Eno izmed večjih bioplinarn v Sloveniji, ki je v zadnjem času dvigovala veliko prahu, no bolje rečeno smradu, bodo kot kaže vendarle zaprli.

Agencija RS za okolje je namreč občino Lendava obvestila, da je minuli petek bila izdana odločba za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja Bioplinarne ECOS. Občina je tako le dosegla svoje, saj se je ves čas zavzemala za zaprtje bioplinarne. 

Takšna odločitev pomeni krepitev zaupanja v pristojne državne institucije in olajšanje za vse, ki smo prenašali neprijetne vonjave. Občina bo nadaljevala z aktivnostmi za ugotavljanje morebitnih posledic v okolju ter se še naprej zavzemala za ohranitev zdravega in čistega okolja. Upamo, da se s tem zaključuje agonija povezana z delovanjem bioplinarne, ki je ogrožala človekovo zdravje in povzročala škodljive vplive na okolje, so zapisali na lendavski občini.

Sicer pa čisto okolje, aktivni in zeleni turizem še naprej ostajajo strateške usmeritve občine. 

Številne nepravilnosti

Spomnimo, da so se kljub pozivom, globam in obisku ministrice nepravilnosti nadaljevale. Tako sta izredna inšpekcijska ogleda, opravljena septembra, v delovanju Bioplinarne ECOS pokazala nove kršitve uredbe o čezmejnem pošiljanju odpadkov. 

Sicer pa je proti podjetju steklo tudi več prekrškovnih postopkov. Z odločbo z dne 31. 8. jim je bila naložena globa v višini 75.000 evrov za pravno osebo ob tem pa še 3500 evrov globe za odgovorno osebo. Postopki v zvezi z nezakonitimi pošiljkami odpadkov in neizvrševanjem odrejenih inšpekcijskih ukrepov se medtem še niso zaključili. 

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek prvega predsednika države (Milan)?

butalec (nepreverjen)

Peneze so si raztalali, zdaj pa lejko to smrdugo doj zaprejo!

Tujec 2

Bravo, država in državni organi. Še en dokaz več, da pravna država deluje, ne glede na to, kdo je na drugi strani ( Pavlinjek ).

Olosh (nepreverjen)

Še en dokaz vec?:) Prosin nastej mi ostale primere, senilko.

In kak pravi komentator, pejneze so si raztalali, zdaj pa zapri dol :) Bravo jaka pravna drzava!

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Čudežni dečko SDS Časar v zaporu - pravna država deluje !

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Tujec 2

Tajkuni Igor Bavčar, Boško Šrot, Bine Kordež, Hilda Tovšak, ............... v zaporu - pravna država deluje !

In reply to by Tujec 2

Olosh (nepreverjen)

Wooooow, vsi s po 3 in 4 letnimi kaznimi in milijonami skritimi na računaj v faking Panami. Resno, aplavz pravni državi. Ti pa fkradneš 1000 eur pa boš šou sedit za 10 let, pa še vse ti zarubijo :) Vidiš razliko?

V Sloveniji pravna država že ne dela od osamosvojitve naprej in če je kjer potreban revolucija je to pravo in zdravstvo.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Komaj si na " šiht " prišo in že si pri komentiranju ! Zopet pišeš nekaj na pamet !!!!!!!!!!!!!!! Vsi ti tajkuni so dobili veliko večje kazni od treh let !!!!!!!!!!!!! Nihče v Sloveniji še ni bil in nikoli ne bo zaprt 10 let, če je ukradel 1000 evrov. Ne nabijaj laži !!!!!!!!!!!! TI NAPRAVI REVOLUCIJO V SVOJI BUTASTI GLAVI PA BO POTEM VELIKO BOLJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Olosh (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Ka si še nej jutranjo dozo tablet vzel - ali so pa še nej začale delovati?

In reply to by Tujec 2

Olosh (nepreverjen)

Ajdi senilko gnes ponovi včerajšnjo vajo, ka ti je nej valalo...Pa prosim probaj raje 3x, ka vidiš ka 2x ne valja ;)

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Si na malici ?

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Ka neboš me bogo? Ajde ponovi vajo...pa ka de resno za ziher...4x naredi to ;) Retardito

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Si ostal brez malice ? Siromaček !

