Vir: Wolt
Leta 2020 je Babu začel delati kot Woltov dostavljalec, danes pa ima na Miklošičevi v Ljubljani svojo restavracijo.

Na blogu priljubljene platforme za dostavo hrane in izdelkov iz trgovin Wolt se je te dni znašla navdihujoča zgodba.

Eden njihovih dostavljalcev, ki je nekoč Ljubljančanom dostavljal hrano iz drugih restavracij, je namreč danes ponosen lastnik svoje restavracije z azijskimi uličnimi jedmi. Restavracijo je mogoče najti na Woltu, kjer ima oceno kar 9,2.

Od slabe prve izkušnje do nenehnih pohval

Babu je odraščal v Bangladešu, v Slovenijo je prišel 25. maja 2012.

Govori pet jezikov – bengalsko, urdujsko, hindijsko, angleško, pa tudi malo slovensko.

Preden je postal dostavljavec, se je preizkusil v službi peka v pekarni, pralca posode, pomočnika kuharja in tem, kar počne najraje, v službi kuharja.

V vseh vlogah, v katerih se je znašel, je vedno imel pozitiven odnos do dela in dal vse od sebe.

Svojo prvo dostavo za Wolt je opravil 31. decembra 2020.

Kot je povedal za Woltov blog, je bila na srečo zgolj knjiga in ne kakšna vroča jed, saj je potreboval 45 minut, da je najprej našel knjigarno, nato pa se je še nekajkrat izgubil na poti do uporabnika.

K sreči je ljubljanske ulice zelo hitro dobro spoznal in nato začel Woltove uporabnike navduševati s svojo iznajdljivostjo in prijaznostjo. Poleg tega je Ljubljančane okužil z dobro voljo in jim lepšal dneve. Nekateri se niso mogli načuditi njegovi hitrosti, spet drugi so hvalili njegovo prijaznost in srčnost.

V dobrem letu in pol je opravil skoraj 9000 dostav, da se je naučil vseh bližnjic in začel dostavljati brez navigacije, pa je potreboval dva meseca.

Poskušal je tudi dostavljati z motorjem, vendar je po dveh dneh obupal in se vrnil nazaj na kolo. Pravi, da bi kolesaril še naprej, pa mu je nekdo zaklenjeno kolo ukradel v centru mesta.

Zdajšnjim in bodočim dostavljavcem želi sporočiti, da naj bodo vljudni – tako v restavraciji, ko prevzemajo naročilo, kot takrat, ko ga dostavijo stranki.

Ob tem doda: »Ko sem prišel po naročilo, sem vse vprašal, kako so, saj so tudi oni v službi in pod stresom. Kot dostavljavec si odgovoren za to, kako bodo vsi doživljali Wolt. Kuharji, ki so v svojo hrano dali dobro energijo in ljubezen, ter stranka, ki bo to ljubezen v hrani tudi okusila, če seveda nisi uničil dostave s svojo slabo energijo.«

Zato poziva vse dostavljavce, da naj bodo dobre volje in veseli, saj imajo srečo, da lahko delajo z ljudmi ter da imajo tako odlično in fleksibilno delo.

Uresničenje sanj

Babu je danes ponosen lastnik restavracije z azijskimi uličnimi jedmi. Restavracijo Babu’s na Miklošičevi je mogoče najti tudi na Woltu, kjer ima izvrstno oceno 9,2, na Googlu pa pet zvezdic. Tako dobro ga je ocenilo že več kot 300 ljudi.

Babu je torej primer, kako lahko s pozitivnim pristopom in dobro voljo ustvarjamo življenje, kot si ga želimo in na tak način osrečimo ljudi okoli sebe, še lahko preberemo na Woltovem blogu.

Kot pravi Babu: »Na hrano vplivajo vsi – od kuharja do dostavljavca, zato je pomembno, da so vsi v tej verigi pozitivni, saj vse to vpliva na hrano, ki jo stranka na koncu okusi.«

Vse, ki ga pogrešajo s torbo na ramenih, pa lepo vabi, da obiščejo njegovo restavracijo. Vsakega obiskovalca bo z veseljem pozdravil in mu postregel z okusnimi jedmi.

Komentarji (26)

paver (ni preverjeno)

Ges san mislo ka v Soboti ! Same kranjske klobase doj kradnete !

Dillinka (ni preverjeno)

Jeeee moj čukundeda Babalooooo ima tude restavracijo pa ga odlično guči slovensko!!!!!

vfghjz (ni preverjeno)

ka če nemreš naročiti po telefoni ... že san si instalero app pa še vedfno nekaj prosi pa gnjavi ...san obupo pa že trištiriakr sam šel. mogli bi meti neknšo telefonsko številk oka ga pozovejš pa pride pa te naj on naloži na telefon...

Adfghjj (ni preverjeno)

In kaksna je financna konstrukcija v ozadju. Ne mi govorit da ja v 2 letih pri woltu kot dostavljalec zasluzil za svojo restavracijo, ker iz Bangladesa tudi ni prinesel milijonov. In kako je dobil tako velik kredit?? Vec vprasanj kot odgovorov, sploh ker slovenija ni amerika.

wolter (ni preverjeno)

Moj sin je kak študent delo kak dostavljalec za wolt v LJ par mesecov med korono. Na mesec je zaslužo več kak ges ka san redno zaposleni pa neman tak male plače. Pri teh dostavah se lejko dobro zasluži, samo te pač moreš dosta delati. Tak ka nej nekaj na pamet.
Pa če odprejš, oziroma vzemeš v najem že opremleni lokal glih nekšoga strašnoga vložka ne nucaš na začetki. Še celo če san delaš.

In reply to by Adfghjj (ni preverjeno)

Oopp8 (ni preverjeno)

In kje sedaj tvoj sin dela? In zakaj vec ni pri wolt, ce je tako dober zasluzek bil. A danes je pa samo prekarno delo ta wolt, ker za vsak 2 voxi skuter za wolt. Sploh ket ni vec korone ali kaj. Korona je bila tako kot je vojna v ukrajini, vedno se najdejo vojni dobickarji.

In reply to by wolter (ni preverjeno)

wolter (ni preverjeno)

Med korono neje bilo faksa in ostalih šol, pa je meo čas delati tak kak vsi ostali. Zdaj pa je palik normalno na faksi. Ne ven zakoj zdaj tvoj komenar na takšen način. Ka si sploj zdaj ščeo s ten povedati, razen toga ka si bedasto izadel?

In reply to by Oopp8 (ni preverjeno)

933939 (ni preverjeno)

med korono so bil šole, tudi faksi, ne vem v kateri državi si bil ti, samo so se šolali od doma. To še ne pomeni, da so brez obveznosti. Zdaj če je tvoj sin pavziral to nima veze s korono. To, da če je tako dobro služil, in to še več kot ti, bi naj kar ostal pri woltu, ne da zapravlja čas na šolah, bi danes imel že 2 restavraciji.

In reply to by wolter (ni preverjeno)

wolter (ni preverjeno)

smotan si kot zajla
prej bi pavijanu dopovedal kot tebi

In reply to by 933939 (ni preverjeno)

544444 (ni preverjeno)

če si nestrpen do drugače mislečih in nesposoben civilizirane komunikacije, potem itak boljše da se sploh ne oglašaš

In reply to by wolter (ni preverjeno)

wolter (ni preverjeno)

če bi imel jajca ne bi kar naprej menjal nick

In reply to by 544444 (ni preverjeno)

solvono (ni preverjeno)

se strinjam s tabo, v ozadju je sigurno še nekaj (financ), ni to kar tako.

In reply to by Adfghjj (ni preverjeno)

112211 (ni preverjeno)

Kelko je mafno silejko zračunaš. Tarifa dostave je znana, napravo je pa bar 9000 dostav. Eni dostavljalci redno slujžijo, brez brige.

In reply to by Adfghjj (ni preverjeno)

Jhbhz (ni preverjeno)

Sreča da je ostal in se ni dal prestrašiti janšistom, ki so zelo sovražni do tujcev sami pa njihovega dela seveda ne bi opravljali, ker so prevzvišeni. Le pogumno naprej!

Lovec (ni preverjeno)

Mislin ka si ti najbole sovrazen!!!

In reply to by Jhbhz (ni preverjeno)

Tisincar (ni preverjeno)

ali si za kakšno pušenje

In reply to by Jhbhz (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

Baje so v fotopubu bile same tujke, toliko o tem

In reply to by Jhbhz (ni preverjeno)

Usoip (ni preverjeno)

Zgodba o uspehu bi bila ce bi sel nazaj v Banglades, tam odprl restavracijo, zaposlil 4 ali 5 domacinov in siril kulturo in civilizacijske norme zahoda, lahko tudi naso hrano za spremembo.

Wertyyuiui (ni preverjeno)

Hvala, ampak azijska mix hrane, ne hvala. Sprobal v mlajsih letih, ne, ni to za evropejce, se manj slovence.

Akcim (ni preverjeno)

Pohvalno in motivacijsko! 😍 BRAVO!! Namaste 🙏

aloaoa (ni preverjeno)

Maste, maste, sploh z margarino je mastno.

In reply to by Akcim (ni preverjeno)

Suljo buzerantovsek (ni preverjeno)

lahko tudi vazelin

In reply to by aloaoa (ni preverjeno)

Alenka Buzerantovšek (ni preverjeno)

jaz imam raje
pola margarin
pola vazelin

In reply to by Suljo buzerantovsek (ni preverjeno)

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

azijsko hrano to pa ne
Najraje imam polno korito koruze

Tisincar (ni preverjeno)

kaj pa tvoj oče Dejan Svinjskoglavi
ali ima tudi on rad koruzo

In reply to by Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

Nika-pasjeglava (ni preverjeno)

O to pa ne
kako sta si različna
Dejan Svinjskoglavi ima raje ječmen

In reply to by Tisincar (ni preverjeno)

Starejše novice