S soboškim županom Aleksandrom Jevškom so se v oddaji Soboški ekran na TV IDEA pogovarjali o aktualnih temah v občini.

Na začetku oddaje je župan Jevšek vsem prvošolčkom in tistim, ki so po počitnicah ponovno sedli v šolske klopi, zaželel uspešno šolsko leto. Vsem želi, da jim šolska leta ostanejo v lepem spominu.

Mercator tokrat misli resno

Seveda ni šlo mimo aktualnih dogodkov, kot je odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni ter dolgo pričakovana otvoritev McDonald’sa, ki je z Jevškovega vidika za Mursko Soboto pomemben predvsem, ker je prinesel 60 novih delovnih mest. Dodaja, da tudi zaradi zastojev, ki že in še bodo nastajali na območju BTC-ja, intenzivno delajo na tem, da se začne izgradnja vzhodne obvoznice, ki bo predvsem vzhodni del mesta razbremenila prometa. 

Zadeve pa se končno premikajo tudi na področju izgradnje trgovskega centra Mercator v središču mesta. Po predstavitvi projekta pred mesecem dni so po besedah Jevška že imeli dva sestanka s projektanti. 

“Vendar bo potrebno tukaj tudi veliko dela s strani občinske uprave, ker je Mercator leta odlašal to investicijo, mi nismo čakali na njihovo odločitev in so v tem času pridobili evropska sredstva za izgradnjo Ulice Arhitekta Novaka, ki jo načrtujemo že naslednje leto, za krožišče na Gregorčičevi in Arhitekta Novaka in za ureditev celotne Slomškove ulice.”

Tako bo zdaj treba uskladiti Mercatorjeve obveznosti z občino in trenutno situacijo.

Dela na Slovenski po načrtih

Dela na Slovenski ulici potekajo po načrtih, v nekaterih delih celo hitreje, kot so načrtovali. Zato bo, če bo šlo vse po načrtih, otvoritev osrednje ulice v Murski Soboti konec letošnjega novembra. Spomnimo, da gre za 4,5 milijonsko investicijo, od tega je 75 odstotkov pokritih iz evropskih kohezijskih skladov.

“Imam sestanek s podizvajalcem, da se dogovorimo za ureditev krožišča pri Zvezdi, da tudi to krožišče v zunanjosti dobi podobno podobo kot Slovenja ulica kot taka.”

Številne investicije v primestnih naseljih

Vendar pa Jevšek poudarja, da dela ne potekajo samo v mestu, ampak tudi primestnih naseljih. V Veščici se končuje gasilski dom, v Kupšincih pripravljajo projekte za preselitev gasilcev na drugo lokacijo, v Krogu se načrtuje gradnja večnamenskega doma, novi vaško-gasilski dom bodo dobili tudi v Rakičanu. Prenova gasilskega doma tudi v Satahovcih, v Markišavcih, Polani … Prav tako pa potekajo različne investicije v kanalizacijo in ceste. 

Župan se je v pogovoru dotaknil tudi nekdanje stavbe CSD, ki je dobila nove vsebine, obnove Kroške ulice, urejanja mestnih ulic in vodovodnega omrežja ter investicij zasebnikov.

Več pa v priloženem videoposnetku.

Starejše novice