Vesna Maučec, vodja akcije.
V Lions klubu Murska Sobota so z akcijo, ki so jo organizirali prvič in želijo, da postne tradicionalna, zelo zadovoljni, saj so zbrali 3.795,31 evrov. 

Kot smo poročali, je Lions Klub Murska Sobota pred dnevi v sodelovanju z največjo pomursko pekarno Mlinopek in trgovskim centrom BTC Murska Sobota organiziral akcijo Dobrodelni krof, v okviru katere so delili krofe na humanitarni tržnici v trgovskem centru BTC v Murski Soboti v zameno za prostovoljne prispevke za družino v stiski. 

S krofi so obdarili tudi stanovalce in zaposlene doma starejših Murska. Akcijo so sklenili danes z razvozom krofov v podjetja, ki so v zameno prispevala dobrodelni prispevek.

V Lions klubu Murska Sobota so z akcijo, ki so jo organizirali prvič in želijo, da postne tradicionalna, zelo zadovoljni, saj so zbrali 3.795,31 evrov. 

Pomoč družini v stiski

V Lions klubu Murska Sobota pravijo, da si prizadevajo pomagati vsem, ki so pomoči potrebni, hkrati pa imajo posluh tudi za najranljivejše skupine v naši družbi, med katerimi so starejši.

V sodelovanju s Centrom za socialno delo Murska Sobota so poiskali družino, ki ji pomoč v tem trenutku pride zelo prav. Z zbranimi sredstvi bodo pomagali očetu samohranilcu, ki prejema minimalno plačo, zato s sinom težko preživita. Živita v dvosobnem stanovanju, fant, ki obiskuje tretji razred osnovne šole, pa nima svoje sobe. Ker oče obnove stanovanja finančno ne zmore, mu bodo v Lions klubu z zbranimi sredstvi pomagali.  

Vodja akcije z odzivom zelo zadovoljna

Vodja akcije v Lions klubu Murska Sobota Vesna Maučec je z odzivom na akcijo zelo zadovoljna:

»Za nami sta dva prekrasna dneva, dneva ko smo delili najslajše krofe, ki jih premore svet. To so dobrodelni krofi. Povezali smo se in naš dobrodelni krof je zrastel do te mere, da bomo očetu pomagali, da uresniči sanje svojega sina.

Najbolj sem vesela in hvaležna, da so nam podporo izkazali prijatelji, znanci, mimoidoči, sodelavci, podjetja, poslovni partnerji in sorodniki. Vsakemu posebej iskrena hvala, da ste nas podprli. Skupaj zmoremo več, kot si mislimo. In JA še vedno velja, da se dobro z dobrim poplača. Hvaležna sem za neprecenljivo izkušnjo.«

Akcijo bodo odslej izvajali vsako leto

Akcija je potekala dva dni, v petek, 25. in v soboto, 26. februarja 2022 v trgovskem centru BTC v Murski Soboti, kjer so na humanitarni tržnici delili krofe v zameno za prostovoljne prispevke. Zanjo so krofe prispevali pekarna Mlinopek, 1.100 krofov, trgovski center BTC in Interspar M. Sobota, 500 krofov.

Del krofov, ki jih je prispeval Mlinopek, so v petek, 25. februarja podarili stanovalcem in zaposlenim Doma starejših Murska Sobota. Akcijo so v Lions klubu Murska Sobota sklenili danes z razvozom 1.008 krofov po podjetjih, ki so v zameno prispevala dobrodelni prispevek. 

V Lions klubu Murska Sobota pomagajo že 31. leto in verjamejo, da bodo tudi s pomočjo akcije Dobrodelni krof, ki jo bodo odslej izvajali vsako leto, pomagali številnim ljudem, ki se znajdejo v stiski.

Starejše novice