Vlada Republike Slovenije je na svoji 8. redni seji sprejela besedilo Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije koronavirusa za državljane in gospodarstvo.

Kot so zapisali na spletni strani Vlade Republike Slovenije je potrebno omiliti posledice oziroma zmanjšati negativne učinke epidemije koronavirusa za državljane in gospodarstvo.

Za izvajanje ukrepov pri zajezitvi, obvladovanju in preprečevanju širjenja epidemije je potrebno nemudoma zagotoviti sredstva. Vlada ob tem ocenjuje, da bodo vse rešitve skupaj v predlogu zakona zvišale odhodke državnega proračuna v višini treh milijard evrov.

Prvi paket ukrepov izboljšuje socialni položaj ljudi

Samozaposleni, ki se bodo v posebni elektronski aplikaciji izrekli za prizadete zaradi krize, bodo za mesec marec prejeli 350 evrov, če bodo dokazali upad dohodka v primerjavi z mesecem februarjem 2020 za vsaj 25 odstotkov, za april in maj 2020 bodo prejeli po 700 evrov, če bodo dokazali upad dohodka v primerjavi z mesecem februarjem 2020 za vsaj 50 odstotkov. Hkrati bo država krila tudi vse pripadajoče prispevke za socialno varnost, so še zapisali.

Pomoč namenjena tudi študentom

Pomoč je namenjena tudi vsem rednim študentom, in sicer v višini enkratnega kriznega dodatka v višini 150 evrov, ki se izplača do 30. aprila 2020.

Velikim družinam s tremi otroki predlog zakona namenja dodatek v višini 100 evrov, družinam s štirimi ali več otroki pa 200 evrov višji dodatek, poleg dodatka, ki ga že prejemajo.

Upokojenci imajo pravico do izplačila enkratnega solidarnostnega dodatka, z namenom, da se zagotovi višja socialna varnost najšibkejših upokojencev, katerih pokojnine so nižje od 700 evrov.

Dodatek se bo izplačal v treh različnih višinah

300 evrov za pokojnine do višine 500 evrov, 230 evrov za pokojnine od višine 501 evrov do višine 600 evrov in 130 evrov za pokojnine od višine 601 evrov do višine 700 evrov. Prejemek se ne bo všteval v dohodek za ugotavljanje upravičenosti do pravic iz javnih sredstev po zakonu, ki ureja socialno varstvene prejemke, saj je osnovni namen dodatka izboljšanje socialnega položaja upravičencev.

Prav tako od prejetega solidarnostnega dodatka ne bo potrebno plačati dohodnine in prispevka za zdravstveno zavarovanje, dodatek pa tudi ne bo predmet davčne izvršbe. Do enkratnega dodatka v višini 150 evrov so opravičeni tudi prejemniki denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka, so še zapisali na spletni strani Vlade Republike Slovenije.

Uvaja se tudi dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije koronavirusa

Do zneska v višini 200 evrov bodo lahko upravičeni zaposleni v zasebnem sektorju, ki imajo osnovno bruto plačo nižjo od trikratnika slovenske bruto minimalne plače in so zaradi opravljanja svojega dela v času epidemije nadpovprečno izpostavljeni tveganju za svoje zdravje oziroma so prekomerno obremenjeni zaradi obvladovanja epidemije.

Sredstva za financiranje novega dodatka v zasebnem sektorju bo zagotovil delodajalec iz sredstev oprostitve plačila prispevka za pokojninsko zavarovanje.

Za čas trajanje epidemije zakon predvideva za 30-odstotno znižanje osnovne plače funkcionarjem, in sicer predsedniku republike, predsedniku vlade, generalnemu sekretarju vlade, ministrom, državnim sekretarjem, svetovalcem predsednika republike, generalnemu sekretarju urada predsednika republike, šefu kabineta predsednika republike in poslancem ter funkcionarjem v drugih državnih organih.

Enako znižanje velja tudi za nadomestila plač bivših funkcionarjev in tudi za plače funkcionarjev, ki bodo nastopili funkcijo po uveljavitvi tega zakona. Zakon ne znižuje plač funkcionarjem sodstva, funkcionarjem Ustavnega sodišča in lokalnih skupnosti.

