Poročali smo, da naj bi prvi smrtni primer osebe okužene s koronavirusom beležili tudi v Pomurju, sedaj je to uradno potrjeno.

Minuli petek smo poročali o tem, da naj bi med smrtnimi primeri zaradi okužbe s koronavirusom bila tudi oskrbovanka Doma starejših občanov Ljutomer.

Danes je direktor Tomislav Nemec ob robu obiska ministra Janeza Ciglerja Kralja potrdil, da je informacija bila točna.

"Nihče izmed teh, ki so bili testirani v domu ni bil hospitaliziran. Res pa je, da je bila prejšnji teden hospitalizirana ena stanovalka zaradi primarne bolezni, ki se ji je zelo poslabševala. Ko je prišla v bolnišnici prvič testirana je bila sicer negativna," je sprva povedal Nemec, a kot je nato dodala vodja negovalnega tima v ljutomerskem domu starejših Andreja Bogdan, je bil drugi test v bolnišnici pozitiven, oskrbovanka doma pa je nato kmalu umrla.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Beli Strojan (nepreverjen)

Dom starejših občanov Ljutomer
Včeraj ob 11:05 ·( nedelja 5.4-2020)
OBVESTILO
V DSO Ljutomer imamo potrjeno okužbo pri 39 stanovalcih in 4 pri zaposlenih. Vseh 39 stanovalcev, ki jim je bila potrjena okužba v domu, je pri nas, nobeden ni hospitaliziran.
Vir: DSO Lutomer - Facebook

Što kumi laže zaj???

Nikec pacek - … (nepreverjen)

Džojntar! raje plačuj delavce in ne seri. Stari dolgoprstnež iz rajne vitrine ti za širjenje laži kot kaže ni v veliko pomoč, v LJ ne jemljejo resno.

Tinka13 (nepreverjen)

Za vsak slućaj so naredili še en test, da so smrt le lahko pripisali covidu!
A sploh kdo umre zdaj zaradi česa drugega?

Ljuty (nepreverjen)

Celi vikend so skrivali, a je od petka naprej to javna tajna. Nemec naj odstopi!

Dobro preberi … (nepreverjen)

p_d_a_s_i! vemo pod katero taktirko se teksti pišejo. Vemo koliko denarja se zlije iz ljutomerskega občinskega proračuna na račun tvojih... Vedi da je vse dokumentirano, dokazi so zavarovani.

Dokumentirano in zavarovano je pa še MARSI KAJ drugega. Lepo te bo videti, ko se bo prekinil tok denarja. Lepo bo videti ko boš sedel. Ne boš sedel zaradi tekstov, ki se zadnje dni objavljajo, sedel boš zaradi tistega MARSI KAJ drugega

Karčči (nepreverjen)

MARSI KAJ se piše skupaj. MARSIKAJ.

In reply to by Dobro preberi … (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ko je prišla v bolnišnici prvič testirana je bila sicer negativna," je sprva povedal Nemec, a kot je nato dodala vodja negovalnega tima v ljutomerskem domu starejših Andreja Bogdan, je bil drugi test v bolnišnici pozitiven, oskrbovanka doma pa je nato kmalu umrla.

Ženska je mrla zaradi primarne bolezni, ki se ji je zelo poslabšala. To ka je mrla zaradi koronavirusa lejko verjamejo samo popolni idioti. Kje je zdaj kakšen doktor? So vas tak včili na tisti fakulteti? Pa na ne ven kelko let trajajoči specializaciji. Medicinska stroka mora podati vzrok smrti, nej pa politiki. Dajanje lažnih izjav je kaznivo dejanje. Je tudi ostalih 29 žrtev takšnih? Pa nejste vredni, ka na vas sije sunce.

bolnicar (nepreverjen)

poraja se mi vprašanje ali sploh vedo kako se bris odvzame....

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

abf (nepreverjen)

Tomislav Nemec je kot direktor DSO poskrbel za celoten case management kot se od direktorija to tudi pricakuje. Direktor DSO Ljutomer je pravnik in ni zdravstveni delavec. Vsak DSO ima ali pomočnika direktorja za področje Zdravstvene nege in/ali vodjo ZNO. To so ljudje, ki lahko odgovarjajo, da zaposleni na skrbijo za umivanje rok, ne razkužujejo roke pred in po stiku s stanovalci, njihovo okolico, ne uporabljajo zaščitnih varovalnih sredstev, ipd.

Budale (nepreverjen)

Ja in ka zaj? Linčale te direktora? Mrla... mrla... ge se pa letosnje zrtve gripe, kopb, seps itd.? Naenkrat izginili, vse se pozdravilo? Dajte poglednote realno sliko...., jebem van mater novinarsko.

čarni vrag (nepreverjen)

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) še zbirajo podatke o razsežnosti okužb z virusi gripe. "Absolutnega podatka glede obolelih za gripo in gripi podobno boleznijo ni na voljo, saj večina obolelih ne išče oziroma ne potrebuje zdravniške pomoči," so pojasnili.

Podatki za tekočo sezono gripe niso na voljo, saj je zbiranje podatkov v teku. "Podatkov glede smrti zaradi zapletov gripe (npr. poslabšanje kronične bolezni, sekundarne pljučnice itd.) ni na voljo, saj se kot osnovni razlog smrti označi osnovna bolezen, in ne akutna bolezen (npr. gripa)," so še dodali.

24 ur 29.1.2020

Nihče izmed teh, ki so bili testirani v domu ni bil hospitaliziran. Res pa je, da je bila prejšnji teden hospitalizirana ena stanovalka zaradi primarne bolezni, ki se ji je zelo poslabševala. Ko je prišla v bolnišnici prvič testirana je bila sicer negativna," je sprva povedal Nemec, a kot je nato dodala vodja negovalnega tima v ljutomerskem domu starejših Andreja Bogdan, je bil drugi test v bolnišnici pozitiven, oskrbovanka doma pa je nato kmalu umrla.

Zelo zanimivo, pri gripi so kot osnovni razlog smrti označili osnovno bolezen. Pri Covidu-19 pa so očitno s tem prenehali in so pri 90 letni varovanki doma v Ljutomeru, ki se ji primarna bolezen zelo poslabšala in je bil prvi test negativen. Nato so umirajoči gospe v nos rinili testne palčke. Gospa je kmalu umrla in so jo proglasili za žrtev koronavirusa. Mislim da tu gre ne samo za goljufijo, ampak za skrajno zavrženo in nehumano dejanje. Smrt gospe so izkoristili za povečevanje števila žrtev koronavirusa in za strašenje državljanov Sloveniji. Obstaja utemeljen sum, da so tudi ostale žrtve koronavirusa umrle na takšen način in so zlorabljene za strašenje, sejanje panike in sprejem vse bolj norih ukrepov za zaustavitev "pandemije". Če bi pri gripi uporabljali enako metodologijo bi bilo "žrtev" gripe še bistveno več. Zato je resnično število žrtev koronavirusa najverjetneje minimalno. Takšno ravnanje je zrelo za kriminalistično preiskavo.

Starejše novice