V podjetju Roto iz Murske Sobote se zavedamo, da je voda najdragocenejša dobrina, ki ima visoko vrednost in zato je naša vizija usmerjena v razvoj izdelkov in rešitev, ki omogočajo varčevanje s pitno vodo racionalno rabo vode nasploh.

Razvijamo tudi rešitve in izdelke za visokokakovostno čiščenje odpadnih voda iz gospodinjstev in drugih virov.
Kot pomemben podatek bi izpostavili dejstvo, da je možno na strehi ene hiše zbrati do 90 odstotkov vode, ki jo porabimo za potrebe v gospodinjstvu.

Z rezervoarjem in nekaj dodatne opreme, kot so filtri in kanalete, ki jih nudimo v Rotu, lahko deževnico uporabljamo za zalivanje zelenic in vrtov, spiranje WC-jev, tuširanje, pranje perila in pomivalni stroj, pranje avtomobilov, itd.

S tem prihranimo tudi do 5-10 m3 pitne vode na mesec - imamo lastno zalogo vode v sušnih obdobjih, prav tako pa z zbiranjem deževnice prihranimo pri komunalnih stroških, po naši oceni okrog 30 evrov na mesec. Investicija se nam povrne v 3-5 letih oziroma v kolikor je namembnost vode večja, se investicija povrne še prej kot v omenjenem obdobju.

Roto je slovenski proizvajalec čistilnih naprav s 45-letno tradicijo. Skupaj z našimi partnerji in inštalaterji  vam čistilno napravo in zbiralnik za deževnico vgradimo v enem dnevu. 

Male čistilne naprave so odlična rešitev za čiščenje odpadne vode v objektih brez kanalizacije. Prečiščeno vodo iz ROTO čistilne naprave lahko spuščamo v naravo ali z njo zalivamo zelenico. 

Gre za trajno rešitev, saj je življenjska doba ROTO čistilne naprave več kot 50 let. ROTO je letos prejel tudi prvo nagrado Gradbenega inštituta Slovenije za pametno čistilno napravo, ki omogoča oddaljeni nazor delovanja čistilne naprave EcoBox in sicer preko mobilnega telefona ali tablice. 

Danes, 22. marca ob svetovnem dnevu vode, nudi ROTO poseben 22-odstotni popust za nakup zbiralnikov za deževnico in malih hišnih čistilnih naprav. Z odločitvijo o današnjem nakupu lahko prihranite tudi do 1000 €. Obiščite našo spletno stran www.roto.si ali nas pokličite na telefon 031 290 314 (g. Mario Kramberger). Dosegljivi smo tudi na [email protected]

Želeli bi tudi poudariti, da občine nudijo subvencije za nakup in vgradnjo malih čistilnih naprav – prejmete lahko do 1.500 euro oz. polovice vrednosti nakupa in vgradnje čistilne naprave, takšne subvencije pa so na voljo v občini Gornja Radgona, Lendava, Kuzma, Puconci, Sveta Ana, Rogašovci, Ptuj ter Videm pri Ptuju, Pesnica, Cerkvenjak, Sv. Trojica, Radenci, Ormož, itd.  

Danes, 22. marca med 10. in 16. uro obiščite ROTO na Temlinovi 4 v Murski Soboti, kjer vam bodo tehnični strokovnjaki svetovali kako z zbiranjem deževnice privarčevati pitno vodo in kako pravilno izbrati, vgraditi, vzdrževati čistilno napravo.

V okviru akcije vam nudimo tudi brezplačno dostavo in zagon čistilne naprave.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice