Vse od sobote pa do včeraj je predvsem v občinah Grad, Kuzma in Rogašovci prihajalo do pomanjkanja oskrbe z vodo. Vzrok za to je nedograjen vodovod sistema B in prevelika količina uporabe vode za polnjenje bazenov.

Kako pomemben je vir pitne vode, se zaveš takrat, ko si od tega odtrgan, pa čeprav le za kratek čas. Nekateri občani in občanke goričkih občin so bili namreč nekaj dni brez vode.

 »Ljudje so bili dva pa pol oziroma skoraj tri dni brez kakršne koli kapljice vode,« pove Jožef Škalič, župan občine Kuzma

 »Prvi klic je vzdrževalec dobil nekje okrog 19.00 ure s strani občana vasi Dolnji Slaveči, potem pa so se ti klici, da ni vode nadaljevali čez celo nedeljo in ponedeljek,« pravi Cvetka Ficko, županja občine Grad.   

Rumena in rdeča barva označujeta območja, ki sta imeli moteno oskrbo z vodo.

Motena oskrba vode predvsem v občini Grad, Kuzma in Rogašovci

Razlog motene oskrbe z vodo tiči v vročinskem valu in neodgovornem ravnanju občank in občanov, ki so si konec tedna kljub pozivu, naj se varčuje z vodo, pridno polnili bazene.

»Očitno je preveč vroče, ljudje rabimo vodo, tudi verjetno za osvežitev, za zalivanje vrtov,« doda Ficko.

 »Problem se je pojavil zato, ker je bilo preveč odjema s samega tega sistema zaradi polnjenja bazenov, potem oskrbe s strani hidrantov, kljub temu, da je bilo nekako preventivno rečeno, da naj se ne polnijo bazeni iz tega sistema,« nam pove Boštjan Zver, tehnični vodja na vodovodnem sistemu B. 

Druga faza nadgradnje vodovodnega sistema B je ocenjena okrog 30 milijonov evorv, začetek njene realizacije pa bo stekel že letošnje leto. 

Hidranti niso namenjeni polnjenju bazenov

Občina Grad daje vzgled z varčevanjem vode

Ob nastopu vročih dni, predvsem na območjih nedograjenega sistema, pristojni pozivajo k varčevanju vode in opozarjajo, da so hidranti z javnem vodovodnem omrežju namenjeni zagotavljanju požarne varnosti. V občini Grad v varčevanjem vode sedaj dajejo vzgled vsem občanom in občankam. 

»Tudi mi smo avtopralnico izklopili, samo da se potem privarčuje na vodi, pove županja občine Grad. 

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realno

Naj iz bazena svoje grinte pijejo kmetavzarji neozavesceni

_______ (nepreverjen)

To ka si lidje bazene punijo je nic, pogledni malo tan na njivaj od pancite,…gda zalejvlejo pridelke. Tak ks ne modruj bud….

In reply to by realno

prekmurec75 (nepreverjen)

kako se hvalimo slovenci da sm o bogati z vodo in sedaj vidimo velliko slovensko laz da sploh nimamo zdrave pitne vode in tudi primanjkuje voda to vidim vsaki trgovini da imamo uvozeno pitno vodo

SISTEM B - FUJ (nepreverjen)

Vse je zajebal vodovodni sistem B, popolnoma zgrešena investicija, koji vrag je prišel na tako zgrešeno idejo ? Razkrijte ljudem koliko je to stalo, da bodo vedeli kako se denar zapravlja in še zdaj po 10 letih ni končan, vreča brez dna drugi TEŠ v Sloveniji. V posmeh vsemu so politiki zapisali pravico do pitne vode za vsakega državljana. TOREJ VSI TISTI KI NIMATE VODE PRITOŽITE SE NA USTAVNO SODIŠČE SAJ SO VAM OČIGLEDNO KRŠENE PRAVICE, ZAHTEVAJTE ODŠKODNINO. Naravovarstveniki pa še terajo referendum o vodah - banda pokvarjena.

orglice (nepreverjen)

da bodo vedeli kako se denar zapravlja in še zdaj po 10 letih ni končan, še naslednjih 10 let se bo končan nadgrajevalo se bo in potem bomo vajo ponovili !!

In reply to by SISTEM B - FUJ (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Seveda de si folk kupuvo svoje bazene, či pa nesmi na kopališča. To je bilo za pričakuvati.

Yokiyzza (nepreverjen)

Pa koga vij jebete z lažmi ge lejko 24h vodo piščavlen saj mo pa zato plačo gnoji eni pa koga te vij jebali voda je za vse...v bistvi bi mogla biti brezplačna!

Durok (nepreverjen)

Zver spet zavaja. Kdo pa je zaprl prvovrstne vrtine na Goričkem? Grad, G. Petrovci, Prosenjakovci...
In ko bo sistem B dograjen bo še veliko več odjemalcev. In kaj bo potem krivo, ko bo še manj vode? Namesto, da bi usposobilo stare vrtine če se še dajo. Nadzor nad kvaliteto pitne vode pa je spet druga zgodba.
Sicer sem mi pa zdi, da je vodstvo sistema B bolj političen, kot pa strokoven organ.

čarni vrag (nepreverjen)

V Prosenjakovcaj imajo prvovrstno vrtino, ki je koštala lepe pejneze. Po kakšnih 10 letaj so ta izvir odklopili in nete voervali, tej somarje so pripelali vodo iz Kroga, kera se zdaj pumpa 25 km daleč. Što to lejko razmi?

In reply to by Durok (nepreverjen)

kupim bazen (nepreverjen)

Mar(ulek) Šarec.

marijakon (nepreverjen)

Zdaj de kriv en bazen, kak je eden napiso, Panvita pa nej ka saki den zalejvle. Naj bi neksa vodna zajetja za njiva napravili kmetovge, kda maja celi mesec dez sel, pa bi ga za celo leto meli. Nej ka samo jaocejo, kak slaba cena psenice, ne povejo pa kelko ovaksih pa taksih subvencij, zavarovalnin pa pomoci drzave dobijo. Mogli bi jih na prosti trg, kak vse privatnike pistiti, pa te bi vidli.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne piši norije. Panvita črpa vodo iz soboške kamenšnice, to pa nema nikšne veze z vodovodom. Ti je zdaj to jasno?

In reply to by marijakon (nepreverjen)

marijakon (nepreverjen)

ah, sploh ne! Vidim, da nisi glih brihten!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

_______ (nepreverjen)

Rejsan pijses bedarije. Kak nema veze ce pa je gramoznica povezana s podtalnico…ka si nore, eni ste lekar ze osnovno solo prespricale…mas zadeve kak vodotoki, podtalnice, delujejo in kak je vse skup povezano, na internete. Malo pogooglaj pa te napijse ka si ugotovil.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Tunč (nepreverjen)

Te misliš ka to ne vpliva na podtalnico?!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

Katastrofa, najti odgovorne pa jim poslati plačilne naloge !!!

Ktb (nepreverjen)

Zakoj so pa te v občini grad tiste globinske vrtine doj zaprle.zato ka KALAMAR svoj žep polni.da so vrtine delale je eur kradno pa te je zrihto ka so je mogle doj zaprejte ka zaj kak direktor vodovoda ms pa dale kradne.
Svojga betežnoga sijna pa v ms v stanovanje spakejro.tao je vse KALAMAROVO MASLO ČE NEGA VODE

HojSS PRESS (nepreverjen)

50 MILIJONOV je šlo za vsak sistem A, b in C !!!!
In namesto dobre in kvalitetne oskrbe z vodo so sami problemi !!!!
Stara SLOVENSKA zgodba.
Glavno, da se je pokasiralo teh 150 milijonov !!!!!
KATASTROFA !!!!!
Kaj se pa tiče vode za pitje pa raje kupim v plastenki Italijansko, ker ta iz teh vodovodov smrdi že na 2 metra !!!!
Tak, da za kakšno plnjenje bazenov je še dobra.
In za splaknit WC !!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice