V začetku marca je podjetje Safilo Ormož uresničilo napovedana odpuščanja, zaradi česar je na cesti pristalo 228 zaposlenih. Na seznamu za odpuščanja se je zaradi reorganizacije znašlo kar 35 invalidov in tri mamice samohranilke, vse od tedaj pa so ostali zaposleni trepetali za svoje službe.  V javnosti so se namreč pojavile špekulacije o dodatnem valu odpuščanj. Danes je tako pred kamere stopil vodja proizvodne verige skupine iz Padove Leonardo Innocenzi in javnost miril, da novih odpuščanj ne bo.

»Ne načrtujemo nobenih nadaljnih odpuščanj, niti ne vidimo potrebe potem za naprej v našem podjetju. S predstavitvijo specifičnih tehničnih področij sem želel obrazložiti, kakšne investicije imamo v nove tehnologije. S tem želimo pa pokazati, da si želimo stabilizirati proizvodnjo, da morda v prihodnosti omogočimo zaposlovanje,« je dejal Innocenzi.

Reorganizacija vodstva

Innocenzi pa je ob tem napovedal tudi reorganizacijo znotraj vodstva. Silvo Kekec, dosedanji direktor ormoškega obrata bo namreč čez čas premeščen na drugo delovno mesto znotraj podjetja. Glede kriterijev za odpuščanje invalidov in mamic samohranilk pa je dejal, da ni šlo za odločitev skupine, ampak so merila skupaj oblikovali v vodstvu podjetja in sindikatu.

Ob tem pa je še izpostavil, da so v zadnjem letu in pol v podjetje vložili okoli pet milijonov evrov: "Tako lahko povemo tudi to, da v tem letu načrtujemo novo investicijo, ki je v fazi finaliziranja, s to investicijo pa bomo prinesli v podjetje novo tehnologijo. Investicija bo visoka okrog enega milijona evrov.

Proizvodna hala Safila

Trinajst odstotkov višja brezposelnost v mestu

Podjetje, ki se je še pred dvema letoma imenovalo Carrera Optyl je imelo v zlatih časih 1200 zaposlenih, danes jih je 618. Z odpuščanji je ormoško podjetje Safilo poskrbelo za 13 odstotkov višjo brezposelnost v mestu. Podporo odpuščenim zagotavlja zavod za zaposlovanje. Na Uradu za delo Ormož sicer trdijo, da bodo vsem odpuščenim že sedaj, po 30-dnevnem odpovednem roku pomagali pri iskanju nove zaposlitve z napotitvijo na nova delovna mesta.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
(nepreverjen)

Kolko jih je še v muri?

Ogorčen (nepreverjen)

35 invalidov in TRI!!! matere samohranilke!? Pa kaj so normalni?!?!?! Budale da bi jih tožil in vsem direktorjem vse pobral pa jih v zapor fuknil!

Tujec 2

Živ dokaz, kaj pomenita v našem kapitalizmu invalid in samohranilka. Manj kot številko.

Nebojogorčen (nepreverjen)

Ogorčen daj ne pretiravli...Med drugin je pa na firmi verjetno ostalo cca. 60 invalidov (oz. takših ka pač majo zmerjeno invalidnost a.k.a. problemi s hrbtenico, hojo, itd..), pa 30 mater samohranilk...Ampak to 100% nevejš, ker ti mediji vedno ponudijo tisto, za ka se lejko najbole gor vužgeš ;) Seveda je vsako odpuščanje grozno, ne me razmiti narobe...Me pa zelo zanima ka bi pa vi delali, če bi to vaša firma bila? Nikoli se ne postavite v čevlje lastnikov in vodij, skos samo vidite slabe stvari, dobrih nikdar...Že res ka majo višje plače, ampak z višjo plačo pride višja odgovornost, v ton primeri takša ka si odgovoren za 600+ lidij...ampak eni toga še zdaj ne razmijo oz. neščejo razmiti...Odpustili so 200 lidij, na drugi strani pa zaradi toga ohranili 600+ lidij...Torej ka bi rajši ka bi teh 200 še delalo in bi na konci vse šlo v stečaj ali pa to ka jih še vedno dela telko kak jih dela? Včasih trbej malo trezno razmišljati in nej neka po sili pisati.

tudi ogorčen (nepreverjen)

Nebojogorčen, a re misliš, da bodo pa ostali obdržali delo?
Spomni se Mure - iz 6.500 na nulo, to, kaj je zdaj v Arumu je nič!

Tujec 2

nebojogorčen, ti si višjo plačo in odgovornost v rit deni. Naštej 10 direktorjev, ki so v 26 - ih letih odgovarjali za svoje delo. Pusti pravljice za malo deco ! Odrasli jih ne potrebujemo. Tudi, če iz res nujnih razlogov pride do odpuščanj, je potrebno pri tem imeti socialni čut ! Danes direktorji za zelo, zelo veliko plačo ne znajo drugega kot odpuščati ljudi. Naj si raje plačo znižajo na primerno raven in ne bo potrebno nobeno odpuščanje delavcev.

Nebojogorčen (nepreverjen)

@tudi ogorčen. Nič? Dela še vedno preko 300 ljudi? Se ti tou zdi nič??? Ne seri ok? In ja velika večina bo obdržala delo, tudi če ''samo'' 300, še vedno bolje kot pa nič!! Kapish? Tujec tebi pa ne repliciram, ker si mongloid.

Tujec 2

Nebojogorčen, besede ne znaš niti pravilno napisati, pa se pameten delaš. Nedokončana osnovna šola in delo na sončni upravi ?

Starejše novice