Na spletu povečan pojav lažnih novic v zvezi z novim koronavirusom.

Lahko česen ali vitamin C pozdravita koronavirus? Se lahko z virusom okužijo le starejši? Vse navedeno seveda ne drži, kljub temu pa smo priča povečanemu število tovrstnih lažnih novic, ki krožijo po spletu in socialnih medijih.

Nekatere med njimi so celo smrtno nevarne, saj ljudi pozivajo k uživanju belila, kot sredstvu za zdravljenje koronavirusa.

Evropska komisija pomaga v boju proti dezinformacijam, tako da tesno sodeluje s spletnimi platformami. Spodbuja jih, da poudarjajo verodostojne vire in vsebine ter odstranjujejo vsebine, ki se po preverjanju dejstev izkažejo za napačne ali zavajajoče ter vsebine, ki bi lahko škodovale zdravju.

Predsednica Evropske komisije v svojem video nagovoru še posebej izpostavila posebno spletno povezavo, kjer Evropska komisija zagotavlja kredibilne informacije o ukrepih v boju proti novemu koronavirusu.

Spletna stran je na voljo na: ec.europa.eu/coronavirusresponse_sl

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dobrojutro987 (nepreverjen)

"Ali česen ali vitamin-C zdravita Koronavirus? Ne."
Ta naslov članka mi pa ni všeč. Popolnoma nič spornega ni, da se prakticira obe dve navedenivi zadevi, k večjemu je zaželjeno.
"Zdravita ..." - verjetno čudežno pozdravita res ne, ko je človek že nemočen, vsekakor pa IZBOLJŠATA imunski sistem, kar pa je ključnega pomena za boj proti virusu!
Ko pa že česen postane "kriv", le za spis negativne novice ... (Joj, joj.)

Soboški šerif (nepreverjen)

Vi tudi širite lažne novice, upam da se uvede kakšna inšpekcija za medije ki vas bo lažnive prasce vse pozaprla.

Starejše novice