Pozitivna na okužbo s koronavirusom je ena izmed zaposlenih, zato so ambulanto za danes preventivno zaprli.

Direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota Edith Sapač Žižek nam je potrdila, da je prišlo do okužbe pri eni izmed zaposlenih v zobni ambulanti. Danes so ambulanto preventivno zaprli, potekajo epidemiološka poizvedovanja in iskanje rizičnih stikov.

"Zaposlena je bila pozitivna na testiranju in smo se z NIJZ odločili za preventivno zaprtje, ki pa bo trajalo le danes, dežurstvo pa dela. Stiki bodo do ponedeljka opravili testiranja, ampak verjamemo, da do komplikacij ne bo prišlo, saj so zaposleni tako ali tako med delom zaščiteni pred okužbo," nam je pojasnila direktorica in izrazila pričakovanje, da bo že v ponedeljek ambulanta znova obratovala.

Spomnimo, do podobne situacije je prišlo v začetku septembra, ko je bila pozitivna medicinska sestra v martjanski ambulanti in so ambulanto za en dan zaprli, rizične stike pa napotili v preventivno izolacijo. 
 

Komentarji (3)

Machiavelli

Dajte pustite ljudem da gredo urejat svoje zdravje k zdravnikom..vam se je skisala pamet skupaj s to vlado. Pa to vec nima smisla.

če ge va ra (ni preverjeno)

Ge je zdaj tista ograja s kero bi on gda je še biu v opoziciji naprodušna zapro mejo s hrvako? Ge je ograja mater ti lopovsko? Verjetno si jo fkradno govnar loposki komunjarski! Jeebale te tej tvoje mokre sanje o policijskih pooblastili vojski. Ka ma koji kurac policija s korono? Naj idejo na mejo nej pa ka do narod v glavo drkali. Še sami policijski sindikati so povedali ka so policaji nej usposobleni niti nemajo pravne podlage za podjebavanje in kaznovanje naroda s temi janšovimi gnilimi ukrepi. Naj že ednouk nešče nekan stira toga parazita keri je že celi život priklopleni na proračun in samo sranje dela že od 1991 leta. Takšnoga govna od človeka nega nigi drugje na svejti. Še en korak je nej napravo k boukši zaščiti meje in lidij ob meji, samo napeka s touv vojskov. Naj da policajon redne plače, naj jih cuj zaposli 100 komadov pa je zadeva rešena. Jeebala ga vojska da ga jebala imbecila svetovnoga.

Sosini (ni preverjeno)

Upam da nisem med tistimi z stikom saj sem v petek bil tam.

Starejše novice