Foto: Bobo
Za novega člana nadzornega sveta so delničarji Save Re izvolili tudi Mateja Gombošija, ki je pred leti vodil občino Beltinci.

Konec meseca maja je v Ljubljani potekala skupščina družbe Sava Re. Gre za največjo pozavarovalnico s sedežem v Srednji in Vzhodni Evropi z več kot 350 partnerji na več kot 100 pozavarovalnih trgih sveta.

Skupina, katere del je Sava Re, je ena od vodilnih zavarovalniških skupin v regiji in je z družbami prisotna v šestih državah Adria regije. V letu 2020 je zbrala več kot 670 milijonov evrov poslovnih prihodkov in pri tem ustvarila dobiček v višini 56 milijonov evrov. 
 

Župan bil le en mandat

Skupščina je tako izglasovala izplačilo dividende v višini 85 centov bruto na delnico, hkrati pa tudi imenovala tri nove člane nadzornega sveta. To bodo Keith Williams Morris, Klemen Babnik in Matej Gomboši.

Doktor znanosti s področja računalništva in informatike je bil v mandatu 2010 - 2014 sicer župan občine Beltinci, ko je v drugem krogu premagal dotedanjega župana Milana Kermana. 46-letnika je predlagala SDS, na županskem stolčku pa se je obdržal zgolj en mandat, saj ga je na lokalnih volitvah leta 2014 premagal ravno Kerman. 

Matej Gomboši je odnesel županski stolček Milana Kermanu, a le za štiri leta, ko si ga je Kerman spet priboril nazaj (FOTO:Mediaspeed).

Za nadzornike šlo lani več kot 100 tisoč evrov, Jazbec pa dobil 254 tisočakov

Gomboši je med letoma 2011 in 2016 opravljal funkcijo predsednika nadzornega sveta Razvojne agencije Sinergija, leta 2017 pa se je zaposlil na finančni upravi kot vodja službe za razvoj in vzdrževanje informacijskih sistemov.

V Beltincih ima tudi sedež samostojne dejavnosti, kjer se ukvarja s svetovanjem o računalniških napravah in programih. To bo njegov prvi štiriletni mandat v funkciji člana nadzornega sveta Sava Re, nastopil ga pa bo 17. julija.

Kot izhaja iz letnega poročila, je Sava Re v letu 2020 za plačila šestih članov nadzornega sveta namenila več kot 100 tisočakov, med tem, ko je predsednik uprave Marko Jazbec lani prejel 254 tisočakov. Skupno je za plačila uprave družbe v lanskem letu šlo 1,06 milijona evra. 

Pred Savo še eno dobičkonosno leto

Zavarovalna skupina Sava sicer uspešno poslovanje nadaljuje tudi letos. V prvem letošnjem četrtletju je tako ustvarila 23,5 milijona evrov čistega dobička, kar je 128 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Rast dobička pripisujejo preteklim prevzemom in pozitivnemu razvoju vseh odsekov poslovanja. Skupina je tudi zbrala 215,2 milijona evrov bruto premij, kar nanese na devet odstotkov več kot lani.

Največji lastnik zavarovalne skupine Sava je sicer Slovenski državni holding s 17,7-odstotnim deležem.
 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
komunajzar (nepreverjen)

Janševci na dobro plačana mesta, ko pa gre kaj narobe pa nihče ni kriv.

. (nepreverjen)

je že kdo bil kdaj kriv od kerihkoli v slo veniji?

In reply to by komunajzar (nepreverjen)

marijakon (nepreverjen)

To je bil najslabsi zupan v zgodovini katere koli obcine v Sloveniji

Bu (nepreverjen)

Glavno da je iz SDS... Lovke se razrascajo po vseh sektorjih kjer je denar. JJ UBER ALES

In reply to by marijakon (nepreverjen)

Kiklika (nepreverjen)

EHHHH Ge san pa že mislo ŠTIHEJC 🥺🥺🥺moj idol

🍀🍀🍀🍀🇸🇮🍀 (nepreverjen)

Dečki samo na znajne občini Ms :KS Pušča je ena najslapših Krajevnih skupnisti v celotni okolici MS .Nič ne delajo pa pejneze kasejrajo vse ke vničeno še vrata so dol včesnoli ka je prejšnja struktura napravla pa se namučila so zapravili tisti keri so bili v zadnjom rejdi püšče 🤬🤬🤬.Javnost ne vej župan pa molči in javnosti nešče nič omenjat 😤😤😤😤🤬🤬dajte pomagat propadli krajevni skupnosti .🙏🙏čisto vse so dol zvozili nogomet 100% naselje brez nadzora (Najslapša Krajevna skupnost v Občini umaznija ka ne gučin .Pijšem pa zbejle ulice ka nete mislili ka se koga bojin .

Tinka13 (nepreverjen)

In kaj ima to veze s tem člankom?
Glede na to, da si ti oh in sploh, bi pa ti kaj naredil!
Umazanija- osebki, ki so tako navajeni že od svojih pradedov ne boš nikoli spremenil. Saj so jim pomagali očistit, organizirali odvoz in kaj se je zgodilo? Čez čas je bilo isto. Tukaj bi pomagala samo stroga kazen-finančna.če imaš pa ti čas, jim pa ti počisti!
In nenazadnje- zdaj bodo volitve! kandidiraj se in naredi red. Boš ti obračal “veliki denar,ki se kasera” in boš lahko naredil kar boš hotel

In reply to by 🍀🍀🍀🍀🇸🇮🍀 (nepreverjen)

Starejše novice