Foto: BOBO
Podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos je v torek odstopila od kandidature za predsednico republike.

Po odstopu Marte Kos od kandidature za predsednico republike je izvršni odbor Gibanja Svoboda danes sklenil, da na predsedniških volitvah ne bodo ponudili drugega kandidata. Po besedah predsednika Gibanja Svoboda in premierja Roberta Goloba se bo svet stranke v 14 dneh odločil, katerega od preostalih predsedniških kandidatov bodo podprli.

Podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos je namreč v torek odstopila od kandidature za predsednico republike. Kot razlog je navedla »spremenjene okoliščine iz osebnih razlogov«.

Odločitev obžalujejo, a spoštujejo

O tej odločitvi in nadaljnjih korakih je danes razpravljal izvršni odbor stranke. Kot je po seji dejal Golob, odločitev Kosove sprejemajo z obžalovanjem, a jo spoštujejo. Po njegovih besedah je šlo za osebno odločitev Kosove in ne za njegovo zahtevo po njenem umiku. Kosova ga je sicer že v ponedeljek obvestila, da razmišlja o tej potezi, na vprašanje, ali jo je sam poskusil prepričati v nasprotno, pa je Golob odgovoril, da »osebnih razlogov ne bo komentiral«.

So se pa na seji izvršnega odbora dogovorili, da novega kandidata za predsednika republike ne bodo ponudili. »Marta Kos je bila soglasno potrjena na svetu stranke. Mi smo imeli njo in smo vanjo verjeli, danes pač nimamo nikogar,« je odločitev pojasnil Golob.

Tako se bo svet stranke v 14 dneh opredelil do nadaljnjih korakov Gibanja Svoboda glede predsedniških volitev. Po Golobih napovedih bodo najverjetneje podprli enega izmed do tedaj znanih kandidatov. Do teh se sicer predsednik največje vladne stranke danes še ni želel opredeljevati.

Komentarji (12)

pametni (ni preverjeno)

sram te bilo milan kučan
Toliko so kosovi naredili za tebe
a ti si jim spustil kajlo
Temu smo mi v titovi jugi rekli
Revolucija žre svoje otroke

kosovica (ni preverjeno)

Kot Tanja Fajon, tudi Musarca misli, da je njena osnovna naloga, da pozira pred kamerami in fotoaparati, za kar so jo očitno dobro izšolali, da osrečuje okolico z večnimi prisiljenimi nasmeški, da razsipava okoli sebe ceneno demagogijo in da od časa do časa pove kako kapitalno neumnost.
Tudi zato ima (relativno zmeren) Logar moj glas!

In reply to by pametni (ni preverjeno)

78kkk (ni preverjeno)

Ker baje bo kosoca podoredsednica vlade in ko naslednje leto golob odleti prostovoljni, bo ona predsednica vlade. Vse nastudirano.

kuntakinte (ni preverjeno)

...vijdiš kakše tele si ka si jih volo...Kosovec srakoper nemre biti podprezident vlade....bedak ostane bedak...pijan se p a strejzni...

In reply to by 78kkk (ni preverjeno)

9opkkk (ni preverjeno)

Vprasajo Goloba na blejskem forumu, kako to da kot uspesen v gospodarstvu je pritelet v politiko za predsednika vlade? In pravi samo 3 besede: Ne naredite tega.
Video je na netu.

kuntakinte (ni preverjeno)

... pleši, pleši, ....čarni kous....pleši, pleši,... dokeč perja ne zgibijš....svoboda/cirmanizem,...ciciolina....plešimo....kosova srakoperka ... pa tou ne mijslin lipouvsko srakopera....svoboda... ...svoboda ... ... ... te pa nas več SLOVENCOV PONOSNIJ PREKMURCOV NEDE...na našo žalost ... pa žau na veselje "svobode" ...

Tecumseh (ni preverjeno)

Imeli smo dve levi, čudni kandidatki: ena je rekla: "Jaz tiho ne bom!" Druga kakšen mesec, mogoče dva za njo: "Jaz že sedaj nisem tiho!" In slednja je "odletela".
Prvi pa sporočam: "Ni nas tako "jebeno" malo, da bi nas z gobezdanjem zastopala, če boš sploh izvoljena!"
Ja, tudi to se govori, da bo Golob odšel nazaj v energetiko, Kosovi pa je potrebno nekaj dati. Kajti POP TV kot "leglo" Kosovih je Golobu dosti pripomoglo, da je bil izvoljen. In potem... dvomim, da bo vlada delovala še več kakor leto dni.

čarni vrag (ni preverjeno)

Kosova živi v Švici in ima švicarsko državljanstvo.

pingvinček (ni preverjeno)

Dragi Sobotainfoši, še enkrat preverite/preberite, kaj ste napisali:

> naslov se glasi:
Gibanje Svoboda na predsedniških volitvah ne bo imelo svojega kandidata

> v članku piše
(...) se bo svet stranke v 14 dneh odločil, katerega od preostalih predsedniških kandidatov bodo podprli.

Torej?

Tecumseh (ni preverjeno)

Ja, svet stranke se bo odločil za Logarja! Hec...
Seveda se bo odločil za Musarjevo, t. i. globoka država ne bo dovolila izvolitev kakšnega zmernega kandidata levega pola (Pribilič) oz. desnega, kot sta Logar ali Krajnikova.
Sigurno bi že vse živo z levega pola v ponedeljek protestiralo na kolesih. Že videno, če hočemo imeti mir in se nam po domače jebe, kdo bo presednik, sprejmimo oz. sprejmite (mene ne bo zraven) njihovo igro.

In reply to by pingvinček (ni preverjeno)

asdasd (ni preverjeno)

Gibanje Svoboda , vojna se je končala 1945, mi smo pa šele sedaj postali svobodni in to za kratek čas ?!

cinki (ni preverjeno)

Jebe se vsem trem vladnim strankam če nimajo svojega kandidata ker predsednik tako ali tako ne igra neke pomembne vloge.

Starejše novice