Po današnjem srečanju predstavnikov SDS, SMC, NSi in DeSUS so predstavniki strank enotno sporočili, da je koalicija trdna in odločena, da gre naprej.

Sestava vlade ostaja nespremenjena, koalicija pa bo enotno podprla tretji protikoronski zakon in ministra Zdravka Počivalška pri glasovanju o interpelaciji, poroča STA.

Po koalicijskem srečanju na Brdu pri Kranju so poslanci koalicijske četverice povedali, so morale stranke danes sporočiti, ali so za to, da koalicija nadaljuje delo, ali gredo raje na predčasne volitve. Enotno so sporočile, da gredo naprej, so poudarili v vseh strankah.

Potrdili so tudi, da Tomaž Gantar in Zdravko Počivalšek ostajata ministra

Ob ugibanja, da bi utegnila ministrski poziciji zapustiti, pa se je danes po besedah Sluge in vodje poslancev NSi Jožefa Horvata obregnil tudi premier Janez Janša rekoč, da bi bilo dobro, da bi kdo tudi njemu kaj povedal o rekonstrukciji vlade, še poroča STA.

Glede demografskega sklada imajo po poročanju STA stranke v koaliciji različne, tudi konceptualne poglede. Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je ob tem dejal, da se »lahko na določeni točki uskladijo«. »Ko bo do usklajevanja prišlo, bo treba strniti vrste,« je navedel.

»Vlada bo torej stopila korak naprej,« je za STA potrdil tudi Jurša. Po njegovih besedah ne bo več izrednih razmer, predsednik vlade pa, da se je danes »na sestanku večkrat zasmejal kot običajno«.

Na vprašanje, če že imajo kandidata za vodjo urada za demografijo, ki ga predvideva koalicijska pogodba, pa je Jurša dejal, da postopki kadrovanja tečejo, dokončno pa imena še nimajo. Eden od možnih kandidatov je tudi podpredsednik stranke Anton Balažek, je povedal.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Urad za demagogijo to obstaja?

, (nepreverjen)

obstaja, to smo podedovali se iz casov komunisticne diktature v ex jugi.

In reply to by . (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Da bi ti podedovall malo pameti bi bilo dosti lažje za tebe pa družino?

In reply to by , (nepreverjen)

stric feri (nepreverjen)

Kaj bodo sedaj odsluženi Pomurski župani dobivali razne državne funkcije?

Nekaj sem slišal, da bi naj neki Pomurski župan, ki bi ga naj doma nagnali tudi že imel neko visoko funkcijo na nekem ministrstvu.

Ta demografski urad je bolj zato, da bodo tam dobili službo odsluženi politični kadri in njihova rodbina.

KA SE GLASI JURŠA (nepreverjen)

Ravno Jurša se bo oglašal, da ga ni sram, naj bi se že umaknil, ker samo škodo dela predvsem penzionistom. Dragi penzionisti, ta dvoličneš, je dokazano, pa ne tako dolgo nazaj glasoval PROTI POVIŠANJU POKOJNIN in to večkrat, če kdo ne verjame naj preveri na spletu. Zmeraj je "kaput" obračal kak je samo njemi pasalo in kak je imel korist. Naredil je ogromno škode upokojencem, pa ga vi eni vseeno pišete v rit.

p3p (nepreverjen)

Kak uslužbenec OŠTO Ljutomer je bil totalno nesposoben tiste plonk listke v parlamenti obrača kak. če bi bil v mesnici ka je njegov poklic, niti štetje njemi nejde najbole tak ka je velka sramota za Prleke in upokojence. Znanje je za njega španska vas samo pare ga zanimajo.

In reply to by KA SE GLASI JURŠA (nepreverjen)

olegg (nepreverjen)

upam, da ga ne bodo podprli, ker je človek gnoj, mafijec...kaj je zdaj z njegovo hišno preiskavo in občine, ko je še on bil župan? tak človek si več ne zasluži obstajati!

Občan555 (nepreverjen)

Govno ne vračaj se več v našo Lendavo.

In reply to by olegg (nepreverjen)

a je to (nepreverjen)

Gnojšnica politična

Starejše novice