Foto: MOMS
Mestna občina Murska Sobota jutri, 15. julija, spreminja prometni režim na Slovenski ulici v Murski Soboti.

Kot so sporočili s soboške občine, bo do zaključka gradbenih del motorni promet potekal enosmerno iz Slomškove in Ulice arhitekta Novaka po urejenih površinah Slovenske ulice z izvozom na Zvezno ulico.

Popolna zapora od Zvezde do Blagovnice

Zaradi selitve gradbišča bo tako od krožišča pri Zvezdi do Blagovnice vzpostavljena popolna zapora za motorni promet, za pešce in kolesarje pa bodo vzpostavljeni koridorji po ulici, možen bo tudi dostop do vseh poslovnih subjektov, zagotavljajo na občini.

"Prenova Slovenske ulice sicer poteka po načrtih. Dokončan je del od Slomškove ulice, krak Ulice arhitekta Novaka. Večino komunalnih vodov (vodovod, elektrika, komunikacije) je položenih tudi v nadaljevanju Slovenske ulice vse do trgovine Müller, prav tako zbiralniki meteornih voda in ponikovalnice. Na že dokončanem delu ulice že deluje novo zgrajena javna razsvetljava.

Na odcepu v Ulici arhitekta Novaka, to je ob »stari porodnišnici« sta postavljeni polnilnica za e-vozila ter nova postaja »Soboškega biciklina«, kjer si je možno izposoditi tudi električno kolo," pojasnjujejo v Mestni občini Murska Sobota. 

Terminski plan obnove

V mesecih julij in avgust bo na območju od krožišča pri Zvezdi do Blagovnice izveden širok izkop in zamenjava nasutja ter vgrajeni vrhnji elementi nove ureditve (robniki, taktilne oznake, del linijske kanalete za meteorno odvodnjo). Tlakovanje z granitnimi ploščami se izvaja od odcepa Cvetkove ulice proti krožišču.

Tlakovanje z granitnimi kockami pa se izvaja v območju med površinami za drevesa in sicer od odcepa Cvetkove ulice proti Ulici arhitekta Novaka. Do zasaditve dreves v celotni dolžini ulice bodo drevesne odprtine začasno zapolnjene z grmovnicami.

"Vsa gradbeno- obrtniška in inštalaterska dela z izjemo polaganja granitnih plošč in kock potekajo v terminskih okvirjih. Krajšo zamudo glede polaganja omenjenega tlaka je pripisati proizvodnim zmogljivostim kamnoloma na Pohorju. Konec meseca julija bodo polagalci pospešili polaganje tlaka na tem območju," še sporočajo v soboški občini.

Komentarji (29)

en (ni preverjeno)

In zaj te meni vi ljudje božji povejte če ta betonska džungla bokša kak tisti drevored??? To je bila ena najlepših ulic v Soboti zaradi velikih košatih dreves, zaj pa sam beton brez ene same dreve. Žalostno ka so iz te ulice napravili... dobesedno žalostno... Se vidi ka smo totalno zaostali. Po vseh večjih svetovnih mestih betonske džungle spreminjajo nazaj v zelene ulice, prinas pa glih obratno, rušimo prelepe drevorede in gradimo betonsko džunglo... Sramota za tistoga keri je to odobro... Jevšek spokaj iz Sobote, prle kak jo do konca uničiš!!!

dva (ni preverjeno)

in naj še dodam, več je betona oz. manj zelenic in manj večjih dreves, večja je temperatura v mestu poleti, tako ponoči kot čez dan in več se trošijo klime in troši se elektrika, za katero se govori da jo potrebujemo. Je ne, potrebujemo zdrav način potrošnje.

In reply to by en (ni preverjeno)

Vipko
Truplo

Izvolili ste ga... s 75% glasov! Torej vse dela s tričetrtinskim pristankom prebivalstva občine? Imate kar ste izvolili oz. bilo koga, samo da ni desni!

In reply to by dva (ni preverjeno)

Sobočanec123 (ni preverjeno)

Izvolili so ga penzionisti, ker nihče drug v MS ne hodi na volitve. Na zadnjih volitvah sem bil na svoji volilni enoti najmlajši, drugo je bilo vse krepko nad 70 let.

In reply to by Truplo

Gost111 (ni preverjeno)

Šuti stvarno e, jebo san ti mater janšista kurčevi bezobrazan

In reply to by Truplo

tanja flaškon (ni preverjeno)

tudi jaz tako pravim
se popolnoma strinjam z Gost111

In reply to by Gost111 (ni preverjeno)

Joj. (ni preverjeno)

Z biciklon je faj, ka ti malo prostato zmasira.

In reply to by en (ni preverjeno)

Rosenkrantz (ni preverjeno)

Dobrodošli na ulico duhov, much ado about nothing

ikap (ni preverjeno)

Popolna zapora od Hotela Dobray do Blagovnice

. (ni preverjeno)

Ge ta mamo f soboti kaakši hotel?

In reply to by ikap (ni preverjeno)

tt (ni preverjeno)

Ka so napravili iz nekoč lepe ulice. Bože moj. Nigi niti malo zelenja, sam beton. In te se čudijo zakoj center Sobote umira. Rejsan totalno žalostno.

čarni vrag (ni preverjeno)

pri drevesih ni provizij
pri betoni pa so ogromne

In reply to by tt (ni preverjeno)

Habbaa (ni preverjeno)

Ka naj povem ena velka banda so občina Murska Sobota, bolnica Rakičan pa K. Ms. bandaa lopovska. Milimetri falijo ka bon enkrat v bufno ka z obcanami mestne obcine ms delate ter z celin pomurjon... de prisel dan na plan. Ta čas pa se naj majo vodilni lepo dugo nej.

. (ni preverjeno)

Ka neoš predugo čaka?

In reply to by Habbaa (ni preverjeno)

Direth7 (ni preverjeno)

Tou nikome ne povejte, kak dugo se že ta ulica vred gemlej, prosim.

poštenjak (ni preverjeno)

Na tej ulici bo čez 100 dreves...

Goričanec 007 (ni preverjeno)

Ne đoučte pa ne stonjajte. Drejve do se sadile septembra pa oktobra. Lekar de jih 94 komadov.
.

O, o , o , živ… (ni preverjeno)

Vaj kak de tu sonce žgalo , vej pa tu boš nüco kaskadera ,če boš ščeo iti po toj ulici , pa trbelo bi recimo samo do Dunaja poglednoti kak se oni borijo proti vedno višjim temperaturam v mestih , pa ajde ka vzamemo to ena proti sto glede velikosti , samo prešteti in razumeti neke elaborate v nemškem jeziku pa je drug problem , ker ti ljudje nastavljeni na podlagi negativne selekcije in s končanimi nekimi baletnimi šolami tega niso v stanju , zato pa smo tam kjer smo , po domače povedano v kurcu.

Gost111 (ni preverjeno)

Vaj kak de tu sonce žgalo , vej pa tu boš nüco kaskadera ,če boš ščeo iti po toj ulici , pa trbelo bi recimo samo do Dunaja poglednoti kak se oni borijo proti vedno višjim temperaturam v mestih , pa ajde ka vzamemo to ena proti sto glede velikosti , samo prešteti in razumeti neke elaborate v nemškem jeziku pa je drug problem , ker ti ljudje nastavljeni na podlagi negativne selekcije in s končanimi nekimi baletnimi šolami tega niso v stanju , zato pa smo tam kjer smo , po domače povedano v kurcu.

In reply to by O, o , o , živ… (ni preverjeno)

Sobočanc (ni preverjeno)

Kurbin sin je naš *****

TTX

V začetki 90ih je tu bil lepi drevored s tistimi lejpimi lesenimi hišicami spodaj... Zdaj pa je betonsko leglo.

Jahh (ni preverjeno)

Vejpa so v načrti drevesa. Okoli sto drejv de tü. Gda se odpre trebej probati nekak spraviti ponudbo in lidi iz trgovskih centrov v mesto.

čarni vrag (ni preverjeno)

Predlagam, ka Jevšek angažira policijo. Drugače ljudi v to kamnito puščavo ne boš spravo.

In reply to by Jahh (ni preverjeno)

Slom (ni preverjeno)

Bravo Jevšek! Najboljši župan!

Hammmm5 (ni preverjeno)

Poslovni subjekti ali mogoče OBJEKTI??? Halo?!

. (ni preverjeno)

Ceste nedo zasfaltejrali , preden jo odprejo?

someone1 (ni preverjeno)

Soboški župan je prvi na svejti, ka bo drevje sadil v beton. V Ljutomeru so tudi probali pa so ugotovili, ka lipe v betoni ne rastejo.

Gost111 (ni preverjeno)

rastejo rastejo
samo vsaki den morajo trije pišati njim po koreninah

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

Muda (ni preverjeno)

E vidite. Prekmurec niti ne prebere članka. Pogleda sliko, pa se začne protoževati. Leni štenkaši. Sobotašinfo pa je namesto psihiatra.

Starejše novice