Premier Robert Golob obiskal regijo priložnosti.

Predsednik vlade Robert Golob je z ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireno Šinko in ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik danes obiskal Prekmurje. 

Prvi postanek delovnega obiska je bil v Varstveno delovnem centru Murska Sobota. Ta namreč pomembno prispeva k odpravi socialnih stisk ter uporabnikom nudi zaposlitev pod posebnimi pogoji in lasten program enostavnih ročnih del.

Ob letošnji 150. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika je sledil obisk cerkve Gospodovega vnebohoda v Bogojini

Premier Golob se je ob obisku Bogojinske cerkve vpisal tudi v knjigo gostov.

Golob napovedal hitre postopke za pomoč kmetom zaradi suše

V Lipovcih sta se s kmetijsko ministrico na izletniški kmetiji nato srečala s predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Murska Sobota, Zadružne zveze Slovenije, Sindikata kmetov Slovenije in Zveze Slovenske podeželske mladine ter se seznanila z aktualnimi izzivi kmetijstva regije.

Ob tem je Golob napovedal pospešitev postopkov za pridobitev pomoči, na podlagi česar bi bila možna izplačila do konca leta.

»Zelo se bomo potrudili, da bomo postopke, ki so običajno zelo dolgotrajni, poskušali skrajšati na minimum. To pomeni, da se oceni škoda do 30. septembra, nakar bi mogoče do konca leta že uspeli z izplačili. Če nam to uspe, bo to dvakrat skrajšan rok v primerjavi z ostalimi leti, ko se je ta škoda izplačevala,« je poudaril Golob.

Delovni obisk se je nadaljeval na obrežju Soboškega jezera – v regijskem promocijskem centru Expano, ki je bil kot paviljon del svetovne razstave Expo v Milanu, danes pa živi novo zgodbo in na inovativen način predstavlja Pomurje.

V Expanu se je predsednik vlade srečal z gospodarstveniki regije, zadnji del obiska pa bo namenjen področju lokalne samouprave. Robert Golob in ministrice za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se bosta namreč srečala s pomurskimi župani in županjami, največ pozornosti pa bo namenjene ključnim regijskim projektom in regionalnemu razvoju.

Pogovori tekli tudi o geotermalni energiji

Golob je po sestanku z gospodarstveniki povedal, da so si izmenjali poglede na težave, ki pestijo poslovni svet. Pri tem so se dotaknili tudi teme energentov in razvojne priložnosti Pomurja.

»Poleg kmetijstva in namakalnih sistemov smo se pogovarjali tudi še o eni veliki neizkoriščeni priložnosti Pomurja, ki je tudi povezana z energetsko krizo, to je o geotermalni energiji,« je poudaril Golob.

Golob pri tem poudarja, da velik del gospodarstva računa na ta potencial, ne samo iz vidika ogrevanja, ampak tudi iz vidika omogočanja boljših pogojev kmetijstvu. 

»Ta obisk je bil danes zelo poučen, bil je zelo iskren in neposreden. Tako da verjamem, da bomo lahko v naslednjih korakih že lahko prišli s konkretnimi ukrepi, ki bodo v korist gospodarstvu in tudi Slovenije kot države,« je še poudaril predsednik vlade.

Komentarji (54)

kuntakinte (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

...gnjes zajtra ste objavili članek z naslovon... prvi obisk nove vlade v Prekmurju; ... ... ...prišeu je pa samo posrani Holub z turistično vodijčko Šinkov ... ja san pozabo...z njima je pricotala šče Marta Srakokos ... kakši je tou PV ka si ne vüpa sejsti z župani v regiji ... či je prišeu v interesi svoje partije na povabilo Ferija Cijpota (cerop) za lokalne volijtve... te tak napijšite...

preko mure (ni preverjeno)

Prvič v Prekmurju... o kako lepo je pri vas... sonce imate, trava vam raste, veliko koruze ste posejali. Malo je vroče pa nič ne skrbite, mi smo zato, da vam napravimo senco. Zbogom, volite nas, pa fajn delajte! Ajde šoferu, daj gas!

