Mestni svet zagotovil sredstva za razsvetljavo nogometnega stadiona Fazanerija in sprejel sklep, ki med drugim omogoča tudi ustanovitev t. i. Soboških lekarn.

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je na današnji seji, sprejel rebalans proračuna za leto 2018, s katerim je nadomestil potrebna sredstva za razsvetljavo nogometnega stadiona Fazanerija. S tem bodo ustvarjeni pogoji za nastop NK Mura v 1. Slovenski nogometni ligi, hkrati pa tudi izboljšana javna športna infrastruktura. 

Sredstva v višini 500 tisoč evrov bo mesto zagotovilo z najemom dolgoročnega kredita.

Svetnik Modre liste Antona Štihca, Anton Štihec je sicer predlagal, da naj se občina za postavitev reflektorjev ne zadolži. Predlagali so in vložili amandma, da naj se za reflektorje nameni 600 tisoč evrov in se sredstva zagotovijo iz drugih postavk, in sicer 300 tisoč evrov iz postavke novogradnje ter 300 tisoč evrov iz postavke nakup zemljišč, a svetniki predloga niso podprli. 

Korak bližje "Soboškim lekarnam"

Z obravnavo in sprejemom odloka o določitvi mreže javne lekarniške dejavnosti je tako soboška občina korak bližje ustanovitvi »Soboških lekarn«.

Mestni svet je določil, da se oskrba prebivalstva z zdravili opravlja kot javna služba z organiziranim javnim zavodom. Sprejem odloka sledi zakonodajnim spremembam na tem področju, hkrati pa mestni občini omogoča več možnosti za prihodnjo organiziranost lekarniške dejavnosti v mestu.

Ne fotonapetostni elektrarni

Svetiki so z odločnim glasovanjem proti pokazali svoje nestrinjanje s postavitvijo fotonapetostne elektrarne podjetja Bisol v SOIC. Spomnimo, da je omenjeno podjetje pred slabimi desetimi leti omenjeno zemljišče kupilo z namenom izgradnje tovarne, kjer bi zaposlitev dobilo 750 ljudi. 

O poslovanju Komunale

Sicer pa so svetniki na današnji seji, ki ni bila speljana do konca podali tudi soglasje k sklenitvi pogodbe o prodaji za izgradnjo namenjenih zemljišč. Mestna občina bo tako prejela 1.073.320 evrov kupnine. S tem so ustvarjeni pogoji za nadaljevanje izgradnje soboške obvoznice, ki bo bistveno razbremenila promet v mestu, s tem pa povečala tudi varnost v cestnem prometu. 

Mestne svetnice in svetniki so obravnavali  poslovanje javnega podjetja Komunala. To je v letu 2017 z uspešnim izvajanjem tržnih dejavnosti ustvarilo čisti dobiček v višini 230.838 evrov, s čimer je podjetje izravnalo izgubo gospodarskih javnih služb in ostalih pogodbenih dejavnosti, ki jih opravlja za lokalno skupnost. Mestni svet je določil, da se večji del dobička v višini 200.000 evrov izplača v proračun mestne občine, preostanek pa ostane nerazporejen kot kapitalska rezerva za stabilno poslovanje javnega podjetja Komunala v prihodnje.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Oj-oj (nepreverjen)

2 mejseca nan šenkajte komunalne položnice nej ka de se soboška občina napajala z naših pejnez

veselicaMS (nepreverjen)

Daj ne bluzi..... tou ka tij misliš ka se nešče napaja iz tvojih pejnez je glih obratno. Tou ka tij plačuješ in ka delajo za tvoje pejneze prinaša zgubo kero te krijejo iz tržnih dejavnosti kere Komunali nosijo dobiček. Itak de se zdaj še enih 20 takših majmunov oglasilo z istimi nebulozami kak je tvoja..... ali jebi ga. Tak pač je gda nika ne razmiš pa pišeš na pamet.