In reply to by Olosh (nepreverjen)

kodiak (nepreverjen)

Zdaj se bo Balažek na vse pretege hvalil, da je on to zrihtal. Dokler ljudje niso prišli na ulico, se je skrival. Enako se dogaja s predelavo gum. Pojma nismo imeli o kakršnikoli predelavi, pa se vleče že dve leti (v ozadju). In zdaj pride vsemogočni in filozofira kako je proti. Beda.

čisti zrak (nepreverjen)

Ja, zadevo gume je šerif spet fanj skrival in celo mislil do zadnje seje,da uspe.....še zdaj on ni proti,samo mi je res žal,da mu nekateri verjamejo in nasedajo....in na koncu prepričani,da je on zrihtal,ko kaj propade....kako je narod lahko tako naiven??

In reply to by kodiak (nepreverjen)

mwm (nepreverjen)

zdaj mi pa nika povejte,ge so pa bili vsi ti da so se ta dovoljenja delila za vse te bioplinarne-vsi so se na velko slikale ob otvoritvah kakšne pridobitve smo dobili,ka vse mo zvozili v te bioplinarne zdaj pa vozimo v glavnon notri HRANO.Nišče se pa ne pijta ka de pa po zaprtje tega eni velki spomenike vsem odgovornim v ponos.V Nemčiji so v nikoli zgrajeni jedrski elektrarni napravili velki zabaviščni park tak ka če mo se po njih zgledovali mo jih verjetno meli kar nekaj.

butalec (nepreverjen)

mwm, tudi meni je to svetski fenomen: na njivaj pridelujemo kukurco za bioplinarne, namesto za žganike pa močnik. Po drujgoj strani pa paničimo, ka se polja zaraščajo! Marš takši sistem!

In reply to by mwm (nepreverjen)

Tujec 2

Kmetje pa za to kukurco subvencije dobivajo ! In potem kričijo, da subvencije dobivajo zato, da je hrana v trgovini za nas cenejša ! Res narobe svet. In kdo vodi ta svet ? EU ! In katera stranka je v EU najmočnejša in jo vodi ? Daj, povej, da ne bom jaz !

In reply to by butalec (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Pravna država prej deluje, hahahahahahahahahahahaha hahahahahahaha. Priznam, zdaj si me pa nasmejal, čeglih nehote, ampak nema veze. Smeh je pol zdravja, ali kak že ide tista...

Tujec 2

Povej primere kjer ne deluje!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kak pa te, da v Avstriji vse bioplinarne delujejo? Tudi Panvitine delujejo. Tu pa zapirajo zaradi smradu. Namesto, da bi ugotovili kaj je narobe mi bioplinarno, ki je stala več kak 10 milijonov enostavno zapremo. To zna vsako budalo.

Tujec 2

Zato, ker v Avstriji delajo po zakonih in predpisih. Pri nas pa vsak " tajkunček " dela po svoje, ne upošteva ne zakonov in ne predpisov, ne upošteva opominov, ne zaležejo kazni ! Ljudje v bližnji in daljni okolici pa trpijo zaradi takih " tajkunčkov ". Inšpektorji so že ugotovili, kaj je narobe. Lastnik pa teh nepravilnosti kljub kaznim ni odpravil ! Ne nekaj na pamet ! NAROBE JE BILO EDINO TAKRAT, KO SMO NA VELIKO TALALI SREDSTVA ZA TE BIOPLINARNE, KI SO NASTAJALE TUDI TAM, KJER NE BI SMELE IN NI BILO POTREBE PO NJIH.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Panela Anderstajn (nepreverjen)

tujec2 ti si zaposleni pri komentarjih na sobotainfo? mater si pameten vseposedi...
zaradi takšnih kak si ti država stagnira! mrš

Tujec 2

In kaj sem napačno zapisal ? Bodi tako prijazen in to povej.

In reply to by Panela Anderstajn (nepreverjen)

mwm (nepreverjen)

dragi tujec2 kmetje dobijo isto subvencijo za koruzo,tritikalo itd. kot če jo prodajo za hrano,država pa lastnikom bioplinarn izplačuje dražjo elektriko ki jo proizvedejo, ki je po njihovem pridobljena na zelen način.Zdaj pa še nekaj :transport koruze z madžarske v slo bioplinarno pomeni več potrošene nafte kot končne koristi.bioplinarne bi mogle delovati kot čn na kmetijah katere bi predelale gnoj,gnojevko itd ne pa požirale koruz s polj samo za to da lahko obratujejo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek prvega predsednika države (Milan)?

Starejše novice