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

5Yi8e (ni preverjeno)

A si ti vedno tak fuknjeni prokleti stvor levo fasisticnl komunisticni murgeljski pedercic neotesani butasti pohabljeni učenec samega musolinija in tovariša Tita in jovanke broz ki je imela samo 2 razreda osnovne šole

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec tij si tele od teleta. Gnoj prekleti

In reply to by 5Yi8e (ni preverjeno)

Si4kobja (ni preverjeno)

Skoda ka si tak fuknjeni,ka nemres to vidite kak si fuknjeni. Malo si ze tecen z trjmi tvojimi izjavami.

In reply to by 5Yi8e (ni preverjeno)

Upokojenec Lotmerk (ni preverjeno)

Nekje moras vzeti, da lahko nekomu das . Na dobri poti k novemu zadolzevanju

realnooo (ni preverjeno)

v ms nega stanovanj. Tista ka se oddavlejo se po abnormalnih cejnah (pac izkoriscanje situacije). Cejne gorik. Firma na keroj delan ( ena kao bolj perspektivnih) cilja na odpuscanje, ker so stroski sli gorik investicije posledicno dol, o dvigu plac lejko samo senjamo...Podobno je na drugih velkih firmah ki na zunaj izgledajo kot vrhunec...

In tau je realnost

ada (ni preverjeno)

Nejsi ti desnicar?

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Romski mačo (ni preverjeno)

Povejm vam tak.Vejselo vejselo prekmurci babe vam nabijamo romski mačoti hihihihihi.
Kda moužov nega duma prekmurke držijo noge narazno pa zdihavkejo pouleg kak kobile hihihihi.
Pravijo ka majo svoje bimbote telko ka hodijo delat za drugo pa jih nemrejo ponucati ka majo premale pimpeke hihihihihi.Na pomoč pa jim tak skoučimo mi romski mačoti.

In reply to by ada (ni preverjeno)

TraktorŠTAJER (ni preverjeno)

Ene še itak pečej, fejst jih pečej,... strmoglavljenje z oblasti,... Ta pekoča bolečina v SVO BO DI ne bo kar tak minila, nenene,...Kljubovala bo in kljukala!

2021 (ni preverjeno)

Dečkec tij se fejst motiš. Po takšni delovni ihti, kakšno uprizarja ta vlada z Golobom na čelu, bi v kratkem času vodenje države kmalu moral prevzeti nekdo drug, pa če tudi opozicija nebo mignila niti z enim prstom, bo ta vlada samo še politično truplo. Tako kažejo vsi kazalniki,......največji uspeh po kadrovskem cunamiju je odstranitev ograje z meje ali od tega se ne živi.

In reply to by TraktorŠTAJER (ni preverjeno)

TraktorŠTAJER (ni preverjeno)

Točno tou je bil moj namen,...takše kak si tij man najrajši! Samo se tolažite! Zaj se še kažejo kazalniki prejšnjih (vele)majstrov, naprej bomo pa vidli,...

In reply to by 2021 (ni preverjeno)

0uj.... (ni preverjeno)

Bedak, kdo bi pa volil prejsnje, ce so sedanji enaki idioti. A ne obstajajo novi, izvenparmanetrani. Volite isto pa oricakujete spremembe. Oboji ste za en kuyrc vredni.

In reply to by TraktorŠTAJER (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

2021 kakšni kazalniki ka je s teuf naroube, kazalniki kažejo ka je z SDS gotovo.

In reply to by 2021 (ni preverjeno)

Kokofan (ni preverjeno)

2021.... izdaj nam ime dilera. Rejdno trufi!

In reply to by 2021 (ni preverjeno)

Robin hud. (ni preverjeno)

Dejansko mi je saki den bole zau, ka san volo Goloba. Ka se je spremenilo od ka je on glaven? Nika! Ka de se spremenilo? Nika. Bluzenje predvolilno! Pa podperanje Ukraine gnijle skorumpejrane do amena! Pfuj! Kes se mece za taksne glupe, za nas nepotrejbne stvarij! Zivlenski standard kvalitetnoga zivlenja doma, pa za maloga cloveka grata nedoseglijvi! Zalostna resnica! Samo neksne bone do davali, pa zasenki pejneze vö nad okno metali! Pfuj nesnajge smrdece!

Lili12 (ni preverjeno)

Ampak ne vem, kaj mislite, da ma čarobno palčko? Zdaj še ukrepe prejšnje vlade rešujejo, pa vse, kar je nujno, suša, cene energije. Pa še volitve bodo in referendumi, ker bj prejšnji radi odločali o tem, kaj bi ta vlada delala,. Malo dopusta oa vsem privoščimo, ne?

In reply to by Robin hud. (ni preverjeno)

Ficlek (ni preverjeno)

Razveljavljajo dobre ukrepe prejšnje vlade. Ker je tako rekla Nika Kovač. Nižajo plače. Višajo davke. Cene v nebo. Ukrepi proti kovid , enaki kot prej, so sedaj hvaljeni na vse pretege... Dr. Golob pa pride na poučen izlet k prekmurskim kmetom.

In reply to by Lili12 (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Ne pozabi, da je ta vlada nastopila mandat junija.
Najprej spoznaš stvari in analiziraš stanje. Potem je že julij.
In postaviš prve nujne ukrepe.
2 meseca imamo komaj novo vlado.
Kaj bi še radi?

In reply to by Robin hud. (ni preverjeno)

Rojko (ni preverjeno)

So pa bili uspešni pri najbolj pomembnem vprašanju ali lahko pedri posvojijo otroke se vidi kak hitro lahko vsaka čast golob pa pri ograji so tudi sposobni nimaš kaj

In reply to by .. (ni preverjeno)

brezvezen-komentar (ni preverjeno)

To za posvojitev otrok je vrhovno sodišče odločilo in nema veze z vlado, do toga bi prišlo tudi če bi Janša bil na oblasti. Tak da niti to nejso napravili, vse kar so uspeli napraviti do zdaj je ka so to ograjo dol vzeli.

In reply to by Rojko (ni preverjeno)

afta he (ni preverjeno)

Tebe za Golobovega svetovalca, da nam narišeš časovnico ukrepov.

In reply to by .. (ni preverjeno)

Gees (ni preverjeno)

Fajn se cuje, kmetje do dobili pomoc. Samo to poslusamo ze leta! Bi pa lejko ze koncno zacali plansko spreminjati kmetijsko politiko,ce so pac suse nasa realnost nema smisla naprimer sejati takih hibridov ki rabijo dosti vode da dajo enormni donos , v primerjavi z starejsimi sortami, pa se na prodnati zemlji !

. (ni preverjeno)

megla od toga nikaj

Munt (ni preverjeno)

V normalni vladi pride na obisk cela vlada. Ta ptič pa kar nekaj naklada ter obljublja ne naredijo pa nič. Država Slovenija bo , ko bodo izčrpali delo prejšnje vlade začela stagnirati in prišla bo beda za navaden narod.

tsdf (ni preverjeno)

Tipicen clan SDS. Li se truca, cegli ga nisce nesce.

In reply to by Munt (ni preverjeno)

Rojko (ni preverjeno)

Tipičen podpornik svobe ima rad deco in je peder zato je bilo potrebno izpeljati zakon da lahko taki ljudje posvojijo otroke

In reply to by tsdf (ni preverjeno)

Gripa (ni preverjeno)

Vsi ka samo sinflete, dajte konkretne predloge in konkretne ideje. Toga v komentarih nikdar nega. Samo sinfanje, pa kdorkoli je na vladi, cakan ka nesce pride z nekimi pametnimi idejami, ki so uresnicljive, ne pa samo nakladanje tja v en dan, ka bi pa ka neje...

preko mure (ni preverjeno)

S pametnimi idejami bi morala vlada priti, pa ves tisti šlep, ki se napaja pri koritu vlade.

In reply to by Gripa (ni preverjeno)

Gripa (ni preverjeno)

Kera vlada pa je v 30 letih prisla s pametnimi idejami? Tak ka nej vse povprek sinfati, malo kuture komentiranja ne bi skodilo

In reply to by preko mure (ni preverjeno)

bonge (ni preverjeno)

Dabogda ne ostalo u njemu ka je pođo.

realnooo (ni preverjeno)

ENAKO FLANCANJE KOT JE MEL JAJO IZ SDS KO JE PRISO V TA DEL SLO...
SKODA, DA NI OBISKO TAVECJE FIRME IN VPRASO DELAVCE KAK IDE:)

ZATO PA NEJSAN SAU VOLIT, KER ENI ALI DRUGI, VEDNO ENAKO FLANCANJE. CEZ 50 LET KO TA GENERACIJA POCRKA BO MOGOCE VIDETI SPREMEMBE. EDINA TRN V PETI SO PODMLADKI STRANK...

realnooo (ni preverjeno)

se tau, ocitno v prekmurji nega drugega za pogledniti KAK KMETE IN NEKSNE JAVNE INSTITUCIJE PREKO KATERIH SE LEGALNO PERE PEJNEZ.

NO KELKO OD VAS POZNA KMETA KEROMI SLABO IDE OZ. SI NEMRE NA KUCI ZAMENJATI STREJE???
NO GE POZNAN JAMRASE Z VELKIMI AVTI;)

. (ni preverjeno)

realnooo či si nej šou volit nemaš kaj pametovati, tisti keri nejde volit ga ne briga što de na vladi tak ka ŠŠŠŠŠŠŠŠ.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

konju pamet v roke

In reply to by . (ni preverjeno)

stefpokica (ni preverjeno)

neverjetno,kar so ga vprašali novinarji ,niti nobene pametne besede od golobčka,kot pravim laži nam trosit po Pomurski regiji,tega si prebivalci SV Slovenije ne zaslužijo.

imre (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prokleti serenja on bo govoril za neiskoriščen potecial .Lopov gnijli prokleti kakšno draginjo je napravo .Zdaj je pa imel priliko nakrmiti z lažmi ovce ki mu slepo verjamejo nesnagaš

Peok (ni preverjeno)

Tisti keri pišite kak je v prekmurje puno služb enostavno nemate pojma

Mesečar lukec (ni preverjeno)

TOČNO SOCIALNO POMOČ TREBA IZKORISTIT.

Prokletni lažo (ni preverjeno)

3. komentar: realnooo - konkretno Debeli fuknjenec pijše: "Firma na keroj delan......" Fsi poznamo toga vrloga
komentatora DF. Naj nešče napiše, štera je to firma: CSD, Sončna uprava, DV ...?
Trla baba lan, da joj prođe dan.

tanjaa flaškonn (ni preverjeno)

Jaz mislim da je to
NASA

In reply to by Prokletni lažo (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Traktor....... je volo sebi enake evo sranje

~~~~ (ni preverjeno)

Ovce so prišle na svoj račun za lizanje riti Golobi .

34423FDNGFHF (ni preverjeno)

GNOJ OD GNOJA KRIMINALEC I MAFIJAŠ PROKLETI DA BI SE ČELNO ZALETO DA BI ŠAU DOMOU!

Ivop (ni preverjeno)

Bolani prek...... Nebi delali samo imeli bi tudi tiste podpirate ki so tudi vam kradli še cigan ma več pravične pameti žal.

Papaštrumpf (ni preverjeno)

A če bi bil JJ na vladi, bi bilo gorivo po 1 euro, sušene bi bilo, peletov v izobilju, drva še po 50 eurov, itd....
Kakšne velike spremembe lahko pričakujemo v teh treh mesecih..

šarvedi (ni preverjeno)

V lipovce ga je povabil lipovski SDS. Fajn, ka se je odvzal povabili!

. (ni preverjeno)

Si je nej šou ogledat proizvodnje sončnih panelof?

5Yi8e (ni preverjeno)

Po moje je bil tak zadet
Da mu je bilo vse ravno
Trava za vse kriva je trava

carni vrag . (ni preverjeno)

a puši travo

In reply to by 5Yi8e (ni preverjeno)

Huseien (ni preverjeno)

Žive naj vsi narodi

telebajske (ni preverjeno)

golobček je prišel da vam bo kakal na glave. Bedaki

afta he (ni preverjeno)

Nam je prišel pokazat neizkoriščen potencial Pomurja. Nega neizkoriščenega potenciala, se ga še kako izkorišča. In to so delavci v mnogih firmah. Še sreča, da je blizu Avstrija, da kdo hoče in zna gre tja in tam dela.

Geotermija (ni preverjeno)

Ha ha pišete, da je Golob ob obisku razkril veliko neizkoriščeno priložnost - geotermijo v Prekmurju! Njegov minister Jevšek je v MS ustavil dober projekt dveh geotermalnih vrtih prejšnjega župana Štihca, ki sta se naredili pred cca 9-10 leti. Dobro je vsaj to, da Golob, ki je iz energetskih voda, še kako dobro ve, kakšen potencial je geotermija (ne samo za ogrevanje tudi za kmetijstvo). Zdaj bo moral samo prepričati Jevška in SD-jevce, da popravijo veliko škodo, ki so jo naredili soboški občini, ko so ustavili geotermalni projekt za časa Štihca.

Starejše novice