Minister za zunanje zadeve Anže Logar se je v Dolgi vasi srečal z ministrom za zunanje zadeve in trgovino Republike Madžarske Petrom Szijjártóm.

Po včerajšnjem srečanju Počivalška in hrvaškega ministra Horvata na mejnem prehodu v Petišovcih, sta se danes srečala še slovenski minister za zunanje zadeve Anže Logar in njegov madžarski kolega Peter Szijjártó.

Glavna tema pogovorov zunanjih ministrov so bili ukrepi, ki zajemajo odpiranje mej med Slovenijo in Madžarsko ter sodelovanje obeh držav v času razglasitve pandemije Covid19.. 

Ministra sta ob današnjem srečanju sklenila, da se z današnjim dnem odpira meja v obe strani, saj dobra epidemiološka slika obeh držav to dopušča. Karantena tako ni več potrebna, odpirajo pa se štirje mejni prehodi. Govora je bilo tudi o vprašanju manjšin.

Ministra sta izpostavilo dobro sodelovanje obeh držav, ki se je v času koronavirusa okrepilo. Madžarski minister se je zahvalil Logarju, da je pomagal pri vrnitvi 73 madžarskih državljanov na Madžarsko, ob tem pa izpostavil madžarsko pomoč pri zagotovitvi zaščitne opreme Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Po besedah obeh ministrov je na visoki ravni tudi gospodarsko povezovanje obeh držav, še naprej pa si bosta sosedi pomagali in zagovarjali iste stvari, kar se tiče področja migracij in kohezijske politike.

Glede odpiranja meje z Avstrijo pa je Logar dejal, da se bo to zgodilo najpozneje 15. junija. Pri tem je poudaril, da morata obe strani imeti željo po odprtju, o odpiranju meje z Italijo, kjer je epidemiološka slika manj ugodna, pa pogovori še ne potekajo.
 

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marjeta Otilija (nepreverjen)

Končno imamo zunanjega ministra,kot si ga zaslužimo .

Ferčika (nepreverjen)

Res je. Aja, ali imamo zunanjega ministra? :) :) :)

In reply to by Marjeta Otilija (nepreverjen)

ofeden (nepreverjen)

san mislo ka so nas že priklüčile k "matice"

Karl Marx (nepreverjen)

Kakšniva dva pajaca, katastrofa. Gnes den lejko za ministra prijde sakša podrepna müja, samo more zadosta dugo pa zadosta močno šefi rit lijzati. Teva dva na sliki sta se bogme sakši svojomi šefi nalijzala rijti do obijsti. Gezike mata ledrne.

Jugo (nepreverjen)

Komo pa tij ližeš rit ka si tak smotani, sploh znaš napisati kaj pozitivnoga?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Vsaj naš zunanji minister ima naziv doktor znanosti (katere pa res ne vem). Vaš prejšnji je sicer imel prav tako tak naziv iz prava, pa niti ni vedel, na katero sodišče naj pošlje tisto pritožbo in smo pogoreli! In res, si ti sploh sposoben napisati kaj pozitivnega?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Turizemnedela (nepreverjen)

Doktor znanosti!? Vau.... Resno truplo... Od tebe bi clovek pricakoval glede na leta vsaj malo pameti.... Hjao... Ocitno drzi teza levicarjev, da so vsi desnicarji malo neumni....

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Neumen si ti, da ne ločil doktorja znanosti (npr. fizike, matematike, ekonomije...) od doktorja, kateri te zdravi in ni nujno, da je doktor medicinskih znanosti. Zato pa imajo mislim da slednji dvakrat napisano, da je doktor za zdravljenje in doktor medicinskih znanosti! Kot sem napisal, za Logarja pa ne vem, je doktor prava, ali ekonomije, morda bioloških znanosti... Vsaj za Cerarja smo vedeli, da ima doktorat iz prava, s katerim se je toliko hvalil in nič pokazal.

In reply to by Turizemnedela (nepreverjen)

Karrčči (nepreverjen)

Vü vijdi kak kakši marsovec.
Sicer pa mi imamo samo enega ministra, ostali so le lutke v njegovi pretkani predstavi.

In reply to by Truplo

prikolica (nepreverjen)

Madžarski minister se je zahvalil Logarju, da je pomagal pri vrnitvi 73 madžarskih državljanov na Madžarko.

To pa mora boleti! Ta Madžarka kakšen vsaj en teden ne bo mogla hoditi.

Ključ (nepreverjen)

Trbej pa začate zaklepate garaže...

Sobočanec123456789 (nepreverjen)

Ja pred domačimi soboškimi cigani

In reply to by Ključ (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Bomo lahko hodili spet v lenti, ko bo pri nas zaprto. Čestitke za dobro sodelovanje.

. (nepreverjen)

Je že keri naš minister prestopo mejo slovenije, ali samo hodijo drugi k nam ?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice