Psička Šapa (Foto: Facebook stran Tačke pomagačke/Tanja Ristič).
V 15. letu starosti je preminila psička Šapa, ki je bila del društva za terapijo s pomočjo psov, imenovanega Tačke pomagačke.

Ob smrti psičke Šape iz društva Tačke pomagačke so na Facebooku zapisali:

»Včeraj je v 15. letu starosti odšla onkraj mavrice Šapa. Z njeno Mojco sta bili licenciran terapevtski par skoraj 11 let. Bili sta prvi terapevtski par v Sloveniji, ki sta dvakrat na teden prihajali v šolo in polepšali dneve dijakom Srednje vzgojiteljske šole in umetniške gimnazije v Ljubljani pri urah matematike.«

Nadalje so izpostavili, da so bile ure matematike zaradi Šapine prisotnosti sproščene. 

»Poleg tega je Šapa svojo neskončno milino in potrpežljivost prinašala tudi otrokom v vrtce in v šole. Deset let je bila potrpežljiva poslušalka  pravljic in zgodbic, ki so jih ji otroci brali v knjižnicah v okviru programa R.E.A.D. – Beremo s tačkami.

V vseh letih je bila prisotna na številnih javnih prireditvah. Z Mojco sta opravili na stotine terapevtskih ur,« so izpostavili. 

Sledi, ki ne bodo nikoli izbrisane

»Kjer koli sta se pojavili, sta s svojo prijaznostjo pustili neizbrisljive sledi. Šapa je bila ljubljenka otrok in odraslih. Draga Šapa, hvala ti za vse. Naj ti bo lepo onkraj mavrice. Draga Mojca, Tačke pomagačke sočustvujemo s tabo in ti izrekamo globoko sožalje,« so sklenili čustven zapis.

Objavo je v pičlih petih urah všečkalo več kot tisoč uporabnikov družbenega omrežja Facebook, številni pa so pod objavo zapisali lepe misli, kot je denimo: »Veselo tekaj na drugi strani mavrice.«

Komentarji (5)

Filmaš (ni preverjeno)

Hvala ti Šapa, si naredila več dobrega kot marsikateri politik,ki misli samo na sebe in svoj račun.

Mudo.. (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Komu je žival na prvem mestu, pred človekom, naj gre pač živet v ZOO vrt.

Fakkk (ni preverjeno)

Baje se piše Mujo Mudonja.

In reply to by Mudo.. (ni preverjeno)

grobar (ni preverjeno)

Mudo.. tij si rejsan mudo..a

Brr (ni preverjeno)

Mudo mamino tele ...

Starejše novice