FOTO: Barbara Reya
Nuša Pavlinjek Slavinec je prva Prekmurka, ki je prejela slovenskega gospodarskega oskarja, nagrado GZS za izjemne gospodarske dosežke.

Nuša Pavlinjek Slavinec je s svojim pristopom podjetje ROTO Slovenija, ki je del skupine ROTO, prve prekmurske multinacionalke, popeljala na pot intenzivne internacionalizacije, digitalizacije in zelene preobrazbe.

Letno tudo 100 novih izdelkov

V skupini ROTO v osmih tovarnah v različnih državah proizvajao izdelke, ki jih izvažajo v 65 različnih držav na vseh celinah sveta.

Vsako leto pošljejo na trg 100 novih izdelkov in vstopijo vsaj na tri nove trge.

V krožno gospodarstvo vključujejo tudi kupce

ROTO je postal vodilen na področju industrializiranih rešitev za upravljanje z vodami, ki podjetjem in posameznikom pomagajo pri samooskrbi z vodo ter zmanjšujejo vodni odtis. Po načelu »čim več odsluženih materialov nazaj v recikliranje« pa danes v krožno gospodarstvo vključuje kupce.

Ti odslužene izdelke vrnejo, da jih v ROTU reciklirajo in iz njih izdelajo nove produkte.

Prva slovenska pilotka helikopterja

Že več kot 70 odstotkov izdelkov skupine ROTO vsebuje sekundarne surovine. S tem in še drugimi aktivnostmi opravlja plemenito poslanstvo, saj z izdelki in rešitvami ohranja planet čist in zelen.

To je samo nekaj podrobnosti, zaradi katerih je Nuša Pavlinjek Slavinec, tudi prva slovenska pilotka helikopterja in potapljačica reševalka, prejela nagrado za izjemne gospodarske dosežke. 

Komentarji (2)

tuncika

ČESTITKA. Prav lepo je videti zelo sposobno, izkušeno, vsestransko žensko, še posebej, če je iz Prekmurja. Spoštovana podjetnica zagotovo ne potrebuje "ženskih kvot" za svoj rezultat. In take podjetnice si zaslužijo, da jih lahko naslovimo z : uspešna, sposobna dama, žena in mati................

kanžor

Ni edina pilotka .Mislim ,da ima tudi policija pilotke .Ne povzdigujte samo enih za to ker je Pavljinjekova ,

Starejše novice