Število okuženih s koronavirusom v Sloveniji narašča. V zadnjih štiriindvajsetih urah smo v zabeležili trideset novih okužb.

V petek so na okužbo z novim koronavirusom testirali 1456 oseb, med 30 na novo potrjenimi okuženimi je večina starih do 44 let, med njimi je po pisanju STA tudi otrok, star do štiri leta.

Bojano Beović, vodjo strokovne skupine za covid-19 so številke neprijetno presenetile. Za Radio Slovenija je povedala, da so pričakovali približno 20 potrjenih primerov. Trenutna situacija pa je po njenem mnenju odraz situacije pred slabima dvema tednoma. Beovićeva upa, da bodo nedavno sprejeti ukrepi pomagali do boljše situacije v naslednjih dneh.

Se je pa na Twitterju oglasil tudi predsednik vlade Janez Janša, ki pravi, da sta v trenutni sitiaciji možni samo dve situaciji:

  1. drastično ustavljanje javnega življenja, zapiranje meja, omejevanje stikov, depresija ...
  2. obvezna uporaba mobilne aplikacije za gibanje v javnosti.

Spomnimo, da je vlada na eni od svojih zadnjih sej obravnavala četrti protikoronski paket, ki med drugim zajema tudi vzpostavitev mobilne aplikacije za spremljanje okuženih s koronavirusom.

S predlogom zakona se zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni COVID-19 vzpostavi in zagotavlja tudi delovanje mobilne aplikacije, katere glavni cilj je po navedbah vlade varovanje zdravja in življenja ljudi. Namen aplikacije je tako obveščanje oseb o stikih z okuženimi z virusom SARS-CoV-2 in osebami, ki jim je bila odrejena karantena. Za vzpostavitev in delovanje mobilne aplikacije je odgovorno ministrstvo, pristojno za javno upravo.

S spleta

Komentarji (45)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Janśa, ne glumi, ka te briga koronavirus. Jebese tebi za virus pa za narod, tebi se ide samo za oblast. Uživaš, ka si liden natekno maske, pa ka njin lejko komamdejraš. Samo malo si sezajebo. Neboš več dugo komandejro, ka de te narod vö odneso. Tebej pa tvoje rezbojnike.

Banda.... (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Karel Marx ti si eno velko budalo
Vej ste pa meli šaranoga na oblasti pa gda je vido ka de mogo narodi nekaj pokazati je spijzdo ka je še zdaj nej od straja k sebi Prišo!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Gost715 (nepreverjen)

Šarec je odstopi ker sta njemi SMC in DeSUS porinila nož v hrbet in neje mel več zadosti glasov! Ali neobdavčeni regres pa božičnica ti pa dišijta nej? No, to je Šarec zrikto, pa brezplačen prevoz za upokojence tudi, keri je prišel v veljavo z 1. Julijem.

In reply to by Banda.... (nepreverjen)

Pravigoričanec123 (nepreverjen)

Što te pa te tou napelo? RTV? Hahahaha

In reply to by Gost715 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Za to ka se pri nas dogaja imam takšno mnenje. Ni nujno ka je pravilno. Testi PRC so izjemno netočni. Marca in aprila so testirali v glavnem težko betežne ljudi v DSO. Ne glede na rezultat testa so ljudje (mnogi na paliativni oskrbi) umirali. Umrlih po navodilu NIJZ niso obducirali zato je dejanski vzrok smrti ostal neznan. Pripisali pa so jim, da so umrli za korono. Zdaj pa ko množično testirajo mlajšo zdravo populacijo de se pokazalo, da so ti testi prava katastrofa. Pri malon procenti virusa je zanesljivost teh testov katastrofalna. Približno takša kak da bi metali kovanec. Pri starih in hudo betežnih se je to lejko prikrivalo, ker je večina pozitivnih in tudi negativnih umrla. Zdaj pa so ljudje zunaj in se katastrofalno testiranje ne da skriti. Ne piše na testih zaman ka so samo za raziskave in ne za klinično diagnostiko. Tu rešitve nega. Več se testira več je lažno pozitivnih, ljudje pa nemajo nobenih simptomov. Zato pa so med simptome vključili še drisko in splošno slabo počutje. Tudi če zapremo meje, gostilne in šole se stanje nede izbogšalo. Zato je treba s tem testiranjon prekiniti in stanje de se popravilo samo od sebe.

Vipko
Truplo

Seveda, seveda... če nehaš šteti kraje imamo na koncu podatek, da v državi sploh ni kriminala!
Pa kako ti vse lepo veš... zakaj to ne poveš epidemiologom v državi, pa v Evropi... pa kakšnemu ekonomistu, da pritisne na vlado, naj ne ukrepajo več in še...
Me pa skrbi število plusov pri tebi in morda še pri kom... ni to ravno nekaj in, vseeno pa nekaj povejo in pri tebi je zaskrbljujoče. Po tolikih lažeh ti začnejo ljudje verjeti in to je v tej situaciji nevarno. Seveda se ti tega ne zavedaš!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Trgo (nepreverjen)

To ne vala za usluzbence nlb, ker tan se nej kradnolo, kda je bil se Truplo tan zaposleni dundi

In reply to by Truplo

Hmmmmmm (nepreverjen)

Tu se mi pa v spomini pojavljajo odgovori desničarov ala vrana in truplo, šteri so tak napadali določene (seveda levičarske) vlade, štere so že pred mesecon ali dvema delale reklamo za sledilne aplikacije v javnosti in ščele lidij prepričati v instalacijo, in gučali, kak je to nemoralno pa kak njihov Janezek ne misli napraviti toga itd. Zaj, mesec ali dva pozneje, pa prav pogojuje, ka do ali stroge omejitve, ali pa sledilna aplikacija... Jah, tak se zača...

Vipko
Truplo

To, kar si napisal, JE DEBELA LAŽ!
Nikjer, prav nikjer nisem, pa razen izgleda tebe, noben od vas ni mogel zaslediti, da bi prejšnje vlade kje ponujale aplikacije za sledenje, saj pandemije ni bilo. To razen "širilca laži" kot si ti razume še otrok v vrtcu!
Tudi nisem, pa ni mogel noben od vas kje zaslediti kakšen namig, da bi katera od prejšnjih vlad probala s kakšno aplikacijo sledenja za druge namene! Katere?
Ja, če že omenjaš desničarje, veliko levakov je že v osnovi nagnjeno k laganju. Samo, da se cilj doseže!
In nekam malo bolj logičnega: veliko držav ima že neke sledilne aplikacije. In to ne kakšen Bumbostan ali Zanzibar, ampak demokratične države zahoda. Edino mi imamo na ulicah in na biciklih vse preveč "delovnih filozofof, pedagogov, pesnikov in sanjačev brez nekega dela s haskom...", katere moti vse in gobcajo proti vsemu.
Torej, če bo izbira, aplikacija, ali pa spet ukrepi hujše vrste... mene ta aplikacija ne moti. Če me kaj zadene, bom doma, drugače pa je itak čisto vseeno. Četudi bi država skrivaj zbirala kakšne podatke, pa sigurno ne bo, kaj za vraga pa ji bodo moji podatki?

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmmmm (nepreverjen)

Ge san napiso, ka se gre za slovenske vlade? Če bi pravilno prečito, bi vido, ka san napiso pred mesecon ali dva, usred pandemije. In v ton primeri je govora o ton, ka so v ton časi razne nemške, avstrijske, francoske vlade delale reklamo za takšno aplikacijo in ste vsi to idejo zavračali. Od JJja, do njegovih ovc.
Zadnji stavek pa je krona. Saj, zakoj bi se bojo toga. To so si Kitajci pred 15 leti tudi mislili. In se nejso bunili. Zdaj pa majo to, ka vlada vsako sekundo zna, ge so pa ka delajo in ka gučijo in na podlagi toga dobivlejo razne bonitete oziroma kazni. Glede na to, kak na desnoj sovražite Kitajsko, verjetno nebi ščeli, ka se ide v to smer. Ampak se skrivno dela točno to. Pod pretvezo virusa in zaščite prebivalstva. In če bi se malo spozno na sam prenos okužb in na samo delovanje aplikacij, bi znal, ka stvar enostavno nema smisla oziroma neje funkcionalna. Prenos okužbe je tak zapletena zadeva, ka se s takšno aplikacijo nemre niti približno prekriti. In to de se zaj kao obvezno uporabljalo za zaščito prebivalstva. hahahaha, kak naivni ste. Rajši si kupin staroNokio pa končal tej agonije s pametnin telefonon kak pa ka si namestin sledilne naprav s strani države...

In reply to by Truplo

fonzekk (nepreverjen)

Če se prav spomnim, je bil predlog te vlade, da bi se uporabljala aplikacija za kontrolo tistih, ki imajo obvezno karanteno (okuženih ali tistih, ki so bili v stiku z okuženimi), pa je skočila v zrak opozicija, varuh človekovih pravic, dr. in ddr, človekoljubne organizacije itd. Aplikacija ni zdravilo ali cepivo, pomagala naj bi pri kontroli tistih, ki virus lahko širijo. Eni pač so disciplinirani, drugi niso.

In reply to by Hmmmmmmmm (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

... takše ideje o aplikaciji ... zavračajo peciklisti po Laibachi ... s podpornjo levičarof, komunistov, socialistov, social fašistof, ...

In reply to by Hmmmmmmmm (nepreverjen)

Billygillylalala (nepreverjen)

Cepivo si lejko samo nekan potistnite. Telo se samo zdravi, ne nucan zdravil pa cepiv od biznis-manov, kerin je samo za pare $$$ pa med drugin tudi za redčenje populacije. Vsiljevanje cepiva pa je po zakone krišenje človekovih pravic. Tak ka smo na jasnon

Slom (nepreverjen)

Pravi komunistični ukrepi! Tito ni bil takšen komunist!

yxc (nepreverjen)

imas prav, tito je bil morilec.

In reply to by Slom (nepreverjen)

Trgo (nepreverjen)

Ka je pa tvoj idol ce nej narocnik ubijanja jla vojakov ka je to pa se laze in kradne nega bole nagnusnoga dejanja.

In reply to by yxc (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjeni ali samo takrat ko imaš rojstna dan
to je dan ko je tvoja mati imela tik ored porodom spolna odnos

In reply to by Trgo (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

... Tito bi s teligami virus kcoj vozo ... samo ka bi narod spocrkau ...

In reply to by Slom (nepreverjen)

...dew (nepreverjen)

Španija odredila karanteno. V Avstriji spet več kot 100 novih primerov.
In pazi v Spaniji so na oblasti levicarji in socialisti. skratka diktatura. V sloveniji je svoboda, in to velika svoboda, zaenkrat, samo ovce od fajonfasizma, ki prodajajo meglo o kvazi diktaturi, ker ne morejo do poceni denarja.

Vipko
Truplo

Saj mi ni več jasno, čemu se nekateri sploh trudimo prikazati, da pri nas ni nekih diktatorskih prijemov, ukrepov... Pri prvem valu je vlada sprejela ukrepe (blažje, kakor v sosednjih državah), narod pa je ubogal in zmagal!
Nekatere tule bo kap, če si morajo kje nadeti masko oz. si razkužiti roke. Ali pa... da ravno ne rinejo nekam v gužvo! Kot bi jim trgal kožo s telesa. Tega enostavno ne razumem!

In reply to by ...dew (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Daj razloži mi kje in kako smo zmagali s tistimi ukrepi? To je lejko kvečjemu Pirova zmaga. Virus je kak pravi Belovićeva ostal med nami in zdaj se pa širi. Če dobro razmin našoga Janeza mo pa mogli v zaklonišča. Je to kakšna zmaga, če se moreš skrivati kak črv pred nevidljivim neprijateljem? Po tvojem menda tudi jes ogrožam zmago nad virusi. Zdaj mam pa več časa, pa malo študiram po interneti Zelo zanimive zadeve san pa zvedo. Med drugim tudi to, da še nihče nej izoliro toga strašnoga SARSCOV2. Če pa ne izoliraš, nemreš znati če sploj obstaja. O tej testaj pa bogše nej trošiti reči. Vse pove naslednji tekst:
COVID19 PCR testi so znanstveno nesmiselni, čeprav se cel svet zanaša na RT-PCR za "diagnozo" okužbe s Sars-Cov-2, je znanost jasna: niso primerni za ta namen. Zaustavitve in higienski ukrepi po vsem svetu temeljijo na številu primerov in stopnje umrljivosti, ugotovljenih s tako imenovanimi RT-PCR testi SARS-CoV-2, ki se uporabljajo za identifikacijo „pozitivnih“ bolnikov, pri čemer se „pozitiven“ običajno enači z „okuženimi“. ” Toda če natančno pogledamo dejstva, ugotovimo, da so ti testi PCR nesmiselni kot diagnostično orodje za določitev domnevne okužbe z domnevno novim virusom, imenovanim SARS-CoV-2.
To si je nej zmislo lažnivec čarni vrag, nego je to pisalo v angleškon Guardiani. Prejšnji teden. Če te zanima ti lejko napišem tudi link. Izgleda ka je dvomljivcov in lažnivcov vsigdar več.

In reply to by Truplo

fonzekk (nepreverjen)

Idi v bolnico pa küšni enoga s Covid-19 pa si zmago.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

čarni vrag ... idi pa si zemi tableto ... prosin te ... ka že idnouk henjaš s svojimi teorijami ... prijavo bon te policiji ... zaradi nespoštovanja zakonitih vladnih odločitev ... zavajanja javnosti ... in pdpihovanja k nespoštovanji zakonov ... tou mijslin je kaznijvo dejanje ...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Trgo (nepreverjen)

Ne nakladaj brez veze.

In reply to by Truplo

Bvft (nepreverjen)

Ha-ha-ha. Prvo moznost. Nede industrije, nede dela. Pa te nede niti politikov ;) folga mi toga. Ce bi bil virus tak NEVAREN, bi se o Belorusiji pa Svedski, mogli pogucavati v PRETEKLIKE. Samo pogledni ga zlomka, obe drzavi sta se vedno na svetovnon zemljevide... kak je tao mogoce?

čarni vrag (nepreverjen)

Na novom covid globusi jivi več nede. Pa tudi zemlja več nede okrogla.

In reply to by Bvft (nepreverjen)

Slom (nepreverjen)

Diktator sladoledni Janez!!

čarni vrag (nepreverjen)

Dam popolnoma prav Janezu Janši
Če hočemo preživeti se moramo marsičemu tudi odreči
Zato je potrebno striktno spoštovati ukrepe kij jih sprejme vlada
Ta vlada nam želi samo dobro,,, kar za prejšnjo sploh ne bi mogli reči,
Pa saj od klovna tudi nič drugega ne moreš pričakovati
kot da bo vrgel puško v koruzo in se ob tem še smejal,, češ da korone sploh ni

Svetlana Maka… (nepreverjen)

čarni vrag ti cotel prefrigani
Da je klovn vrgel puško v koruzo si napisal
pa to je tak smešno bilo
da sem se povcala od smeha

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Kolorabski (nepreverjen)

Jansa pa njegovi opranoglavi verniki si lejko tej neumnosti na nova24 zgucavlejo. Normalen svejt toga vec ne kupuje. Nigi drugje nega niksih ukrepov samo nas Komisar Jansa bi rad biu bole ceden od ostalih. Samo nas posiljujejo s temi za zdravje nevarnimi maskami, nigi drugje jih nej tebej nositi. Naj se gonijo nasi lopovi laznivi nekan. Nisce vec ne vrvle ka je tej virus nevaren, samo se zarukani Jansovi verniki.

bofors (nepreverjen)

Marš govno lopovsko lažnivo hinavsko. Idi tan terorizejraj tistih tvojih par 100 slepih sledilcov, pa njin laži o ton prehladi. Pun kupfer te že ma cela država, tejbe pa tistpga imbecila Kacina pa ovo opico lažnivo Bebovičko. Čim prlej zginete nekaj, prlej de draža palik nazaj normalno funkcinejrala, narod pa normalno zidoho in zažijvo.
Pa še zanima me, če je ovi Zdravko Maskič Počivalšek še vedno minister ali je že odstoupo ali ga je Janša odstavo. Če ga je nej in ga še podpejra te zdaj vidite ka je to za lopovse mafije zdaj na oblasti. In te nan še dale obečavle ka de nas not zapejro pa omejeval in ne ven ka še vse nej delo ka de nas do konda doj zatuko. In to zaradi nekoga brezeveznoga virusa zaradi keroga je pri nas še nišče nej mrou, niti nišče nej preveč zbetežal. Tej ka so zdaj pozitivni sploj nemajo nikših sindromov niti kakšnih drugih bolezenskih znakov. Pri enih parih se kaže kak prehlad pri ostalih pa sploi nič. In zaradi toga de nas tej kriminalec pa not zapejro. Dosta je toga, nej se on lepou naraji jebe, pa vsi tisti ka ga podpejrate vrejd z njin.

čarni vrag (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjeni ali samo takrat ko imaš rojstna dan
to je dan ko je tvoja mati imela tik ored porodom spolna odnos

In reply to by bofors (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Spolni odnos tik pred porodom
pa to mora biti res nekaj nazgravžnega
pri nas u Srbiji bi rekli
bolje govno jesti
nego se jebati tik pred porodom

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Lagof (nepreverjen)

Simptomov*

In reply to by bofors (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Poslovimo se od pameti. Vedno se bo našel kakšen prehlad, ki bo ogrožal starejše. Mogoče nam bodo maske namontirali tako, da se ne bodo dale sneti. Za vzor bodo pasovi nedolžnosti, ki so jih vitezi preden so šli na vojne pohode namontirali ženam, da jih ne bi okužil kakšen nebodigatreba. S polnim gasom v srednji vek.

. (nepreverjen)

Še malo pa bojo zahtevali od sobotainfo imena komentatorjef, drugače jih bojo pritisnili.

Ne laži (nepreverjen)

Samo ena možnost obstaja in to je. Si v parlamenti poberte se z planeta ka vas vec ne vijdimo, ka ste nej vrejdni, ka našo lejpo zemlo doj klačite. Lejvi desni sredinski od prvoga do zadnjoga.

kuntakinte (nepreverjen)

... kandidejraj ... zmagaj ... pa boš odloučal ... nej ka samo sereš po drüjgij ...

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjeni ali samo takrat ko imaš rojstna dan
to je dan ko je tvoja mati imela tik pred porodom spolni odnos

Iz pičke materne (nepreverjen)

Hahahahaa ker car

In reply to by administrator (nepreverjen)

3.možnost (nepreverjen)

Obstaja pa še tretja možnost ..... ka henjamo gledati TV in čitati populistične lažnive medije, začnemo ignorejrati pokvarjene politike in nesposobno stroko, ter lepou normalno živimo naprej. Ne dovolimo več politiki ka nas izkorišča za svoje politične igrice in obračunavanja in izsiljevanja med strankami in zdaj po novon še med državami.

kuntakinte (nepreverjen)

... kandidejaj ... zmagaj ... pa boš odlučal ...nej ka samo sereš po drüjgij ...

In reply to by 3.možnost (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Kuntakinte Ge san nej sposoben pa zatou ne kandidejran, san telko samokritičen za razliko od sedanjih parlamentarcov keri so glij tak nesposobni samo tou ne priznajo.

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Janša je bedak in,ko tega bedaka enkrat ne bo z njegovimi gnoji,ki ga podpirajo bo v Sloveniji nastalo normalno stanje.

Iz pičke materne (nepreverjen)

Tis mal fuknen jansa. Takrt kos bosni pomagu z orozjem sm si reku taj dobr taj na nasi strani. Zdj si pa postau picka in nc vec ne mores sam razmislat. Plus uporaba cloveskih telefonov je prepovedana ter nadgradnja starih modelov z novimi. Se ne sklada z clovesko moralo zivljenja.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice