Številna proizvodna podjetja so kljub omejevalnim ukrepom države za zajezitev širjenja koronavirusa ohranila delovanje proizvodnje.

Proizvodnja teče v živilskih in infrastrukturnih podjetjih, med drugim pa še v Leku, Krki, Siju, Tabu, Impolu, Uniorju, Cablexu, Domelu, Knauf Insulation in številnih drugih. Ves čas koronakrize neprekinjeno dela tudi podjetje Henkel Maribor, ki bo letos obeležilo 30. obletnico delovanja. 

Podjetje, ki se ponaša z blagovnimi znamkami Persil, Pril, Somat, Palette, Fa in Syoss je danes obiskal predsednik republike Borut Pahor in se delavkam in delavcem zahvalil za neprekinjeno delo v času koronakrize. »Vse bo še dobro,« jim je dejal.

Okoli 25 odstotkov od sicer 700 zaposlenih dela od doma, ostali neprekinjeno prihajajo na svoja delovna mesta. Povpraševanje je ogromno, saj za celotno Evropo zagotavljajo izdelke za umivanje rok.

»Prilagodili smo proizvodnjo. Fokusirani smo na izdelke, ki jih naše stranke in potrošniki potrebujejo, predvsem tekoča mila, pri katerih smo skoraj podvojili količino izdelkov. Umivanje rok je, seveda, zdaj še toliko bolj pomembno,« je o prilagoditvi proizvodnje dejal direktor družbe Henkel Maribor Christof Vollstedt.

Letos bo Henkel Maribor obeležil 30. obletnico delovanja, a zaradi epidemije koronavirusa velikega praznovanja, ki so ga načrtovali, ne bo.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Blog (nepreverjen)

Kaj pa princ teme ni prišel.......

Plandemija! (nepreverjen)

Ne, prišel je samo izdajalec Slovenskega naroda, Mrš!

Debil mmm (nepreverjen)

To je pa gneča med ploskajočimi, izgleda skoraj kot nekakšna koreografija. Sem vedel, da je Borči vsestransko talentiran.
GO MIŠKE, GO PIŠKOTKI,... mmm!

kuna (nepreverjen)

Eni pa lahko majo svoje "maše"... precednik pa to...

Starejše novice