Specifični cilji predlaganih ukrepov so ohranjanje delovnih mest in delovanja podjetij, izboljšanje socialnega položaja ljudi, še posebej najbolj ogroženih zaradi koronavirusa, izredna pomoč samozaposlenim, izboljšanje likvidnosti podjetij, pomoč znanstveno raziskovalnim projektom za boj z epidemijo bolezni covid-19, znižanje sejnin in funkcionarskih plač na državni ravni, oprostitev plačila storitev distribucije in pomoč kmetijstvu.

Predlog zakona, ki sledi načelu varovanja zdravja in življenja ljudi ter zagotavljanja likvidnosti gospodarskim subjektom, začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in je po svoji naravi začasen, saj ureja vsebino, povezano s koronavirusom. Ukrepi iz tega dela zakona ter iz aktov, sprejetih na njegovi podlagi, se uporabljajo do 31. maja 2020.

S spleta

Komentarji (63)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ivek1234 (nepreverjen)

Koji kurac, trbej upokojenci dati dodatek?

Realnoo (nepreverjen)

Ta ukrep se vlada ne razmi:)
Pomojem je tau desus zrihto z namenom, da pac nekaj zrihto.

In reply to by Ivek1234 (nepreverjen)

matejja (nepreverjen)

Seveda, vi levičarji bi raje tole pomoč namenili migrantom, kot pa upokojencem, tako, kot ste to tudi počeli do nedavnega!

In reply to by Realnoo (nepreverjen)

lauraas. (nepreverjen)

Tebi se direkt vidi.....

In reply to by matejja (nepreverjen)

iz kamnika doma (nepreverjen)

mi levičarje preganjamo 24 ur na dan
Imamo dekret, da je lov na levičarje odrt

In reply to by matejja (nepreverjen)

Hdbubu (nepreverjen)

Pa trbej njin ka do po cejle dneve v bautaj svejtili in se spitavali ge so pa vsi ostali.

In reply to by Ivek1234 (nepreverjen)

I Fašisto! (nepreverjen)

Ko boš ti upokojenec, tebi bomo vse vzeli!

In reply to by Ivek1234 (nepreverjen)

tuncika

Samo pitam vaju komentatora : ali vidva nimata staršev ???????? ali pa vaju je koklja izvalila...………..Če imata starše, potem vesta, da sta morala za svojo penzijo garati vsaj 40 let, sedaj pa si ne zaslužita minimalno spoštovanje (finančno pomoč ???????????).
Vržita si ga na roke in če je belo, je vajina pamet fuč...………...

Mura je večna (nepreverjen)

kaj pa če je črno

In reply to by tuncika

Realnoo (nepreverjen)

Ka si nauri ali se nauroga delas??
Ce so s tau penzijo pred krizo preziveli bodo sedaj tudi. Sedaj pa govorimo o denarju kateri naj bi blazil krizno stanje v gospodarstvu! In ta denar de hitro izhlapel ce ga ne bodo logicno zapravili!

In reply to by tuncika

čarni vrag (nepreverjen)

Kda san vido Kacina pa Fruteka v vladni ekipi, san znal ka de šlo vse tristo vragi. To je hujše kak ebola na kvadrat.

karl marx (nepreverjen)

Sobotainfo je že za Janšo. Straj je velki majster. Zdaj de se točno vidlo što je človik pa što je nej človik. Sakši šteri je bil prlej prouti jJanši zdaj je pa ploščo obrno, je konvertit, se pravi nej je človik. Tou ka pravite, ka vlada "pomaga" prebivalcon je ena velka propaganda pa zavajanje. Prvič, iste ukrepe sprejemajo vse države na svejti štereso bilej prizadete s koronaviruson. Drüjgič, večina pejnez de šla lastnikon podjetij, nej pa delavcon.

Mura je večna (nepreverjen)

ne jedi govna

In reply to by karl marx (nepreverjen)

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

ti samo jedi jedi jedi

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

JJ Okocha (nepreverjen)

To ti je komaj zdaj kliknolo? :D Vlada de pa nesla zasluge za ka? Za koperanje od drugih ddržav in razpolaganje s tujin kešon? Pa še tu do za j, ker to talanje keša de najbolj netransparentno v zgodovini Slovenije. Ampak ja, go go JJ, ti si car, rešo boš Slovenijo :D

In reply to by karl marx (nepreverjen)

Fonzekk (nepreverjen)

Vlada pomaga gospodarstvu in ljudem, z ukrepi, ki so podobni po vsej Evropi. Tudi vojsko je večina držav "pustila na svetlo", tudi zato, da v konvojih prevažajo krste. Naši sedanja opozicija pa, namesto da bi pomagala, zajebava in se boji državnega udara. Si predstavljaš, da bi v tej situaciji vodil vlado Šarec? Seveda se bo država zadolžila, tako kot večina držav. In te dolgove bo treba vračati. Eni pa boste imeli material za "šinfanje" do Janševe smrti in še čez.

In reply to by karl marx (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Kaj bi bilo, "če" bi bilo sicer ne vemo. Vsaj sam zagovarjam tezo, da bi tudi vlada Šarca, če bi ostala, MORALA izvesti podobne ukrepe. Tako te finančne, kakor te omejevalne. Verjetno bi bili "počasnejši" za kakšna dva tedna, nič drugega. Tu šimfati Janšo in dvigovati Šarca, ali obratno... je brez veze samo glede teh ukrepov. Podobne ukrepe so sprejeli v vsej Evrop. Marsikateri ukrep je krivičen do marsikoga vsaj kar se tiče tega gibanja, ampak tako je. Meni tudi ne paše, da moral dati kolo za kakšna dva meseca v kot oz. se bo morda lahko vozilo v okviru mej MOMS-a? Zadnjič sem na zemljevidu po netu iskal meje naše občine... in našel NIČ! Le naštevanje katere krajevne skupnosti spadajo k občini. Vsaj nekaj.
Kot drugo, sedaj moramo vsepovsod nositi maske in rokavice. V redu, vendar je tudi vprašanje kako, ker se mask ne da kupiti. Dobro, rute, pa še kaj... ampak to ni ravno neka ekstra zaščita. Upam, da v teku tedna nekaj dobim.
In kot zadnje: da bi res to gibanje in še kaj lahko kontrolirali, bi rabili več policije. Vendar... z mej jih ne moremo potegniti, opozicija pa je strašansko proti, da pošljemo vojsko tja... čeprav to podpira tudi predsednik države. Meni ni jasno... res morajo biti nekateri VEDNO proti (tokrat najbolj Levica in SD), čeprav bi bila uveljavitev tega člena ustave smiselna?

In reply to by Fonzekk (nepreverjen)

Bosanče malo (nepreverjen)

Zakaj pa te ne dodatek za upokojence , aja verjetno zato , ker jim ta mizerna pokojnina pridobljena za leta garanja v fabrikah zadostuje , eni ste res dno od dna.

Novica... (nepreverjen)

Ivek, napijši poln naslov pa ti jaz svoj dodatek domov pripelam samo nej prej dokler neboš imel 40 let delavne dobe.
SRAM TE BODI.

Znebite se polžev (nepreverjen)

Te pa tij karl marx povej katere ukrepe bi bilo potrebno sprejeti , škoda , da nisi v vladi , ker si tak jebeno pameten in non stop nekaj brez veze kokodakaš .Ajde frajer , napiši par ukrepov .

karl marx (nepreverjen)

Iste ukrepe kak naši, so sprejeli tüdi v vseh drüjgih državaj štere majo koronavirus. Pejneze davle evropska centralna banka štera hkrati priporoča vse ukrepe. Če bi pra nas bil trenutno na oblasti Slavko Loren, bi bilij ukrepi isti, zatou ka itak vse povej evropska centralna banka, naši pa samo prepijšejo. Pouleg toga pa drüjge države dajo bistveno več kak naša, zatou ka periferija EU-ja dobij suigdar menje kak center EU-ja. Tak ka Janša nema s tejmi ukrepi nika, isto takšne ukrepe bi sprejel tudi Slavko Loren.

In reply to by Znebite se polžev (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

ne jedi govno

In reply to by karl marx (nepreverjen)

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

Jedi jedi
ne pusti se motiti

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Vanecki (nepreverjen)

Bogme, koji pametnjakovic. Evropska centralna banka je te zakon napisala? Pa ti sploj znas ka je funkcija ecb? 😂 Valda ja, ka drzave sprejemajo ukrepe, keri ciljajo pa odgovarjajo na iste probleme, saj so problemi isti skorajda seposejdi. So pa specifike posamezne drzave takse, ka copy paste pac nejde delati v 100%. Ampak ok, kda Jansa da, je prekopero in nej zasluzen. Nemrete v iz svoje koze eni.

In reply to by karl marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Slavko Loren pa njegov brat bi tüdi znala prekopejrati ukrepe, štere priporoča pa pejneze da EU. Sicer pa je opodoben paket ka sta ga sprejeli recimo Nemčija, Avstrija, ali celo ZDA, dvakrat višji na prebivalca. ZDA do za namen blažitev posledic korone, dale 2000 milijard dolarov. Preračuna, ka pomeni 2000 milijard za 300 milijonov Američanov 8 krat več na prebivalca kak naš paket.

In reply to by Vanecki (nepreverjen)

Rastko (nepreverjen)

Se vidi ka nemas blage o makro in mikroekonomiji. Pri teh zadevah je merilo % drzavnega bdpja in proracuna, nej pa na znesek na prebivalca. Mislin pa, ka je ze v naslednjon kedni napovedani novi zakon.... v keron do mogoce tudi tebi dali kaj. Lejko pa ti v enon kedni pripravis zakon za podrocje 15 ministrstev, ker itak je samo copy-paste, nej? Ne brukaj se vec raje.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Tüdi ZDA pa Nemčija pripravljata za drüjgi keden še dodatne ukrepe. Poleg toga se pa Janša debelo laže gda pravi ka so ukrepi težki 3 milijarde. Veljko Bole pa Jože P Damjan pišeta, ka je ta ocena pretirana pa ka so ukrepi dejansko vredni samo 1,2 milijarde evrov.

In reply to by Rastko (nepreverjen)

megi (nepreverjen)

bole pa damijan sta se že dokazala, zato, naj sta v koute pa lepo tiho, gobezdača!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ta ukrep nema veze z ekonomijo. Zdaj de ECB natisnola dve milijardi na zračni podlagi in jih posodila Sloveniji. Ker bomo gospodarstvo uničili je to kaplja v morje. Kak mo vračali te milijarde? Ka mo pac prodali vse ka mamo, kuče, vikende, njive, šume na konci pa še gate z riti. Verjetno de prokleti Bill Gates iznajšo še kakšno cepivo, ka nas malo razredči saj tak nika nemamo in smo svetovni eliti samo v breme. Nekoristne likvidirati.

In reply to by Rastko (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

marx prevzemi vajeti v svoje roke ... zakoj sploj nücamo vlado ... pa predsednika... pa ministre ... či pa mamo tebe ... tij vseved ... tij si pojo vse znanje toga sveta!
maš pa konkurenco ... tou ti je rdeča zvezda ... samo vüva bi se že drüjgi den vladanja ... spoklala med sebof

In reply to by karl marx (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

marx prevzemi vajeti v svoje roke ... zakoj sploj nücamo vlado ... pa predsednika... pa ministre ... či pa mamo tebe ... tij vseved ... tij si pojo vse znanje toga sveta!
maš pa konkurenco ... tou ti je rdeča zvezda ... samo vüva bi se že drüjgi den vladanja ... spoklala med sebof

In reply to by karl marx (nepreverjen)

iz kamnika doma (nepreverjen)

mi takemu kot je marx jebemo mater

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

Ivek1234 (nepreverjen)

Ge so pa te upokojenci oškodovani, če so itak doma kak prle kda je virusa nej bilau. Vepa pejnez isto dobijo kak prej. Ajde ne pravin za firme pa s.p keri majo izpad dohodka, nej pa upokojenec... Pa nema veze kelko ma što penzije,...

vladič (nepreverjen)

in zdaj ste eni fauš upokojencon tej par evrof kcoj za preživetje. Nega nan pomoči, samo ka ste butle proute vlade, samo za tou se ide!

In reply to by Ivek1234 (nepreverjen)

Hdbubu (nepreverjen)

In s kec vlada zaj vliče te silne pejneze naidnouk? Vsi dobijo samo tisti nej, ki delajo kak gunci, se izpostavlajo itd. In na konci gda pejnez sfali, do tej najebali najbole. Betežni, zjebani, brez pejnez. In vsi ostali do se njin smijali s svojih dnevnih sob. #zajebano

Znebite se polžev (nepreverjen)

Pa dobro karl marx , te pa napiši TI , osebno Ti , te famozne ukrepe katere bi morali sprejeti , ne ti nakladaš o nekih irelevantnih temah in delaš neumesne primerjave , jebi ga tak se pač svet vrti , verjetno nisi pričakoval , da bo imel en mali pašaluk neko besedo v EU.

Nic nimam proti (nepreverjen)

Dodatek dobijo skoraj vsi , študentje, delavci, upokojenci, velike družine še tisti kateri so na socialni , kaj pa tiste katere smo na porodniški in imamo 2 otroka.. nam se pa nikjer nic ne pozna..

O302P (nepreverjen)

Ka tij si dejte napravila zato ka bi več pejnez mela? :)

In reply to by Nic nimam proti (nepreverjen)

Nimam nic proti (nepreverjen)

Ko imas otroke nikoli ni dovolj denarja..😜

In reply to by O302P (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Samo ja....Zakoj zaboga upokojenci nucajo dodatek? Komi na čast? Vejpa njin nišče nej nika kraj zel. Sicer pa ja, tej paket pomoči je kar neka...Skejc do gemali? Kak dugo pa što de vse to nazaj vračo? To se vlada zaveda???

Zxymnghfzekhjyx (nepreverjen)

VSAKSEN INVALIDON, PENZIONERON DATI UNIVERZALNI TEMELJNI DOHODEK, JEB. Š RAJU, ONI SO SI POKRADNULI DOVOLJ IN NE VEJO KA JE TO KRIZA REVEŽOV..!!!
MRŠ RAJA!

Dr. (nepreverjen)

Če to pomauč natisnejo ok, če do jo pa mogli pobrati, pa se držte za žepe.
Ne pozabite na podrobnosti, mogoče bi bilo boljše nič dati in nič zete, ampak ne bi bilo popularno...

12 (nepreverjen)

Pa da vidimo kako bo to v praksi

mihi1972

se pravi da se strinjate s tem,da ništerni keri nemajo niti sekunde delovne dobe in neso v 60 letaj plačali niti centa prispevkov zdaj dobijo 660E socialne,pa nišče njin nič nemre vzeti,eni keri pa do ostali brez službe pa nedo mogli plačati položnic,njin pa se naj vse vzeme ka se te lenuhom rit napuni,zato majo nešterni malo penzijo,zato ka vi to zagovarjate.

čikapajo (nepreverjen)

BRAVO vlada! Ta virus je, kot zadetek na loteriji. Elektrika bo nižja. Dodatki bodo. Ko vse to izračunam bo aprila padlo od države za dobrih 800 EUR dnara. Stroški so v teh dneh malo manjši, ker ne hodimo okrog in ne potrošimo, kot prej.
Tak, da se kar lepo živi.
Mi je tudi znanec učitelj rekel, da je lepo doma, vsak dan po elektrosnki pošti pošlje naloge za reševati in plača je tudi in mu nič ne manjka.
Se kdo spomni kak mesec nazaj, ko so kazali slike s trajekta v Dalmaciji? Same slovenske tablice in avtomobili višjega cenovnega razreda.
Poznam človeka, ki tudi dela v šolstvu, oba z ženo. V Dalmaciji imajo hišo in sedaj so tam. Plača je sigurna, s Slovenijo sta povezana prek neta.
Sta tudi rekla, da upata, da bo še trajalo, ker jr prelepo biti že na počitnicah.

Karl Marx (nepreverjen)

Sorry, ali ne vörvlen ti, ka bi šteri učitel zdaj bil v Dalmaciji. Mislim, ka si si tou vö zmislo.

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

lažeš dušo (nepreverjen)

Kak te je nej sran tak lagati?

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

sobočanec123 (nepreverjen)

Na žalost je ta ukrep za mene kot delavca zelo nepravičen, saj bom dobil le 80% osnovne plače, ker sem prisiljen čakati na domu, kar pomeni, da bom dobil manj od minimalne plače (skupaj okoli 570€), saj zaposlenim za čas karantene nobeni dodatki ne pripadajo. Medtem pa upokojenci, študenti in tisti na socialni podpori (prihodek najmanj 506€ na mesec kolikor znaša minimalna socialna podpora) dobijo okoli 200€ dodatkov. Res hvala lepa vladi za to.

Vanecki (nepreverjen)

Se pravi 80% dobis za nedelo. Strasno nepravicno. Se strinjam pa, ka bi za studente mogla blagajno odprejti SOU, kera se 92% financera iz napotnic. Od kda pa je 506 eur socialna? Se ges tudi prijavim.

In reply to by sobočanec123 (nepreverjen)

sobočanec123 (nepreverjen)

Imaš prav, sem se zmotil. Socialna pomoč se giblje med 420€, če nič ne dela in 600€, če brezposelni dela.
Mimogrede nisem jaz kriv, če smo morali nehati delati zaradi državnih ukrepov. Pač je država ubila prekmurski turizem.

In reply to by Vanecki (nepreverjen)

ZAKAJ JOČEJO S.P. ji (nepreverjen)

Zakaj jočejo s.p. ji, in razni privatniki in takozvani samostojni umetniki, da ne morejo preživeti 700 EUR mesečno in odpis vseh dajatev, ki jim zdaj ponuja država, jim ni zadosti to je SRAMOTA naj prodajo jahte in nepremičnine, vikende, ki jih imajo po Hrvaškem, prekleto bogastvo in pokvarjeni ljudje. Kaj jim vse skupaj pomaga, če virus ne izbira in bodo morali kot vsi vse pustiti na tom svetu.

d.o.o. (nepreverjen)

Ni tak kot misliš. Samozaposlen, ki je sam bo dobil to kaj prvaviš. Ostali s.p-ji in mala pidjetja, ki imajo kakega dodatnega zaposlenega bodo morala placat vse prispevke, drzava bo krila 40% od 80% povprecne place, ostalo bo krilo podjetje, ki ne proizvaja nič in nima nobenih prihodkov za to obdobje. Zaradi tega bo veliko podjetij šlo v stečaj in pol bojo državno blagajno polnili nezaposleni in študentje. Upokojence pustimo, oni so svoje dali.

In reply to by ZAKAJ JOČEJO S.P. ji (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Spadno san na rit od toga paketa. Očitno so vladni možje pod vplivom kakšnih močnih opijatov. Pred tremi meseci so se v parlamenti prepirali o tem, ka bi vsak upokojenec dobil 6,5 Eur. Pa nej bilo nič iz toga, češ ka nega pejnez. Tudi Janša je prve dni gučo ka je blagajna prazna. Zdaj pa je prišlo do dramatičnoga obrata. Pejnez kak toče. Menda 3 milijarde. Kak je to možno? Ne vem če je zdaj Janša uspel okoli prnesti ekonomske zakone. To so probali tudi komunisti, na žalost jim je vujšlo v hlače. Če nede robe, (te pa de malo, ker proizvodnje zapiramo), de prišlo do inflacije, Ka de ti pomagalo, ka dobiš 300 Eur, če de kila krumpšov koštala 5 Eur. Menda de nam pripelo Špar. Istina Špar de pripelo ali do cene visike in mo samo od daleč gledali. Spadnoli mo v srednji vek. Če nemo v par dnevaj prišli k pameti, de pri nas počasi kak na Divjon Zahodi. Kako bi rekel zakon Jačega. Upokojenci do dale mirali. Samo nej od toga brezveznoga virusa, nego od lakote. Nej samo oni, tudi mladi.

Fonzekk (nepreverjen)

No, ka bi pa tij napravo, če si tak čeden? Javi se Janši!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Mc (nepreverjen)

Kaj pa je s tistimi, ki so ostali v tem casu brez sluzbe in dohodka? Na njih so pozabili. Si bolj zasluzijo izredni dodatek, kot pa upokojenci, ki imajo vsaj pokojnine ceprav nizke, ampak neki dohodek pa le je.

dulči (nepreverjen)

vse lepo in prav da se država z janšo na čelu briga za ljudi v tej situacija zaradi virusa,nevem če je glih prav in nočem nekemi oškodivati situacijo zaradi virusa,-podjetja mali privatniki,vse lepo in prav,ampak da dobijo nadomestila tudi upokojenci vse lepo če jim dajo ampak se uprašamo lahko kaj pa tisti ki morajo delati v teh situacijah vsi ki delajo od trgovk do ljudi v prehambenih industrijah da vi vsi ki ste trenutno doma lahko kupite stvari ki jih rabite,kaj bo pol z njimi ki vas ki nekateri hodite vsak dan v trgovino po neke stvari ki jih lahko vzamete.kupite v ponedeljek in vam zadostuje za celi teden,tudi so taki ki v trgovini nimajo razmaha do drugih ampak celo rinejo med ljudi,ko bomo lahko nekako tako zajezili take ljudi bo vse ko prej konec te more za virus,sedaj pa minuse ali pluse -ampak tako je moje razmišljanje in mišljenje,dokler se sami ljudje nebodo zavedali te trenutne situacije bo vse še slabše,lp

dulči (nepreverjen)

vse lepo in prav da se država z janšo na čelu briga za ljudi v tej situacija zaradi virusa,nevem če je glih prav in nočem nekemi oškodivati situacijo zaradi virusa,-podjetja mali privatniki,vse lepo in prav,ampak da dobijo nadomestila tudi upokojenci vse lepo če jim dajo ampak se uprašamo lahko kaj pa tisti ki morajo delati v teh situacijah vsi ki delajo od trgovk do ljudi v prehambenih industrijah da vi vsi ki ste trenutno doma lahko kupite stvari ki jih rabite,kaj bo pol z njimi ki vas ki nekateri hodite vsak dan v trgovino po neke stvari ki jih lahko vzamete.kupite v ponedeljek in vam zadostuje za celi teden,tudi so taki ki v trgovini nimajo razmaha do drugih ampak celo rinejo med ljudi,ko bomo lahko nekako tako zajezili take ljudi bo vse ko prej konec te more za virus,sedaj pa minuse ali pluse -ampak tako je moje razmišljanje in mišljenje,dokler se sami ljudje nebodo zavedali te trenutne situacije bo vse še slabše,lp

Karl Marx (nepreverjen)

Slej ko prej bo zmanjkalo denarja in izpostavljeni bomo še hujši krizi kot je sedaj
Države v regiji plačujejo za nedelo po 250 evrov, npr Srbija,,
mi pa 700
Predlagam da tudi mi plačujemo recimo tam okoli 250 evrov za nedelo ne pa 700
da nam ne bo zmanjkalo denarja, Kaj bo pa potem, ko bo zmanjkalo denarja

.. (nepreverjen)

naj dajo keš politiki in vsi drugi bogataši, ki so keš pokradli, prišli na nezakonit način. npr. jankovič. slo ima ja keša, samo na nepravem mestu, pri zločincih in na njih bi bilo potrebno se obrniti. ne bi zdaj fajn prišlo tistih nekaj milijonov od jankoviča?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

ne seri

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

sere ti mama

In reply to by A79 (nepreverjen)

Sprememba (nepreverjen)

Na koncu bo inflacija rešila svet.
Ljudem se deli (natisnjen, fiktivni) denar, da se bo ekonomija sploh začela obračati. Črtamo nenujne stvari ( turizem, avtomobili, ...)
Države iz davkov niso sposobne dobiti 30% tega kar rabijo...
Torej ljudem treba dati nezaslužen denar, če tega ne naredijo, propade kup dejavnosti...
Zato je tiskanje denarja in razdeljevanje denarja nujna poteza vseh vlad.
In potem sledi inflacija. In inflacija je edini pošteni socialni korektiv. Vzame tistim največ, ki imajo največ.

VirusNePostoji (nepreverjen)

Kak se zaj vsi slinite coj gda se tala. Vače pa večina vas je ZA tej ukrepe, pa se strinjate s ten ka se je vse doj spozaprlo ka nete delale v takše razmeraj. Zaj gda se tala ste pa vsi bauge pa vsi naenkrat se tožite kak nemrete delate pa bi radi ale ka če van vlada ne dovole.
Podperajte dale svoje ukrepe- zavolo kerih je pa še hujša kriza de. Plače so zaj nikakve, država za vse lidij nede mejla pejnez...se pitate kak te preživeli oz. kak mo preživele. Še itak ne videte kama nas država pela ?? V italije lidgej pejnez nemajo več za osnovne stvarij, dogajajo se samomore tan ka se jin mejša od hišneh priporov....Ampak vsem ti ukrepi pašejo,.pa tudi pri nas de tak prišlo. Pa nej zaradi neupoštevanja ampak ker vlada tak ŽELI.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice