FOTO: Bobo
Slovenski premier Janša Janša se bo z madžarskim kolegom Viktorjem Orbanom jutri srečal na delovnem obisku v občini Kidričevo, kjer pa se bosta udeležila tudi položitve temeljnega kamna za gradnjo daljnovoda Crikovce - Pince.

Predsednik vlade Janez Janša se bo jutri udeležil otvoritve začetka izgradnje daljnovoda Cirkovce - Pince, srečal pa se bo tudi z madžarskim predsednikom vlade Viktorjem Orbanom.

Načrtovani električni daljnovod 2 x 400 kV Cirkovce–Pince, ki predstavlja del povezave Slovenija - Madžarska - Hrvaška, je ena glavnih prioritet Vlade Republike Slovenije v razvoju slovenske energetske infrastrukture. Daljnovod bo vzpostavil prvo meddržavno povezavo s prenosnim omrežjem Madžarske, povečal zanesljivost delovanja elektroenergetskega sistema Slovenije, prenosnega omrežja in uvozne prenosne zmogljivosti ter ob nepredvidenih dogodkih ali obratovalnih težavah izboljšal zanesljivost napajanja odjema v Sloveniji.

Trasa daljnovoda, dolgega 80,5 kilometrov (foto: spletna stran cirkovce-pince.eu).

Daljnovod bo dolg kar 80,5 kilometrov imel bo kar 264 stebrov, trasa pa bo potekala skozi občine Kidričevo, Videm, Markovci, Gorišnica, Ormož, Ljutomer, Beltinci, Črenšovci, Velika Polana in Lendava. 

Ob robu otvoritve začetka gradnje električnega daljnovoda 2 x 400 kV Cirkovce - Pince se bo Janša na delovnem kosilu sestal tudi s predsednikom vlade Madžarske. Sogovornika se bosta v pogovorih dotaknila osrednjih bilateralnih tem, situacije glede covid-19 in aktualnih tem Evropske unije.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Antifitzl (nepreverjen)

Kosilo, ja...Janezek de palik madžarsko rit lizo, takozvani "Ass eater Istvan"

Kageste (nepreverjen)

DESUS so upokojenci in upokojenci bi radi še ŽIVELI
To jim garantira JANŠA
levaki ki ga serejo na biciklih in prenašajo korona virus
delajo na tem da čim več starih ljudi umre

In reply to by Antifitzl (nepreverjen)

Baug (nepreverjen)

Hehe, bicklisti prej..ee jarane, ka lekar je te najvec biciklistov iz crne na koronskon pa domov za ostarele? Ka pa spomladi da je bil prvi val pa 10k lidi na ulicaj..ziher je kaksna statistika, ka podkrepi tvojo mnenje, ale?! :) ne trbej odgovarjat, majster, ka znan, ka ne obstaja, cuz it aint trueee, duplin baugi! :)

In reply to by Kageste (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Orban go home!!!

tuncika

AO- bama, merkulja, sataraš, sotoroš ali solirito, hvala vam na greznici multikulti EU. JJ pa si li naj dobro napapa pri Istvani in še enkrat pove EU, ne pletite se v posle nacionalnih držav EU.
Za vladavino prava in njene sklepe pa tako ali tako skrbi : tatko sotoroš.
Ali EU ni samostojna tvorba Evropejcev, ali pa je podružnica multikulti kapitala ??????????????

Tuncikabuncika (nepreverjen)

Tuncika, znan, ka si psihični bolnik ale lekar vsaj neka malo znaš šteti... Daj prešti si malo o EU in ka so kompetence EUja, ka so jih države same prostovoljno prenesla na to supranacionalno organizacijo. Ajde probaj bar malo mozak ponucat

In reply to by tuncika

. (nepreverjen)

Nuklearka dela za hrvate in mađare pa mo še eno coj delali?

debeli rdeči (nepreverjen)

JJ bo spet Orbanu polizo r.. da se mu bo svetila kot reflektor !

Lurda (nepreverjen)

Kda je bil PV Šarec, jemi je tak Janša zrihtau srecanje, ka se k nimaki koruznjaki nisce nej šteu!

Starejše novice