Foto: Bobo (simbolična)
Notranji minister Aleš Hojs je v pogovoru za Slovensko tiskovno agencijo povedal, kakšni so načrti glede odprave omejitve gibanja v nočnem času.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je v intervjuju za STA dotaknil številnih področij svojega resorja, med drugim je komentiral tudi policijsko oziroma epidemiološko uro, kot so jo imenovali pristojni. Kot vemo, je slovenska vlada ob poslabšanju epidemioloških razmer 20. oktobra lani uvedla ukrep omejitve gibanja v nočnem času med 21. in 6. uro.

Od uvedbe tega precej represivnega ukrepa je tako že skoraj pet mesecev, zato so številni že večkrat pozvali, da bi policijsko uro odpravili. O učinkovitosti policijske ure je pred časom podvomil tudi prvi epidemiolog v državi Mario Fafangel.

Notranji minister Aleš Hojs vztraja pri odpravi policijske ure šele v rumeni fazi (FOTO: BOBO).

Zaradi premika ure se bo tudi policijska ura zamaknila

Hojs je sicer večkrat zatrdil, da se bodo držali vladnega semaforja, v katerem je odprava policijske ure predvidena v rumeni fazi, torej ko število hospitalizacij pade pod 500, sedemdnevno povprečje okužb pa pod 600. Kot poroča STA, na ministrstvu po besedah Hojsa razmišljajo, da bi tako razrahljali tudi ta ukrep, predvsem v posavski in jugovzhodni regiji, ki sta že v rumeni fazi.

"A najprej nameravamo preveriti, kakšen vpliv bo imelo odprtje teras lokalov na okužbe," je dejal. Bo pa najverjetneje predlagal, da se v vsakem primeru konec meseca ob premiku ure začetek omejitve gibanja v nočnem času zamakne na 22. uro.

V rumeni fazi tudi zbiranje več ljudi

Na ministrstvu razmišljajo tudi o možnosti odprave omejitve zbiranja na 10 ljudi, ko bo država dosegla rumeno fazo, je dejal. Pri tem je minister zavrnil razlage, da trenutne omejitve prepovedujejo protestiranje.

To po njegovih besedah ne drži, "res pa za organizacijo kakršnega koli dogodka potrebujete dovoljenje po zakonu o javnih zbiranjih. Za večino dosedanjih protestov pa vlog za dovoljenje ni vlagal nihče, zato so bili vsi nedovoljeni," je še dejal Hojs v pogovoru s Slovensko tiskovno agencijo. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kukavica (nepreverjen)
krpliva (nepreverjen)

Najboljše zapreti totalno vse meje in izgnati vse ljudi ki se ne strinjajo s SDS ! Potem pa nazaj odpreti !

čarni vrag (nepreverjen)

Hojs resno krši ustavo, saj je edini dokument za policijsko uro študija iz Francoske Gvajane. Vsi so nas izdali. Politiki, sodniki in doktorji.

Starejše novice