Maj bo, kot vse kaže, postregel z izbranimi glasbenimi in drugimi kulturnimi dogodki.

V Gledališče Park skupaj s trenutno najbolj iskano instrumentalno zasedbo pri nas, Momento Cigano, v petek, 13. maja, ob 20. uri prihaja Vlado Kreslin.

Sodelovanje prinaša skladbe iz bogatega opusa Kreslinovih uspešnic, preoblečene v edinstven slog skupine Teo Collori in Momento Cigano.

Obeta se intimni koncert, poln topline akustičnega zvoka, virtuoznosti, s celo paleto razpoloženj, pripovedi in izpovedi. 

Zagotovite si cenejše vstopnice v predprodaji pri blagajni Gledališča Park ali na eventim.si. Cena vstopnice je 20 evrov v predprodaji in 25 evrov na dan koncerta. 

Zasedbo, ki bo nastopila na odru soboškega hrama kulture sestavljajo Vlado Kreslin, Teo Collori, Matija Krečič, Metod Banko, Matej Kužel in Jošt Lampret.

Ne zamudite evropskih filmov, ki se potegujejo za nagrado občinstva Lux

Gledališče Park, ki se priključuje Art kino mreži Slovenije, te dni vrti evropske filme, ki so se prebili v finalni izbor za nagrado Lux.

Filme sočasno predvajajo v vseh 27 državah članicah Evropske unije. Trije filmi iz ožjega izbora za nagrado Lux so podnaslovljeni v vseh 24 uradnih jezikih Evropske unije.

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete pri blagajni Gledališča Park.

Petek, 6. maj, ob 20.00 – Velika svoboda, režiser: Sebastian Meise

V povojni Nemčiji je Hans vedno znova zaprt, ker je gej. Sistematično ga zapirajo za kršenje 175. člena nemškega kazenskega zakonika. Edina stalnica v njegovem življenju je obsojeni morilec Viktor, s katerim si deli jetniško celico.

Ponedeljek, 9. maj, ob 19.00 - Quo vadis, Aida?, režiserka: Jasmila Žbanić

Aida je prevajalka za mirovniške enote poleti leta 1995. Njena družina je med tisočimi, ki iščejo zaščito v taboru Združenih narodov. Aida izve, da njeno družino in bližnje čaka grozljiva usoda, toda, ali lahko kaj naredi glede tega?

Dobitniki oskarjev na platnu Gledališča Park

V maju bodo predvajali tudi nagrajence Ameriške filmske akademije, filme:

Kralj Richard, ZDA, 138 minut

V četrtek, 12. maja, ob 19.00 in v soboto, 14.maja, ob 20.00.

Oskarji 2022: najboljši igralec v glavni vlogi - Will Smith.

Dune: Peščeni planet, Kanada, Madžarska, 155 min

V četrtek, 19. maja, ob 19.00 in v nedeljo, 22. maja, ob 19.00.

Oskarji 2022: za posebne učinke, fotografijo, filmsko montažo, zvok, scenografijo in filmsko glasbo.

Belfast, Velika Britanija, 98 minut

V četrtek, 26. maja, ob 19.00 in v soboto, 28. maja, ob 20.00.

Oskarji 2022: najboljši izvirni scenarij.

Vabljeni na Odprti oder Gledališča Park

V torek, 10. maja, ob 17.00 vabljeni na predstavitev mladih glasbenih talentov Pomurja na Odprtem odru Gledališča Park.

Devet izbranih mladih glasbenikov se bo predstavilo s svojimi glasbenimi točkami. Strokovna komisija pa bo najboljše nagradila z nastopi na prireditvah v organizaciji Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Za dogodek so na voljo brezplačne vstopnice.

V sredo, 11. maja, ob 20.00 vabljeni na potopisno predavanje Matjaža Corela, popotnika in fotografa, o Japonski. Matjaž Corel se je skupaj z družino podal na, ne ravno običajno, večtedensko raziskovanje Japonske.

Prvi del poti so opravili z najetim kombijem, s katerim so imeli možnost obiskati kraje, ki se le redko znajdejo v programih turističnih obiskovalcev. Po starodavni poti Nakasendo, romarskih poteh, tradicionalnih ribjih tržnicah ter južnih tropskih otočkih japonskega arhipelaga.

V Mursko Soboto prihaja mladinski baletni ansambel Madžarske baletne univerze iz Budimpešte

Mladinski baletni ansambel Madžarske baletne univerze iz Budimpešte sodi med najvidnejše baletne ansamble mladih plesalcev v svetovnem merilu. V Murski Soboti se bodo z baletno predstavo ustavili v ponedeljek, 23. maja, ob 19. uri

Oglejte si izjemno znanje, disciplino, raznolikost in umetniško vrednost diplomantov, ki na mednarodnih baletnih tekmovanjih prejemajo številne nagrade in nosijo sloves šole.

Ob tem pa v svetu praktično ni vidnejšega profesionalnega baletnega ansambla, katerega vrste ne bi zapopolnjevali tudi izjemni študenti Madžarske baletne univerze, ki se v Evropi kot edina na področju baletne umetnosti ponaša z univerzitetnim študijskim programom.

Cena vstopnice: 10 evrov v predprodaji in 15 evrov na dan predstave.

Romano Glauso ob koncu meseca

Na Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota bodo mesec maj zaključili s koncertom zasedbe Romano Glauso v petek, 27. maja, ob 20. uri. Romano Glauso, romska glasbena skupina, širi ljubezen do romske glasbe in igrivo veselje s plesanjem.

So mogoče ena rahla posebnost v romskem glasbenem polju, saj že od samega začetka delovanja neobremenjeno razvijajo avtorski pristop do romske glasbe. Ustvarjajo pesmi, ki gredo dobro v ušesa, od romskih balad do živahnih plesnih ritmov romskega melosa.

Starejše novice