In reply to by Oj-oj (nepreverjen)

Hrošč (nepreverjen)

Ti si prava veselicaMS , kaj so mogoče javne službe katerih ustanoviteljica je občina usranovljene zato , da ponujajo kvalitetne usluge nam občanom , beri davkopkačevalcem , ali pa za to , da recimo posojajo denar , gradijo trgovske in pivske centre , ker če že imajo dobičke z našim zastonj zbiranjem in sortiranjem surovin , potem je prav , da vsi imamo nekaj od tega , recimo nižje zneske na položnicah , tako bi bilo v normalnih državah , kar pa se tebe tiče pa ti priporočam da si malo "zramaš" podstrešje.

veselicaMS (nepreverjen)

Kak se že pravi..... na norcaj pametni služijo. Če že zastonj zbiraš in sortiraš surovine, jih lejko te še odpelaš na Dinos in dobiš kakšen evro za tou, se odjaviš pri Saubermacheri in ti nede trbelo jamrati po forumaj kak ti nešče tvoje delo zaračunava in na tebi služi. Tudi pri vodi in kanalščinaj se da fejst prišparati, pa še pri kakšnih stvaraj kere van kao Komunala preveč zaračunava. Ali ka, če pa je narod manjaren, se ne znajde, se njemi ne da...... rajši velke položnice plačuje in te po forumaj đouče kak so vsi grdi do njega ka fejst služijo na njegov račun.

In reply to by Hrošč (nepreverjen)

grinch (nepreverjen)

telko v vednost. od Komunale, se ne moreš odjaviti, tudi od vodovoda ne. tudi konkurence ne moreš izbrati, ker je ni.
Tako da ne ti na pamet. Seveda delajo izgube, če se pa načrtno posluje tako, da se vedno prikaže izguba in je to potem razlog za dvig cen.
Javno podjetje, ne bi smelo imeti dobička. Saj niso gospodarska družba s pridobitno dejavnostko, so javna služba. Podpiram to, da bi občani dobili nižje cene ali pa kakšen mesec zastonj storitve.
Tako pa javna služba, poleg tega, da se ob koritu mastijo funkcionarji, s tem, da opravljajo tržno dejavnost so nelojalna konkurenca podjetjem, ki jim je to osnovna pridobitna dejavnost. Saj javna služba ne more bankrotirati.

In reply to by veselicaMS (nepreverjen)

Oj-oj (nepreverjen)

Smo si napravili svoj vodohram z bole kvalitetno vodo keroga smo sami vzdržavali za 15e na mejsec pa so nan po vsej sile podturile klorejrano soboško vodo za 35e. Ka ti nej jasno?

In reply to by veselicaMS (nepreverjen)

DoktorPravnihZ… (nepreverjen)

V soboški občini ne zmorejo preproste ekonomske pameti. Ali celo zdrave kmečke pameti.

Kda se občina zadolži za REFLEKTORJE, potem znaš ka je pa vrag šalo vzel.

Jevšek je že čist isti štihecu, keri je tudi delal ekstremne poteze, da bi pomagal fusbalerjem. In takoj za tem zgubil volitve. Evo zdaj znate kaj sledi Jevšeku.

rgergreg (nepreverjen)

eh pijzdo materno naj že inauk napravijo tej kurčeve reflektore, ka nede sake župan jebo gejža z tejme reflektorame, pa nemo tej jebene reflektore poslujžo še 10 lejt koje kurac. Pa do vsi pofukane muraše merne pa župane merne pa folga sranja s ten.

sivacelica

Komentarje s takim besednjakom bi moral admin črtati. Tebi pa prepovedati udeležbo na forumu. Svoje nestrinjanje vsak lahko pove na primeren način, pri tebi pa je jasen tvoj inteligenčni kvocient. Takšen, kot je moja ocena za ta komentar, torej minus ena.

In reply to by rgergreg (nepreverjen)

rgergreg (nepreverjen)

hvala za zelo sofisticirano analizo mojega komentara. Tvoje ugotovitve čistak mijmo. In kak je že hawking pravo je izpostavlanje inteligenčnoga kvocienta delo luzerjev. De potrebno še kako sivo celico nabavit.

In reply to by sivacelica

Hrošč (nepreverjen)

Eh , veselicaMS , res drži pregovor , da trinajst modrih ne more odgoboriti na eno neumno vprašanje , končujem polemiko in upam ,da si razumel .

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Ko so reflektorji pomembnejši od novih delovnih mest in stanovanj, se človek vpraša kam je pamet šla.

AHAM (nepreverjen)

V glasove na volitvah...

Burak (nepreverjen)

Glavno ka do nove Pomurske lekarne. Do boukša zdravil pa mo hitro vsi šli za štreko.

gostja (nepreverjen)

Dobro, da so "Soboške lekarne" v narekovaju! Blagor ubogim na umu, kajti njihovo je nebeško "soboško" kraljestvo.

buldog. (nepreverjen)

Murska sobota mora imeti Soboške lekarne,, da bodo ovi stari pimpeki, ki so na občini lahko v svojo lekarno hodili na občinske stroške kupovati viagro,,, Je rekel prošli put ta glavni na občina,,, brez VIAGRE mi živeti ni

Morska deklica (nepreverjen)

..od doktorja Slavinca bi človek pričakoval, da vsaj ve o čem razpravlja. Če razpravlja tako kot je zapisano v Vestniku in sicer: "....soboška občina je talec Pomurskih lekarn, ker v lekarnah nikoli ni bila opravljana delitvena bilanca med občinami ustanoviteljicami....etc." DELITVENO BILANCO BI MORALE NAREDITI OBČINE MED SEBOJ,NE PA LEKARNE. Od vseh, ki odločajo na mestnem svetu, bi pričakovala, da vsaj poznajo zadeve. Barantanje s cenami zdravil je bilo na včerajšnji seji mestnega sveta nedostojno izobrazbe nekaterih svetnikov ter župana in direktorja obč.uprave. Nižanje cen zdravil ni v domeni občinskih veljakov, ker se cene zdravil določajo nekje drugje. Če bodo znižali marže, pa so sanje o ustvarjanju dobičkov le "mokre sanje". In še to, kje se je v Pomurju izgubil "skupni duh", da bi končno Pomurje postala vsaj delno tako razvita kot ostale slovenske pokrajine? Uničili so ga župani, ki vlečejo vsak na svojo stran, ne zavedajoč se, da je njihova minljivost dokončna. Ali bodo potem lahko pogledali svojim volivcem v oči, jih ne skrbi, ker so zagledani vase. Denar in še enkrat denar jih vodi do odločitev, ki jih sprejemajo. Pri tem jih spremljata neverjeten ego, paranoja in nesramnost in nespoštovanje sočloveka. Toliko gnojnice kot jih zlivajo na Pomurske lekarne in g.Zajca, ne zmore prečistiti nobena čistilna naprava. Pri tem jim pomagajo lokalni mediji, ki dlje kot do sleherne vasi v pokrajini, ne sežejo in novinarji, ki so očitno "talci" soboških veljakov - o neodvisnosti in raziskovalnosti le teh lahko samo sanjamo. Zakaj pišemo na forumu? Zato, ker nikjer drugje občani ne moremo izraziti svojega mnenja. (ukinjena rubrika Pomoč občanu) Tudi rezultat glasovanja na včerajšnji seji mestnega sveta oblastnikom ne daje popolne podpore tega organa, čeprav so kao "zmagali" z glasovi. Take tolažbe, da ti zmagaš z dvema tremi glasovi več so pirove, kar je bilo dokazano tudi na državnozborskih volitvah. O tako pomembnih zadevah, kot je razbitje uspešnega pomurskega zavoda Pomurske lekarne, bi moral biti dosežen konsenz z veliko večino. Ampak komu je tega mar? Ker poznam večino svetnikov iz vrst SD in SMC te dneve razmišljam, kaj jim roji po glavi? Kako lahko tako lahkotno sprejemajo vse kar porečeta župan in direktor občinske uprave? Kako lahko verjamejo študijam, ki jih pripravljajo ljudje, ki so bili že kompromitirani na nekaterih področjih?
Zakaj je mariborska Zgodba tako priljubljena svetovalka? Koliko vse te agencije stanejo? Seveda, zmaga nima cene! In samo za to gre in za denar.

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

DENAR JE SVETA VLADAR! Žal. Se strinjam s tvojim komentarjem.

In reply to by Morska deklica (nepreverjen)

Komotar (nepreverjen)

Župan se boji teh komentarjev, bolj kot lastne sence. Cela MS je že prestrašena, ker njegov način vodenja je strahovladje. Odžagal je podžupanjo, ker se je hotela upreti, na občini samo še vsi kimajo, naslednji je direktor PL. Bend the knee, I am your king! Kako se lahko to dogaja v teh časih? Takim ljudem se nihče ne sme pustiti. S svojimi strokovnjaki (Brezovnikar, Đurov) bo lepo spakiral iz MS, ker Jankoviča št. 2 ne rabimo.

gostja (nepreverjen)

Komotar ----bingo!

In reply to by Komotar (nepreverjen)

milnimehurček (nepreverjen)

Spoštovana kamredka @morska deklica. Vidin ka si iz naših vrst. Ne ločiš pa dobro što je avantgarda in što je ostala raja. Glede na zapisano sodiš med uporabne sledilce naše večne ideje enakosti in pravičnosti. To je dobro ker poemni ka si nej spodnola pod mračne sile fašistoidne in razdiralne desnice. Te bi zajce dale mele.
Glede na zpisano verjetno (indri nejsmo preverjali) verjetno simpatizeraš pri denarnon toki oskrbovalne verige naših lekarn, Torej ti je do zdaj nej šlo tak slabo. Plača je bila dobra, delo tak tak , betežnih lidi itak zadosta, pa vse več de jih...
No ka mo krajši, po novem bo v glavnen de tak ka mo mij avantgarda zamenjali zajčka z plavalnim mikrobom iz term3000. Ta vrsta je bole pod nadzoron nas avangarde. Zajčki preveč radi nekaj glumijo, predvsem pa se neščejo ukloniti da mi to ščemo, Predvsem je zakčkon nej jasno ka je te denarni tok in prodajni pult NEJ NJUF, ampak je NAŠ. Če smo nekome dali ke je lejko malo duže časa glodo te kocen, to ne pomeni ka je zajčki tak kak sakšome fajn rejenomi nej namenjeni slatki konec v lonci z mrkevcov....
Zaposlenici se nemate kaj bojati, vrle mo prek zaposlili, ostali lejko idete kurzi. Naša vrla deca kcuj rastejo in nucajo službe.

V glavno denarni tok de naš, pa če dro zdravila fal ali nej fal.

Morska deklica (nepreverjen)

...milnimehurček….s tem svojim komentarjem dokazuješ, da imaš polno glavo milnih mehurčkov. Še enkrat; blagor ubogim na umu, kajti njihovo je nebeško "soboško" kraljestvo. Pa še to: minljivi ste bolj kot milni mehurčki....

Morska deklica (nepreverjen)

..milnimehurček….čeprav si pisal v moški osebi, si verjetno (nisem preverjala, čeprav vi vse preverjate, prisluškujete in še ostale metode, ki jih uporabljajo...saj veš kdo) ŽENSKA, ki se boji zajčkov in njihove sence. Samo toliko sem se spustila na nivo tvojega komentiranja.

pravalevičarka (nepreverjen)

15.junij
OBSTAJAJO CIVILIZACIJE, KI CENIJO MODROST - IN TISTE, KI JO OMALOVAŽUJEJO IN IMAJO RAJE BOGASTVO IN MOČ. IN NA KONCU TE PROPADEJO. Charlotte Gray

milnimehurček (nepreverjen)

@morska deklica no vidin ka san te genola. Drži vse življenje se morem kot stara partijka pretvarjati da sem moški. Srce mi je končno stopilo na mesto da sen ugotovila ka je mojih misli tuj senat na filo faksi v Lubljani, škoda samo ka san nej glij več 20 letnica

Morska deklica (nepreverjen)

….milnimehurček….mene ganejo pohlep, laži, zavajanje in sprenevedanje.

Hrošč (nepreverjen)

Bravo "milnimehurček" , kot da samo v ljubljani raste modrost in pamet , in ah in sploh , sploh pa ne nosi naprej neke senate faksov , najprej si poglej lestvice ,kako kotirajo v svetovnem merilu naše univerze , pa tudi sami smo imeli že izkušnje z ministri , ki so prišli iz univerzitetne sfere taka ne napamet , dejstvo je , da je tudi majhnemu otroku jasno za kaj se gre v primeru lekarn , je pa načrt uspel , saj so vas sprli med sabo .

nezavesten (nepreverjen)

Kaj res mislite, da bodo zdravila za en sam cent cenejša, če bo "sobota" imela svojo lekarno???????
Poglejte cene v drugih lekarnah (npr. Maribor, Ljubljana, Celje...), nikjer niso cenejše ampak še višje!!!!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice