V prejšnjem tednu v sredo se je v Gornji Radgoni zgodil izjemen kulinarični dogodek, in sicer v že dobro poznani restavraciji Casa del Nonno, ko so v svoje goste povabili izjemnega in svetovno uveljavljenega kuharskega mojstra Uroša Štefelina.

In kako se je zgodba sploh začela?

»Želja po novem znanju in ideja je pravzaprav dozorela pri mojem sinu Ninotu, ki je že dolgo spremljal in občudoval svetovno znane kuharske mojstre in si želel za goste pripraviti nekaj sprememb v našem jedilniku, nadgraditi ponudbo in razširiti vinsko karto,« je dejal Mitja Rous, lastnik restavracije Casa del Nonno.

V okviru evropskega projekta in uspešno pridobljenih sredstev za usposabljanje zaposlenih se je uspešno povezal z Marcelo Klofutar in Urošem Štefelinom, ki delujeta kot team, in tako so skupaj najprej izvedli tri kuharske delavnice, kjer so se kuharji usposabljali za nadgradnjo obstoječih in pripravo novih jedi.

Za zveste goste so pripravili poseben kulinarični večer

Nato so se skupaj dogovorili, da nagradijo zveste goste in zanje pripravijo prav poseben kulinarični večer.

Skupaj so sestavili večhodni degustacijski meni iz že znanih jedi v različnih kombinacijah. Kot pozdrav iz kuhinje so pripravili brancinov carpaccio, nato so postregli hladno predjed iz jetrne paštete, vložene buče in jurkine marmelade ter toplo predjed rižoto z gamberi in jurčki.

Za glavno jed so gostje lahko izbirali med govejimi lički s kremno polento in poprovo omako ali brodetom z belo ribo.

»Za sladico so postregli panacoto z baziliko, crumble in bezgov sorbet,« pripoveduje lastnik gostilne Casa del Nonno.

»Kuharji in celotna ekipa so se zelo dobro ujeli. Iskali smo malce drugačne okuse v sestavinah in uspelo nam je ustvariti harmonijo v jedeh. Povezanost in ljubezen do kuhanja je bilo tudi občutiti na krožnikih,« pa nam je razkril Štefelin.

Serviranje hladne predjedi.

In kakšen mentor je?

»Uroš je zelo v redu mentor. Moram priznati, da sem res užival v delu z njim. Naučili smo se ogromno novih stvari. Stvari, na katere sami ne bi nikoli niti pomislili. To je bila res izvrstna izkušnja, ki se morda ponudi enkrat v življenju in jo je treba zagrabiti z obema rokama.

Potrebuješ nek vzor in osebo, ki ti odpre glavo in ti da novo dimenzijo razmišljanja,« pa nam je dejal Nino Rous, ki za sebe pravi, da je kulinarčni entuziast, ki v podjetju zraven kuhanja in strežbe, skrbi za razvoj restavracije in stike z javnostjo.

Chef Uroš Štefelin in Nino Rous.

Dogodek je bil zasnovan tudi širše, saj so dali priložnost tudi lokalnim pridelovalcem, da predstavijo svoje izdelke. Tako so se predstavili Lušt, Oljarna Kocbek in Kmetija Smrke, s katerimi tudi redno sodelujejo.

Naši lokalni ponudniki - Kmetija Smrke in Lušt.

Gostje so bili deležni tudi vinske spremljave, in sicer z vini Tempus, Jonnes Protner, Steyer in Gjerkeš.

»Zelo sem vesel in ponosen, da se je dogodka udeležilo toliko gostov, saj smo po teh težkih časih ponovno dobili nov zagon in z ekipo postali še bolj povezani.

Pred nami so nove priložnosti in skupaj verjamemo, da bomo lahko postregli in zadovoljili še tako zahtevnega gosta. Nov jedilnik, ki bo baziral predvsem na kvalitetneših in kolikor se le da, lokalnih surovinah bo pa na voljo proti koncu prihajajočega tedna,« je dejal Nino Rous.

Degustacija vin s Tempus Wine.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice