Danes popoldne bo v Radencih uradna otvoritev stanovanjskega bloka, v katerem je Stanovanjski sklad RS postal lastnik desetih stanovanj.

Stanovanjski sklad RS povečuje število najemnih stanovanj na območju celotne Slovenije. 

Stanovanja predvsem za mlade družine

Z nakupom stanovanj v Radencih je pridobil deset novozgrajenih javnih najemnih stanovanj, ki bodo v prihodnjem mesecu na voljo za oddajo preko javnega razpisa po stroškovni najemnini mladim družinam, družinam in ostalim ciljnim skupinam prebivalstva, so sporočili z republiškega sklada.

»Stanovanjski blok je lociran na atraktivni, mirni, dobro osončeni lokaciji v osrednjem delu mesta Radenci, v neposredni bližini mestnega parka, zdraviliškega kompleksa in doma za ostarele. Lokacija ima dobro urejeno prometno in ostalo servisno infrastrukturo,« je izpostavil Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS. 

Stanovanja v novozgrajenem bloku

Stanovanja v Radencih je Stanovanjski sklad RS kupil preko Javnega poziva za nakup stanovanj in zemljišč za izgradnjo stanovanj od prodajalca Stanovanja Radenci.

Stanovanja se nahajajo v novozgrajenem objektu in skupno obsegajo površino 615,11 kvadratnih metrov. Skupna pogodbena vrednost po pogodbi znaša 848.851,80 evra brez davka na dodano vrednost (oziroma 929.492,72 evra z davkom na dodano vrednost).

Do 2023 skupno 2144 javnih najemnih stanovanj

Stanovanjski sklad RS je preko Javnega poziva tako skupaj v letu 2019 in 2020 pridobil 356 stanovanjskih enot na lokacijah po več slovenskih regijah, poleg Radencev še v Gornji Radgoni, Mežici, Slovenski Bistrici, Slovenj Gradcu, Kočevju, Črnomlju in Brežicah. S tem uresničuje cilje nacionalne stanovanjske politike na področju večanja stanovanjske mobilnost prebivalstva, omogočanja lažje dostopnosti do stanovanj ter ustvarjanja uravnotežene ponudbe kakovostnih in funkcionalnih stanovanj.

»Stanovanjski sklad RS ima namen do leta 2023 skupno zagotoviti 2.144 novih javnih najemnih stanovanj v projektih vrednosti okoli 286 milijonov evrov. Naš namen je, da se stanovanja za mlade, družine in starejše gradijo po vsej Sloveniji in da z našo prisotnostjo vzpodbudimo, poleg 118 občin s katerimi že sodelujemo na stanovanjskem področju, tudi druge občine k sodelovanju na naših programih,« je strnil Remec.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice