V Splošno bolnišnici Murska Sobota že poteka delo v spremenjenih razmerah, ki so nastale ob epidemiji, pripravljeni so tudi na sprejem morebitnih bolnikov, ki so okuženi z novim koronavirusom, če bo to potrebno.

Kot pravi strokovni direktor Daniel Grabar, se je dogajanje v soboški bolnišnici povsem ustavilo, saj so delo povsem prilagodili trenutnim razmeram in ravnajo po navodilih ministrstva. 

"Prihajajo samo nujni primeri in pri teh skušamo ugotoviti, ali so nosilci novega koronavirusa, ali jih lahko zdravimo kot smo jih doslej v skladu z našo doktrino," je razložil Grabar. 

Okuženi zaenkrat še v Maribor

Vzpostavili so tudi enoto za COVID-19, ki je sestavljena iz dveh podenot, v eni so pacienti s sumom na okužbo in v drugi tisti, ki so že potrjeno okuženi. Slednja je zaenkrat še prazna, saj se te bolnike še premešča v UKC Maribor, ampak imajo kapacitete, da jih sprejmejo tudi tukaj, če bo potreba in premestitev več ne bo možna, je še pojasnil strokovni direktor SB Murska Sobota, ki ocenjuje, da je zavedanje ljudi o resnosti situacije vsak dan večje.

Ostajajo realni in mirni

Prvi mož Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec meni, kot Grabar, da se ljudje zavedajo, kako resno je stanje. V bolnišnici imajo formiran tako imenovani klinični štab, kjer se vsakodnevno sestanejo in analizirajo situacijo.

"Pripravljamo se na jutrišnji dan, ki gotovo ne bo lažji od prejšnjega," je previden direktor soboške bolnišnice, ki pravi, da poskušajo biti čim bolj realni in ohranjati mirno kri.

Zdravstveni delavci v karanteno v rakičanski grad

Korošec je še razkril, da so v primeru potrebe po namestitvah zdravstvenih delavcev izven svojih domov z namenom preprečitve širjenja potencialne okužbe, dobili zeleno luč s strani Mestne občine Murska Sobota, ki jim je ponudila koriščenje kapacitet v RIS Dvorcu Rakičan.

Komentarji (13)

Vipko
Truplo

Saj je smisel karantene ravno v tem, da se zdravi in bolni ne mešajo med sabo. Težko je to narediti že doma v hiši, pa čeprav imajo tam verjetno dva WC-ja, pa dve kopalnici... V blokovskem stanovanju? Tako, da vsa pohvala soboški občini!

simpatizer kom… (ni preverjeno)

pelji si občino kući

In reply to by Truplo

Gost12345 (ni preverjeno)

Bravo, vse njin v rit porinote, delavec se pa more san znajte. A oni so bilij med prvime ukuzene v slo.

Ne laži (ni preverjeno)

Gost12345 Za delavca more delodajalec poskrbeti, tan se buni.

In reply to by Gost12345 (ni preverjeno)

Borja (ni preverjeno)

Kdo te bo reševal, če bo treba?

In reply to by Gost12345 (ni preverjeno)

Borja (ni preverjeno)

Komentar namenjen Gostu

In reply to by Borja (ni preverjeno)

simpatizer kom… (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ali bodo imeli dvoposteljne sobe

Cebela12 (ni preverjeno)

Ka van pa ne pase zdaj???

čarni vrag (ni preverjeno)

Strogo je treba upoštevati varnostno razdaljo 7 metrov pa de vse v redi.

Gost12345 (ni preverjeno)

Mas cole doma, te si malo zmeri kelko je 7 metrof pa bos vido ka je to brez veze ka sploj kaj gucijo.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Alen sledik (ni preverjeno)

Župan?
Sobota ne bodo razkuževala javnih površin ulic naselj vasi?????

MF33 (ni preverjeno)

Ni zaščitne opreme v bolnici kar je zelo slabo

Borja (ni preverjeno)

Po komentarjih se vidi, koliko ima kdo v glavi... A se kdo sploh zaveda, da mora zdravstveno osebje poskrbeti za svoje zdravje (in posledično življenje), za zdravje svoje družine (tudi oni so možje, žene, matere, očetje, bratje, sestre, sinovi, hčere...) in za zdravje pacientov. Že leta in leta se govori o pomanjkanju kadrov, zdaj so že itak izgoreli, za povrh pa marsikje delajo brez zaščitnih mask, ker jih ni... Kdo vas/nas bo zdravil, če zboli četrtina ali celo več zdravstvenega osebja?

Vprašam vse vas, ki zlivate svoj gnev na zdravnike in ostalo medicinsko osebje: a ste pripravljeni podpisati izjavo, da se odpovedujete vsakršni zdravstveni pomoči, če jo boste kdaj potrebovali? Zdaj in za vedno?

In ne, nisem iz zdravstvene stroke, da ne bo komentarjev v smislu, da jih zato zagovarjam, ampak le realno razmišljam.

Starejše novice