V Murski Soboti je Franc Jurša danes odprl poslansko pisarno, kjer bo vsak ponedeljek v mesecu na voljo prebivalcem iz Pomurja.

V prejšnjih letih je Franc Jurša že imel odprto poslansko pisarno v Ljutomeru, ki pa trenutno ni aktivna, a jo želijo ponovno aktivirati v prihajajočih mesecih. Je pa zato danes odprl poslansko pisarno v Murski Soboti, in sicer na ulici Arhitekta Novaka. 

"Velika težava pri delovanju poslanske pisarne je ta, da imam kot vodja poslanske skupine ob ponedeljkih veliko drugih obveznosti, zato je te stvari težko usklajevati. Bom pa poskušal biti v Murski Soboti na voljo prvi ponedeljek v mesecu od 10. do 11.30 ure. Seveda to ne pomeni, da v kolikor bo več interesa, ne bi ostal tudi dlje časa," je uvodoma povedal Jurša.

Vprašanja osebne narave

Kot je dejal, izkušnje iz preteklosti kažejo, da se ljudje nanj velikokrat obrnejo z vprašanji, ki so bolj osebne narave, pri čemer je izpostavil predvsem mejna vprašanja.

"Da povem en primer. Dva soseda se nista mogla dogovoriti okoli vodnjaka, ki se je nahajal na meji. Eden si je želel, da ga zasujejo, drugi ga je želel ohraniti. Eden od njiju se je nato oglasil pri meni in v tem primeru sem mu lahko predlagal to, da s sosedom skleneta kompromis".

Dva ključna projekta

Nanj so obračali tudi z vprašanji povezanimi z novimi zakoni in tematiko vezano na lokalno skupnost. V teh primerih jim je pomagal s svetovanjem na katere institucije ali občine se je potrebno obrniti. Kot pravi, je veliko sestankov opravil tudi ob sobotah in nedeljah, torej izven časa delovanja poslanske pisarne. Tudi zdaj pa bo na voljo za vprašanja preko telefona ali elektronske pošte. Je pa ob tem predstavil dva ključna projekta.

"Prvi so vdovske pokojnine, kjer si želimo dvig iz dosedanjih 15 odstotkov na 25 odstotkov. Druga stvar pa je demografski sklad, in sicer nov finančni steber za nove generacije. Gre za pomoč za izplačilo pokojnin v prihodnosti. Rešiti pa bo tudi vprašanje dvojnega statusa upokojencev".

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
šandor (nepreverjen)

Ha,ha ta pisarna bo stalno zaprta saj bolj kot DESUS nišče ne laže razen ,če bodo hodili tja podporniki omenjene stranke

Kljuka (nepreverjen)

Fajn ka je Kardoš poleg, vüpan, ka de un prevzejo odbor v Lotmerki, vači so resan gotovi. Enoga v Lotmerki fajn luna nosi pa samo sramoto dela.

Mun (nepreverjen)

Rejsan velka pridobitev za Soboto, Jurša ma pisar. Samo še toga kekeca nan je trbelo,mamo že zadosta rdejčih udbovcev.

Vladislav (nepreverjen)

Zastava DESUS pa visij kak kakšna cota.

Nisem robot (nepreverjen)

V prostem času pa je še celo mediator. Kako sposobne poslance ima Karl?.
Oba skupaj sta naredila več škode Sloveniji kot kuga in vse vojne skupaj?.

Mura je večna (nepreverjen)

Ku čujem za ovo sranje me srat pritisne

zvodnik milan (nepreverjen)

Nema ništa z vdovskimi pokojninami
Ali si zamislite da moja baba štefa
dobi po meni velik penzijon
Jok brate odpade
Se zaklinjam pri duhu velikega Miloševiča
da bom vedno proti vdovskim pokojninam

Grobijan (nepreverjen)

Za te 3 stavke govora na televiziji de dober.

tuncika

Pa kakši bife v bližini naj odprejo. Pa popust na upokojensko kartico, ka se ga nalijemo.

Lol lol (nepreverjen)

NAJVEČ ŠKODE V DRŽAVI JE NAREDILA TA STRANKA, KI SE ŠLEPA NA NAIVNIH UPOKOJENCIG KI JO VOLIJO. PA DA NE GOVORIM O NJIHOVEM BREZOBRAZNEM PREDSEDNIKU, KI JE BIL MINSTER ŠE TAM KJER MINISTERSTVA NI BILO.

Starejše novice