Slika je simbolična.
Ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva zunaj avtocest in hitrih cest se bosta po napovedih Financ ob polnoči znižali.

Izrazita sprememba oziroma padec cene se obeta pri dizelskem gorivu, kjer se bi naj cena spustila z 1,683 evra na 1,585 evra, kar je devet centov manj, kot je bilo treba odšteti od 13. septembra.

Pri polnjenju 50-litrskega rezervoarja bi se pocenitev prelila v skoraj pet evrov cenejše točenje, poroča portal N1.

Precej manjša pocenitev pa se napoveduje pri 95-oktanskem neosvinčenem motornem bencinu. Njegova trenutna cena je 1,354 evra za liter, od polnoči pa naj bi se cena spustila za pol centa na 1,35 evra.

Polnjenje 50-litrskega rezervoarja bi se ob takšnih napovedih pocenilo za 0,25 evra, še poroča N1.

Cene se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja ameriški dolar-evro. Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov.

Cene pogonskih goriv na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah se medtem še naprej oblikujejo prosto na trgu oziroma jih trgovci določajo sami.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

SOBOTAINFO, prosim napišite še kaj o stavki delomrznežev na RTV, da si jih bomo lahko malo privoščili (kritizirali).

02933212 (nepreverjen)

če bi samo stavkali, ajde, ampak da še širijo sovražni govor s svojimi plakati je pa nedopustno.

In reply to by tuncika

janez janša (nepreverjen)

Janša zato svoje privržence na visokih obratih v prvi vrsti drži, da jim odvrača pozornost od slabih novic. Da lahko v njihovih očeh igra žrtev. Da ti ne uvidijo, v kaj se je spremenila daleč največja stranka slovenske desnice. In ker se boji, da bi lahko nekateri začeli dvomiti – vanj. To, kar gledamo, je njegov zadnji juriš.

In reply to by 02933212 (nepreverjen)

tuncika

Ob današnji stavki (enega od 3 sindikatov) na
@RTV_Slovenija
, ki ni nobena prava stavka, ampak več kot več kot samo politični performans, na naše stroške, itak: - delovne knjižce v roke, pa adijo. - Naj si nardijo svoj(e) portal(e), svoje medije, in tam počnejo, kar pač hočejo.
Stavkajte čim dlje, saj vas nihče ne pogreša , pa položnice za plačilo RTV mi zatemnite. Hvala, moj RTV, adijo.

tuncika

MMC : RTV SMO! Delo smo prekinili, ker zahtevamo, da se uničevanje javnega RTV-ja konča. Hvala vam za "nedelo, neumnosti, politični aktivizem..................adijo za vedno...........ne bomo vas pogrešali................

rumpertur (nepreverjen)

Pa jebemo mast, ge takši imbecili kak si ti gor rastejo? Nej te sran ka si tak stari pa tak maloumen? Negda je bilou ka gda si gračuvo starejši si biu bole moder in čednejši... gnes den pa je lekar glih obratno.

In reply to by tuncika

tuncika

MLADINA : Celodnevna stavka na RTV Slovenija
Politično nastavljeno vodstvo RTV Slovenija še naprej siromaši in uničuje informativni program, pritiska na kritične zaposlene in tako ogroža pravico javnosti do obveščenosti, zato bodo v ponedeljek sse informativne oddaje na TV Slovenija zatemnjene.
Adijo RTV. ne bomo vas pogrešali.................pa položnice še zatemnite in se odpovejte plačevanju..................

tuncika

SVET.24.SI : Vse informativne oddaje na TVS vključno s TV Dnevnikom in Odmevi ter oddajami o športu in kulturi bodo zatemnjene, podobno bo na spletnih straneh MMC................ PROSIM ZA VEDNO, pa položnice ne pozabite zatemniti.............

rumpertur (nepreverjen)

Ti si bokibogme prizadeti....

In reply to by tuncika

Opazovalka (nepreverjen)

Nacionalni rtv javni servis bi morali ukiniti, nima dodane vrednosti.

TrusterX (nepreverjen)

Za primitivce resno nema, za vas je dodana vrednost nova24tv. :)

In reply to by Opazovalka (nepreverjen)

volovski (nepreverjen)

Zakoj pa se te janša grebe za nadzor nad RTV, če nema nikše dodatne vrednosti? In zakoj je še nigdar gda je bil na oblasti nej ukino obvezni RTV prispevek? Niti zadnji dvej leti je nej bilo nigi guča ka bi janša ukino RTV prispevek pa je zdaj resno meo šanso. Glavno ka je nastavo svoje na vsa vodilna mesta. Zdaj gda pa se ščejo znebiti janšistov na RTV pa več nega nikše dodatne vrednosti pa nebi več plačevali prispevka. Niti od enoga janšista san zadnji dvej leti nej čuo ka se trbej ukinoti tej prispevek. Dokeč je janša nej prišo na oblast ste sakši den cvili glede ukinitve prispevka, te ste bili dvej leti tiho kak miši, zdaj pa palik na pune cvilite kak trbej ukinoti prispevek. Resno ste na desnoj sami največji loleki ka jih slovenija premore.

In reply to by Opazovalka (nepreverjen)

Sebok dominik (nepreverjen)

Ges tankav v avsteije

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice