Foto: Kabinet predsednika vlade
Šefi koalicijskih strank se niso mogli izogniti vprašanj glede konstruktivne nezaupnice, ki naj bi jo koalicije ustavnega loka vložila 15. januarja.

Približuje se datum, ko naj bi koalicija ustavnega loka vložila v državni zbor konstruktivno nezaupnico. To je njihov mandatarski kandidat Karl Erjavec napovedal za 15. januarja, torej prihodnji petek, po poslovniku pa nato do samega glasovanja pride v najmanj dveh do največ v sedmih dneh

Konstruktivna nezaupnica na vrhu epidemije

Janša je v odgovoru na novinarsko vprašanje povedal, da se že od zaprisege njegove vlade vrstijo napovedi konstruktivne nezaupnice, a do nje še ni prišlo. V kolikor pa se bo to sedaj res zgodilo 15. januarja, bo glede na napovedi, do glasovanja prišlo ravno v samem vrhu epidemije.

Kot je povedal premier, je to postopkovno legitimno, glede moralnosti takšnega početja, pa naj si vsak ustvari svoje mnenje. Ob tem je izpostavil, da novo vlado želijo sestaviti ljudje, ki so jo že v istem mandatu imeli, poleg tega posamezni, ki pridigajo o demokraciji, niso bili niti izvoljeni. 

Prepričan v obstanek vlade

"Zanimivo je, da bodo v preostanku mandatu, torej let in pol, zdaj naredili vse tisto, kar v začetku mandata iste vlade niso naredili in to brez epidemije. Iz te moke ne bo kruha. Mislim, da bo ta vlada normalno delala naprej tudi po 15.1 in 21.1 in, da bomo zaustavili epidemijo ter uspešno zaključili mandat," je napovedal premier.

Predsedniki koalicijskih strank ne dvomijo, da bo vlada preživela do konca mandata (FOTO: Kabinet predsednika vlade).

Podpredsednika vlade verjameta v njeno preživetje

Tonin je ob tem dejal, da so številke jasne, saj da v koaliciji KUL nimajo dovolj glasov za zamenjavo vlade, zato bo konstruktivna nezaupnica "izgubljeni čas".

Tudi on je izrazil prepričanje, da bo vlada oddelala do konca mandata, ob tem pa pripomnil, da se "niso nič naučili iz prve izkušnje, saj brez NSi ni nobene vlade".

Počivalšek pa je poudaril ohranjanje stabilnosti pri spopadu z epidemijo ter ekonomsko krizo. Izpostavil je tudi programsko prenovo SMC in željo po povezovanju političnega centra. 
 

S spleta

Komentarji (42)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Janez poglavar (nepreverjen)

Janez, prav imaš, iz te moke ne bo kruha, kot ne bo tudi nikoli tega, da bi pod vašim vodstvom Slovenija bila normalna država. Imate srečo da vam smrdljivi SMC oz. predvsem njen predsednik in mali Janez iz NSI stojita ob strani v svojih političnih izdihljajih... zaplešite še zadnje kolo... uničite kar se uničiti še da, potem pa nasvidenje...

1919 (nepreverjen)

Lp Janez poglavar

RDEČEBURŽUJCEM se tresejo gače i hlače. Bo treba v prihodnje delat in ustvarjat in ne samo krast. Komunizem je namreč največje zlo človešta....opranoglavi Rdečeburžujci ne bodo nikoli dojeli, da je njihovo socialno eksperimentiranje z družbo po celem svetu pogorelo.

Lpopoldan

In reply to by Janez poglavar (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Zakoj pa te podpiraš večnoga komunista maršala Twitoja? Če podpiraš tau šizofreno vlado si zredi za umobolnico.

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp www

Rdečeburžujske Tolvaje, lahko podpirajo samo Tolvaji. Raje imam Cigane kot socialiste. Cigo ukrade žleb, socialisti pa vse od kraja. Če trenutno ni nič za ukrast najamejo puf in ukradejo puf!

Lnoč

In reply to by www (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Najbolj me jezi ko kapitalisti pišejo
kako so komunisti pobili v Rusiji vse cesarske otroke vključno s Carjem in Carico
baje je preživela samo Anastazija
ki pa je imela kup problemov z dokazovanjem identitete
Ne vem kaj imajo kapitalisti od tega ko vsepovsod natolcujejo
kakšni morilci smo komunisti
Veste če hočemo priti komunisti na oblast
moramo ubijati

In reply to by 1919 (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

... pogorelo......................... samo ..................... zakoj?

E, za tou pa že pamet nucaš!!!!!!
Samo našo bivšo Jugo so razstavljali 50 let, pa njin nej uspelo, dokler so nej domačoga izdajalca Miloševiča, zaposlenoga en čas na banki v Ameriki nazaj domov poslali. Podučenoga, kak se to od znotraj zminejra in razstavi, ker od zunaj se je nej baš dalo.
Irak so hitrej zriktali, Libijo so tudi "osvobodili",............. samo za Iran nemajo jajc. Boukše, ka nej!

Deca draga, NIČ ni tako, kot izgleda (vsaj na prvi pogled in pri današnjoj neizobraženoj internet mladini)!
V gnili komunizem smo nej prišli, zaj pa te li sakši den moremo fektati enomi za operacijo, drugomi za šankrejt, trečomi za strejo, štrtomi pašteto za na kruj, za puding....... aleluja,
....... smo dežela fektarov, či ste nej opazili!!!
Žalost, žalost.

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp butalec

Da, v komunizmu smo še banane vzgajali. Vidiš, ti si živi dokaz kako so ti oprali možgane v tem družbenem eksperimentu, razen če si bil-še pripadnik Rdečeburžujske elite.

Lnoč

In reply to by butalec (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Nej vzgajali, smo pa meli peneze, pa iz Avstrije cele vedre banan vozili!
Zdaj, v demokraciji, pa banane rastejo samo v šopaj po 6 komadov!

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp butalec

Aha iz Avstrije. Kaj si še vse vozil iz Avstrije, česar v rajski Jugoslaviji ni bilo. Ajde gukni. Spucaj malo to zaprašeno postrešje med ušesi.

Lvečer

In reply to by butalec (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

1919..spelaj se v cerkev..ne mejsaj ateizma pa kumunizma..nej je saksi pristas levice nujno kumunist..sicer pa...vas firer oz.lubleni vodja je preobleceni kumunist..zelo goreci kumunist..trijkrat je pijsao prosnjo ka ga nazaj zemejo...budalo

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp Parsifal

Ali si slep ali pa zabit. Kje sem sploh omenjal ateizem? Pisal sem o družbenem eksperimentiranju v komunizmu, in da so Rdečeburžujci bili in ostali Tolvaji.
Tolvaj= lopov, lažnivec, delomrznež, ovaduh, lenuh..... vedno in izključno na račun drugega.

Ldan

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

1919...nisi omenjal ateizma..san san katolik pa nemren tou coj gledati ka se zdaj dela..na lejvoj so kumunisti..ateisti..budisti..katoliki pa se ne ven keri...glij tak na desnoj..tak ka levico zmerjati z kumunisti..burzuazijo...mi je malo tak..za vlase privleceno..vupan ka bos razmo poanto..

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp Parsifal

Ti si katolik samo Božič in Veliko noč......seveda zaradi lastne koristi. Vera se živi, komunjari pa bi nenehno hoteli urejati življenja drugih ljudi. Poišči si na spletu sliko nagrobnega spomenika Janeza Stanovnika.

Lpopodan

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Hej, Vatikan pa ureja življenja.... čida?? Eskime pokrščanjujejo, pa bantu črnce!!! Hallo!!!

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp butalec

Odgovor v skladu z nazivom "BUTALEC".
Ti si v življenju napredoval le do meja lastne pameti.

Lvečer

In reply to by butalec (nepreverjen)

GOTOF JE JJ (nepreverjen)

Narod pomni. Samo enkrat, dvakrat do še ti trije kralji lopovov zacvilili te pa jih čaka celica na dobi. Pa lahko si lažejo do konca ampak to je dejstvo. Kmalu bomo svobodni

1919 (nepreverjen)

Lp GOTOF JE JJ

Leta 2022 na volitvah;
SDS 30-35%; na levem političnem polu se bodo Rdečeburžujci med seboj poklali, ker sploh NIMAJO NOBENEGA političnega programa (antijanša ni noben program, to je samo agenda-aktivizem). Ker nam v Sloveniji 24/30let vladajo Rdečeburžujci, nas šibajo države, ki so bile pred 30-timi leti še za nami. To so dejstva...žalostna.

Lvečer

In reply to by GOTOF JE JJ (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

Na žalost je vse res kar si napisal....

In reply to by 1919 (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

Na žalost je vse res kar si napisal....

In reply to by 1919 (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

ja...na dobi de janez jansa mogoce janja jansa..nesce de ga ze naguzo..

In reply to by GOTOF JE JJ (nepreverjen)

hjao (nepreverjen)

Zakoj se on tak močnoga dela? Zato ka je pol naroda v Sloveniji totalno zabitoga. Dobro on zna zakoj upokojence kupuje z dodatki. Največ volilcov je med staro populacijo. Žalostno ga moreš volilne glasove kupovati in nemaš v bistvi nič za pokazati zaradi koga bi te narod volo san od sejbe. Z javnin denaron si kupuje volitve govno pokvarjeno.

Gost56435 (nepreverjen)

Ja vi pa upokojencon oddavate zvišanje penzij. Zdaj pa mi ti povej što drüjge je kaj za upokojence zrihto?

In reply to by hjao (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

budale..lejko jansa tala upokojencon..pa sce komi...tou pa ne povej ka tala pejneze kere smo nej ustvarili v sloveniji...zakoj se je vlada zaduzila v ton tjedni za dvej miljardi? mijslis ka za nekse projekte?? strejznite se malo..zakoj nej bil sprejeti predlog opozicije ka se cena vinjete spistij za 27€? zatou ka je nej prisel predlog z prave stranij..kao..ka je tou davanje bonbockov..a vlada davle bonboncke vsen poprek..samo na zalost...tou mo vsi cujtili...v enon leti se drzava zaduzila za cirka 8 miljard..miljarda gor dol...pijtajte kelko je tou v BDPji...samo vecina vas je itak se nej cujla ka sploj BDP je..nej pa sploj ka pomejni...

In reply to by Gost56435 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp Parsifal

Res je ta teden vlada izdala in prodala obveznice v višini 2 milijard, vrniti pa bomo morali manj kot 2 milijardi. Se pravi zadolžili smo se za manj kot smo prodali.
Kje je zdaj tu problem?
Kar se vinjete tiče pa toliko;
Vlada Bratuškove neobzirno udarila po državljanih: Letno vinjeto podražila na 110 evrov!?

LDan

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

ja...jaka tolazba..ka mo namesto 2 miljardi dali nazaj 1.99miljarde...ci JJ nebi talao telko bodocin volivcon...nan niti te 1.99 miljarde NEBI trbelo vracati...pocakajmo predvolilni materjal..bos vido kak do se s ten falili ka vse so napravili v toj korona krizi...ci se mene pijta? kupovanje glasov..mi te povejs..vupan ka mo se ziveli..lp

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp Parsifal

Z ekonomijo si očitno nisi preveč na Ti.
Dajva se dogovorit, da Ti meni posodiš cca 300.000 eurov, jaz ti pa vrnem čez 10 let 280.000 eurov. Če, si za biznis mi javi elektronski naslov za nadaljnje korake.

Lpopodan

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Janez končal boš kot tvoj zmagovalec na ameriških volitvah Trump in boš kazensko odgovarjal za vse smrti, ki jih je povzročila tvoja vlada in vi trije kralji, ki pričakujete srbsko novo leto, tako ste imeli okrašene mize za tiskovno konferenco

Grof (nepreverjen)

Sobotainfo, ponovno so vaši dislejki naštelani (onemogočeni) v korist levičarjev. Hvala, banda!

Parsifal (nepreverjen)

evo ti minus

In reply to by Grof (nepreverjen)

Joska bači (nepreverjen)

Kda mores na tiskovni konferenci sedeti z TONINOM pa POCIVALSKOM te si resan v totalnom dreke. Sramota, sramota, sramota!!!! Samo za place pa položaje se njim ide. Nemajo nobenoga obraza te ljudje. Pa kda te narod ne prenasa vec, spakeraj pa idi u božjo mater od kec si se privleko gnoj posrane domobranski!!!!

Lurda (nepreverjen)

Janez car carova

Enaaaaaa (nepreverjen)

Cas te tece ti albanske majmun,pobere se ti janezek nazaj z kec se priso

1919 (nepreverjen)

Lp Enaaaaaa

Si z "albanskim majmunom" misli na Serpentinška? Njega so namreč pripeljali s Kosova kot dojenčka.

Lpopoldan

In reply to by Enaaaaaa (nepreverjen)

Domoljub1234 (nepreverjen)

Mijslin ka je gotovo z komunizmon.Samo še vas par komentatorof je za komunizem.
Gotof je.Komunizem mijslin.

Komunizem vlada (nepreverjen)

Kakša ironija. Največji komunist je pa na oblasti. Hihihi

In reply to by Domoljub1234 (nepreverjen)

Domoljub1234 (nepreverjen)

Zaj pa hitro na bicikline,pa rejšite če se še kaj rejšiti da.
Ups snejg je iz te moke nebo kruha hihihi!

Snegec majstri (nepreverjen)

Ociganili ste nas s svojim podmladkom in neuporabnimi testi, da bi se sami s svojimi belimi noski na oblasti mastili s provizija mi in snegecom. lopovi ura vam bije, narod vas je spregledal. Janšisti boste končali v čuzah.

In reply to by Domoljub1234 (nepreverjen)

stara (nepreverjen)

Prosim, ne dajajte vseh upokojencev v isti koš! Niso vsi kupljivi za drobiž, ki ga deli vlada. Nismo čisto senilni, da ne bi videli, kam drvi slovenski voz!!!! Toliko o upokojencih.

Halo, stara! (nepreverjen)

Stara, tebi so tvoji komunajzari zrihtali penzijo, ka je ne znaš niti več prešteti, ne ka bi jo mogla ponücati,
zato ti vladni krizni dodatek upokojencem nič ne predstavlja. Mi si pa od vašega Erjavca prav nič ne obetamo,
razen velikih praznih obljub.

Mrko (nepreverjen)

za www, znamo ka te fejs j**e, ka tebi pa tvojin ne ide po načrtih, zatou pa pa lajaš na predsednika vlade
po cejle dneve kak stekli pes. Daj še naprej, ka znamo, ka ti je to edina tolažba, zadnja rešitev, ka te do kraja
od znotra ne razžre.

Menjava (nepreverjen)

Erjavec, še dostikrat si boš moral zamenjati svoje us***e gate, preden ti bo uspelo zamenjati obstoječo
vlado in J. Janšo!

čarni vrag (nepreverjen)

kako tote Janez Janša jebe ove komunajzerje

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice