Državni sekretar Vindišar: Odločite se za cepljenje, zaščitite sebe in svojo družino.

Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala državni sekretar na Ministrstvu za zdravje Franc Vindišar in Martina Gašperlin, v.d. glavne tržne inšpektorice.

Franc Vindišar, državni sekretar na Ministrstvu za zdravje je uvodoma povedal, da je bilo včeraj 3144 novo okuženih, oziroma 1132 manj kot prejšnji torek, še vedno pa imamo v državi 43.457 aktivno okuženih oseb. V zadnjih sedmih dneh je bilo v povprečju vsak dan potrjenih skoraj 3000 primerov.

Bolnišnično oskrbo potrebuje 1168 ljudi, od tega se na intenzivnih enotah zdravi 283 bolnikov. Intubiranih je kar 206 pacientov, povprečna starost na oddelkih intenzivne terapije je 64,7 leta. Petnajst covid bolnišnic deluje kot enotna covid bolnišnica na državnem nivoju, po principu kriznega upravljanja.

Bolnišnice sklepajo dogovore glede premeščanja kadrov

Po njegovih besedah bolnišnice aktivno sklepajo dogovore z drugimi zavodi glede premeščanja kadrov. UKC LJ na primer poroča, da ima sklenjen dogovor s 27 zavodi, s čimer so lahko na covid oddelke razporedili dodatnih 54 diplomiranih medicinskih sester in 22 srednjih medicinskih sester. Covid-19 bolnišnice so se tudi notranje reorganizirale.

Tako poročajo, da so na covid oddelke, tako navadne kot intenzivne, premestile 355 zdravnikov specialistov, 214 zdravnikov specializantov, 913 diplomiranih medicinskih sester ter 645 srednjih medicinskih sester.

»Izpostaviti je potrebno, da so se za pomoč na covid oddelkih javili tudi zaposleni pri koncesionarjih in zasebnikih, študentje medicine in zdravstvene nege ter dijaki. Vseh prijavljenih, ki so pripravljeni nuditi pomoč na covid-19 oddelkih, je trenutno 249.  Prevladujejo zobozdravniki 72, zdravniki 44, študentje medicine 33 in zdravstvene nege 30,« je tudi pojasnil državni sekretar.

Število intenzivnih postelj se povečuje iz dneva v dan

V nadaljevanju je razložil, kaj pomeni, ko iz dneva v dan povečujemo število intenzivnih postelj. Vindišar pravi, da mu je pri vsakem novem hospitaliziranem težko, še posebej, ko pacient zamenja oddelek in ga prestavimo v intenzivno enoto.

»To so moji sodržavljani, naši znanci, naši sosedje. Še težje mi je, ko spremljam dnevno število umrlih. Vsi ti ljudje imajo družine, tukaj so solze in  ena sama velika žalost.  Prosim vas, odločite se za cepljenje, zaščitite sebe in svojo družino, lahko da boste ravno vi tisti, ki boste potrebovali zdravniško pomoč. Solidarnost in zaupanje znanosti sta med nami, le najti ju moramo.

Še vedno verjamem, da nam bo uspelo, samo stopiti moramo skupaj združeni proti virusu. Prosim, cepite se,« je dodal Vindišar.

Novost pri samotestiranju

Tisti, ki se samotestirate, lahko ploščico, kjer se vidi rezultat testa, skupaj z osebnim dokumentom, predložite pri izvajalcu PCR testiranja, je pojasnil Vindišar.

»S tem načinom smo pomembno razbremenili primarni nivo in pospešili pridobivanje rezultatov testiranja.«

S spleta

Komentarji (38)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Na naši firmi necepljeni delajo cepljeni na bolniški...gdo se bo dal cepit..?

NFGNSR (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Imajo dobre zdravnike.

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp Delavec...

Na naši firmi cepljeni delamo, necepljeni pa dobili brco v dupe oz. via Zavod za nezaposlene.😀😃😄😁😆😅🤣

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Joj (nepreverjen)

Pri nas isto, cepleni betezni, necepleni negativni pa delajo...pa to za nesreco jin nika vec ne vrvlen....zakoj drujge panoge ne pitajo ci so preobremenjeni, da naval ludi prleti, ne vejs skejc pa nika...drzava zanalasc deli ludi, ka se ustvari spor. Cepleni vs Necepleni, JU vs Gospodarstvo itd....

servismajster (nepreverjen)

Enako pri nas. Štirje delamo v delavnici, dva sva cepljeniva, dva sta pa nej. Ge san biu dva tedna nazaj betežen pa korona pozitiven, ovi drugi cepleni je zdaj na bolniškon ka je korona pozitiven, oviva dva necepleniva pa nič. Pa muva cepleniva dokler sva se nej cepila sva nej bila nikoli pozitivniva pa delamo s strankami sakši den.

In reply to by Joj (nepreverjen)

Robin hud. (nepreverjen)

Cestitan ti za jajca ka si vupo to javno povedati.
Ker narod je tak pokvarjeni, ka ne vupa povedati dejansko kak je bilo pred in po ceplenji. Vsi bi se mogli gor postavti. Zakoj mislite ka je telko bolniskoga osebja na bolniskeh??? Vej so pa nej budale. Enkrat je vsen zadosta. V Austriji je v bolnicaj ceplenoga folka ka si nemrete niti misliti kelko. Zakoj je kurz odstopo? Ista pizda je kak jansa. Schallenberga si je nastavo kak novoga kanzlera.... Itak pa dale on vodi vse zdrahe. To vsi znajo v auatriji, edijno njegovi privrzenci se delajo mutave. Isto kak prinas, pro cepilci pa sdsovci bi si dali jajca vrezati za janso! Gnide ste vsi.

In reply to by servismajster (nepreverjen)

Njufra (nepreverjen)

Dajte dajte, na glumte. Te bi bar za en cas pod drugim piso nej pa za par minut.

Ali pa povej ge delaš, na zdaj glumiti, če si ze frajer.

In reply to by servismajster (nepreverjen)

Robin hud. (nepreverjen)

Lajko san ti komentar. Ker si glede na izjave drujgo nite ne zaslujzes.

In reply to by Njufra (nepreverjen)

Robin hud. (nepreverjen)

V enoj prejsnjoj temi san napijso ka san nej tip frajerisenja pa lastnih hvalospevov. San pac v taksnoj sluzbi, ka tebi in podobnin ozkogledancon lejko poven informacije iz prve rokej. Bolij te to ka man prav? Bolij te to kda ti pravin kelko lujde je dejansko beteznih po ceplenji???? Nikole san nej biu proti ceplenji in niti nemo, samo vsaka stvar se more delati razumno! Kak ukrepi, omejitve, pravice, ceplenje ci sces, vglavno vse!!!! Kda pa nekak dela neka na pamet in cista kontra razumi, te pa zau zgibij moje zaupanje. In vsi forseratori ceplenja, vsi pokvarjenci keri sijliti pa apelerate na ceplenje mladine in otrok, vsi Vij ste nej vredni ka bi vas pes (hisni ljubljencek) doj posco!!!!

In reply to by Njufra (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Pa ka ste delali 19 mesecev spali pa covid dodatke delili pa ge so zdaj vsi privatniki vsi prazni hoteli in dijaški domovi pa dvorane pa koga te meli za norca dosta je zajebavanja. Kak se ne veste organizirati samo tiste aktivirajte ka cele dneve na tv majo tiskovne konference in rešite 300 lidi takoj gamad pokvarjena

Špitalski (nepreverjen)

Čuj ti , zapomni si eno, v zdravstvi delajo lidge in tou lidge s srcon. , samo lidge, delamo napake ali itak pa liden pomagamo. Nejsmo super, samo tak ka nan boš talo gamad pokvarjane je pa višek. Zamojo volou ce se boš cejpo ali nej ges mo ti itak pomago. Spomni se ka san ti napiso, nede dugo pa va se vidla. Ges nemo znau, ti boš pa, zatou ka boš proso ka ti odpistimo takšne svinjarije.

In reply to by p3p (nepreverjen)

Pfizer. (nepreverjen)

Pfizer se želi zahvaliti...
vsem davkoplačevalcem za rekorden dobiček 37 milijard dolarjev v zadnjem četrtletju.
Posebna zahvala gre 800 lobistov in vsem kupljenim in plačanim politikom.
Brez vašega odličnega sodelovanja nam ne bi uspelo.

. (nepreverjen)
Ghjhgzugz (nepreverjen)

https://youtu.be/Hw_pol1HXUM bolnice prazne kot še nikoli v življenju pa komi vi lažete kriminalci podkupleni da lažete 10x cigajnere eni!

Cepivo (nepreverjen)

Vsi ka so v bolnici zaposleni so na covid oddelki?
Jes nikaj ne razmin več.
Ka delajo drugi oddelki? Kelko je sploj v ms kovidnij bolnikov?

In reply to by Ghjhgzugz (nepreverjen)

OP HJ RZU (nepreverjen)
(nepreverjen)

Siol.net-novice-slovenija-poglejte-kako-je-videti-dan-na-intenzivnem-covidnem-oddelku

In reply to by Ghjhgzugz (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Pa vse je to istina in je hudo samo, ka so nej organizerani je problem nej istina ka se v 2 letaj ne da zorganizerati za 280 lidi oskrbe če maš dva milijona lidi in telko zdravstvenih delavcov in telko dodatkov.Bog nedaj kakšne katastrofe(potres ali kašne druge nesreče) pa mi smo vsi mrtvi

In reply to by (nepreverjen)

KJJGK (nepreverjen)

Potem se aktivira Erika in nas popelje v Franjo.

In reply to by p3p (nepreverjen)

LOCKDOWN (nepreverjen)

Janša, takoj popoln lockdown napravi če si upaš ???
E pa nimaš jajc pa peneza tudi nej, ker si jih raztalau prehitro, pa preveč samo enim !
Vse te bolnice pa se s težavami obrnite na vlado in nej medijem ki vedno bolj lažejo !

iriew (nepreverjen)

upa si ,samo nima evropskih svežih evrov, ker potem smo bankrot. Natisnjene evre pa dobi ko izpolni obljubo globalistom, da mora precepit ljudi, ne glede na žrtve.
I zega idka bi volitve moral ebiti vsakih 6 mesecev, drugače postenjo tirani.

In reply to by LOCKDOWN (nepreverjen)

K,TUI, (nepreverjen)

Ni prave podlage.

In reply to by LOCKDOWN (nepreverjen)

Jajomat (nepreverjen)

Direktorji bolnišnic so odgovorni za organizacijo

cvny (nepreverjen)

potem pa naj na hujskajo k nemirom, vojni in kaosu. Predvsem politika in politiki se naj vzdrži izzivanja naroda in izvajanja neumnosti. In je zadeva urejena.

krobikar1

...."oskrbeti ne morejo ponesrečencev" je verjetno pravilno zapisano,...ne pa ponesrečence?!? Groza ka pišete!!!

zsss (nepreverjen)

Ko bodo ostali samo prebolevniki in cepljeni, kdo bo kriv za nova zaprtja in polne bolnice?
5x cepljeni?

micikaaa (nepreverjen)

Danes bodo spet OKUŽEVALI LJUBLJANO......zaprite okna.........

realnoo (nepreverjen)

danes sem poslusal radijo, tema zakon o samooskrbi. V pogovoru je Bratuskova rekla, da bi z zadostnim financiranjem omogocili delo zdravstenim delavcem katerih je "na pretek" na cakanju na delo oz. soncni upravi. Zdravstvene ustanove pa porocajo, da nimajo kadra (predvsem med.sestre)od kje vzeti. NE RAZUMEM VEC KAJ SE DOGAJA:)

KJJGK (nepreverjen)

SAB prodaja vse kot vedno; danes je to megla.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

kobajagi (nepreverjen)

Bratuški ne verji kaj vidiš, ne pa to

In reply to by KJJGK (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp realnoo

Bratuškovo, bi bilo vredno, edino samo dobro za POKEFAT (prava jebežljiva baba), vse ostalo pa...prežvečit in ispljunit.

Lpopoldan

In reply to by realnoo (nepreverjen)

ppašaša (nepreverjen)

Baje, ne gledam TV, pravijo pa, da Dr. Ihan v Odmevih:Jutri gremo experti na sestanek s Pfizerjem in Moderno, kjer nam bodo razložili potrebo po 3. odmerku. Kot bi dal volku ovce čuvat. In potem se “prave stroka” še čudi,ko jim skoraj nihče več nič ne verjame.

022saaa (nepreverjen)

V Rusiji so klicali iz žrebanja cepljene osebe za nagrado.
Na vprašanje, kako ste?
Odgovor:Sem v covid bolnišnici.
Realno stanje.

. (nepreverjen)

Če ne zaj de pa trebalo za novo leto zapreti, kda de dodatnih 500 pijancof.

nagicigan (nepreverjen)

ŠPITALSKI dam ti prav dobro si napiso ...... dobro, če drugi oddelki ne delajo samo COVID, URGENCA in ONKOLOGIJA, ZAKAJ PA NE PORAZDELITE TISTI ZDRAVSTVENI KADER na COVID ???????? ALI JE TA KADER NA BOLNIŠKI, DOPUST ALI ŠE KJE ?????

Špitalski (nepreverjen)

Pa ka vi lidge boži sploj kaj mislite, vej pa v špitali so porodnice, deca, lidje šteri okrevajo po kapaj, puno lidi s sefele betegami, ponesrečenci-lidge dajte si dopovedati špital je pun betežnikov.

In reply to by nagicigan (nepreverjen)

Miki mali (nepreverjen)

"Zd4avsvene ustanove ne morejo ustrezno poskrbeti za ponesrečenca v prometni nesreći" ???
Policaji ne bojo klicali rešilca ,samo pogrebnike

Miki mali (nepreverjen)

"Zd4avsvene ustanove ne morejo ustrezno poskrbeti za ponesrečenca v prometni nesreći" ???
Policaji ne bojo klicali rešilca ,samo pogrebnike

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice