V soboto je v središču Murske Sobote zadišalo po bograču. Potekala je namreč tradicionalna, že 23. Bogračiada, ki se je je udeležila tudi Lista Marjana Šarca. V kuhanju priljubljene jedi se je poskusila celo nosilka liste LMŠ za evropske volitve Irena Joveva.

Kot je dejala ob obisku Murske Sobote, bi v primeru izvolitve na nedeljskih volitvah prizadevala predvsem za spoštovanje različnosti in večjo mero enotnosti. Nadeja se več pogovorov in sodelovanja na evropski ravni, ki bo omogočala doseganje skupnih dogovorov in odgovorov. Izzivov na področju evropske politike se seveda dobro zaveda:

»Izzivi so jasni že nekaj let, od podnebnih sprememb do varnosti, solidarnosti, sociale. Res je veliko izzivov in jaz upam, da jih bomo začeli res učinkovito reševati.«

V Sloveniji je sicer ena mlajših kandidatk za evropsko poslanko, a sama to vidi kot prednost:

»Zaradi tega, ker tudi nisem obremenjena z določenimi stvarmi, tako kot so nekateri starejši. Z drugega vidika pa tudi to, da se bodo mlajši – upam da – počutili dosti bolj razumljene, če bodo imeli tudi kakšnega mlajšega predstavnika v Evropskem parlamentu. Ker zaenkrat jih iz Slovenije ni.«

Sama je v tem vidiku stopila iz cone udobja, česar nikakor ne obžaluje, saj je pripravljena soodločati v procesu in biti vzor vsem mladim, ki so apatični ali mislijo, da je vse, kar se tiče Evropske unije, samoumevno. Ob tem poudarja, da mladi lahko in morajo soodločati, saj so prihodnost EU. Zato tudi upa, da bo tokratna volilna udeležba višja:

»Res je pomembno, da se ljudje udeležijo tega in se zavedajo, da glas šteje; da izkoristijo to moč, pravico in odgovornost, ki jo imajo, za to, da izvolijo tiste, ki so jim najbližje.« 

Za kuhalnico pa je minuli konec tedna prijel tudi poslanec LMŠ v Državnem zboru Aljaž Kovačič. Kot je dejal, so s stranko na priljubljenem kulinaričnem dogodku sodelovali že lani, ko so ob koncu celo slavili – in tudi sicer se tovrstnih prireditev radi udeležujejo.

Od nedeljskih evropskih volitev, na katere se stranka podaja prvič, si sicer obetajo dobre rezultate, pravi Kovačič, pri čemer še posebej izpostavlja energičnost mlade kandidatke:

»Predvsem mladi nekako nismo obremenjeni s staro politiko, ki je Slovenijo veliko let ovirala pri njenem razvoju. In to prakso nove politike, novih ljudi moramo prenesti tudi v Evropski parlament,« meni mladi poslanec LMŠ.

Več pa v video posnetku:

Naročnik oglasa: Lista Marjana Šarca

Starejše novice