S soboškim županom Aleksandrom Jevškom so se v oddaji Soboški ekran na TV IDEA pogovarjali o aktualnih temah v občini.

V času od zadnje oddaje Soboški ekran na TV IDEA so se na svoji redni seji sestali mestni svetniki, ki so se ob burni razpravi največ časa zadržali pri točki, ki je obravnavala gradnjo vodarne v Murski Soboti. 

“Pričakovano so bile razprave o lokaciji vodarne izjemno pestre in vsebinsko bogate,” pravi Jevšek.

Pomembno ohraniti vodne vire

Znano je, da je območje Fazanerije vodno zajetje, kjer je izredno bogat vodni vir. Jevšek je mnenja, da je to najpomembnejša stvar, ki jo je treba imeti pred sabo, ko teče beseda o vzpostavitvi vodovoda, ki z vodo ne bo oskrboval samo tisti del Goričkega, kjer še zdaj vozijo vodo s cisternami, ampak tudi omogočal konstantno in nemoteno dobavo vode v mestni občini je prepričan Jevšek. 

 “Težko me bo kdorkoli prepričal, čeprav sem velik ljubitelj športa, da je šport bolj pomemben kot voda. Voda je najpomembnejša stvar, ki jo moramo čuvati in tudi vzdrževati. Pomembno je tudi ohraniti vire vode.”

Vodarna je del projekta Vodovod sistem B, ki se zdaj prijavlja zdaj za dogovor za razvoj regij, gre za 35 milijonski projekt. Jevšek pojasnjuje, da pri vodarni ne gre z objekt z lagunami, ampak gre za sodoben poslovni objekt, znotraj katerega so umeščena črpališča. Po mnenju občinske uprave sodi v ta prostor. 

Številne investicije v primestnih naseljih

Jevšek je v oddaji Soboški ekran spregovoril tudi o dvigu cene odvoza komunalnih odpadkov in dvigu cene omrežnine, ki so jih sprejeli na zadnji seji mestnega sveta. Beseda je nanesla tudi na razpis za novega direktorja Javnega podjetja Komunala Murska Sobota ter revizijo v Zdravstvenem domu Murska Sobota. 

Kot pravi Jevšek v občini potekajo številne investicije, tako v samem mestu, kot tudi primestnih naseljih, kjer se večinoma urejajo gasilski domovi in ceste. Slovenska ulica dobiva končno podobo, konec oktobra naj bi že sadili drevesa. Prav tako aktivno poteka tudi celovita obnova Kroške ulice in urejanje mestnih ulic in vodovodnega omrežja. 

Več pa v priloženem videoposnetku.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice