Avstrija spreminja pogoje za vstop v državo. 

Od četrtka, 1. aprila bodo tisti, ki mejo prehajajo redno iz poslovnih ali osebnih razlogov, to so dnevni in tedenski delovni migranti, študenti in šolarji, za vstop v državo potrebovali negativen test na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od 72 ur.

Pred vstopom v Avstrijo je še vedno obvezna tudi elektronska registracija, ki po novem velja 28 dni. 

Ob vsaki spremembi ključnih podatkov je registracijo treba opraviti ponovno. To ne velja za redne 72-urne izvide testiranj. Če oseba ne predloži negativnega testa, ga mora v roku 24 ur opraviti v Avstriji, pie STA.

Obvezna v desetdnevna karantena

V veljavi ostajajo tako testi PCR kot hitri testi. Če test ni narejen v Avstriji, je potrebno dokazilo o opravljenem testu predložiti na za to predpisanem obrazcu v nemškem ali angleškem jeziku.

Za vse ostale velja, da morajo ob vstopu v Avstrijo obvezno v desetdnevno karanteno in predložiti negativni hitri test, ki ne sme biti starejši od 48 ur, ali test PCR, ki ne sme biti starejši od 72 ur. Oseba lahko v Avstrijo vstopi tudi brez testa in ga naknadno opravi v 24 urah po vstopu.

Oseba lahko karanteno predčasno zaključi ob predložitvi negativnega testa PCR ali hitrega testa, ki je lahko opravljen peti dan po nastopu karantene, še piše STA.

Komentarji (5)

Fallen (ni preverjeno)

Svašta

Andrej Actros (ni preverjeno)

Pa ne gre se tu za covid ampak samo za nadzor

blapp (ni preverjeno)

ojoj, skrajni levicarji, a je to mogoce v avstriji je diktatura, kaksne represije, boste preziveli, ali rabite se vec eu sredstev.

Kshxhshs (ni preverjeno)

Budale

Jansa himself (ni preverjeno)

Spet plesem in plesem ....pasite se lepo pasite seeee....debili ste eni res enostavno debiliii...

Starejše novice