Ameriški spletni zvezdnik Justus Reid je te dni zopet obiskal Slovenijo, ustavil se je tudi v Mariboru.

Justus Reid je 23-letni Američan in bivši vojak, ki je svojo prepoznavnost zgradil na platformi TikTok.

Danes ima na slednjem družbenem omrežju več kot pol milijona sledilcev, pozornost prebivalcev bivše Jugoslavije pa je pritegnil, ko je posnel video o Zastavi Yugo in ga označil kot najslabši avtomobil vseh časov ter s tem sprožil tsunami komentarjev.

Če se takrat v knjigo Balkancev ni vpisal pod najboljšim vtisom, se je to spremenilo, ko je začel prepevati balkanske pesmi, začenši s skladbo Miki Milane.

Zapel z Luko Basijem in obiskal mariborsko Baščaršijo

To poletje se Justus potika po Balkanu, nedavno pa je obiskal tudi Slovenijo – med drugim je v duhu dobrodelnosti javno prepeval slovenske pesmi ter zbiral denar za žrtve poplav.

Takrat je napovedal, da je njegov naslednji postanek Beograd, kjer bo kupil Yuga 45 in ga uporabljal do konca turneje. 

To je tudi uresničil in se z 'novim' Yugom vrnil v Slovenijo. V petek se je na odru razprodanih Križank pridružil Luki Basiju in s pevcem zapel njegov hit Kamiondžija. Že naslednji dan se je udeležil košarkarskega spektakla na Bledu, kjer se je 16 ekip iz petih držav pomerilo na igrišču, ki je bilo postavljeno na jezeru. 

Na družbenih omrežjih je razkril, da se mu je po tem, ko je prevozil 3000 kilometrov v enem mesecu, ravno v Sloveniji njegov Yugo pokvaril. Nato pa objavil video, kako ga poskuša ponovno zagnati. 

Obiskal je tudi Maribor, kjer so ga ujeli, kako je imel na Slomškovem trgu težave z bočnim parkiranjem. 

Prepeva tudi slovenske pesmi

V pogovoru z Alenom Podlesnikom za 24ur je povedal, da v svojem domačem kraju v Združenih državah Amerike pravzaprav sploh ni slaven – velika večina njegovih sledilcev prihaja z Balkana, kjer ga v času turneje mimoidoči pogosto prepoznajo in ustavijo.

Čeprav priznava, da besedil pogosto niti ne razume, mu je govorica všeč – posebno mesto v njegovem srcu ima recimo Slakov Čebelar, ki je tudi prva slovenska pesem, ki jo je zapel.

V prihodnosti se vidi v eni izmed držav bivše Jugoslavije

V prihodnosti Justus načrtuje življenje na Balkanu – svojo hišo je že prodal, a še ne ve, kje se bo ustalil.

»V Sloveniji mi je najprijetneje, spominja me na dom v Ameriki. Če pa Slovenijo primerjam z recimo Srbijo, je življenje tukaj bistveno dražje, zato morda Slovenija ne bo moja prva izbira,« je za 24ur pojasnil v podcastu POPcast.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Ghjj (ni preverjeno)

Vsak nedorasel pezde iz Amerike, se že nekaj preserava v Sloveniji. Kao.

pix (ni preverjeno)

Glij tej nan fali tu.

jughead (ni preverjeno)

Še moja deca pravijo ka je to redno prizdeto, pa ke tej tip sploj nej smejšen. Edino sobotainfo svršavle na takšne primitivce...

gost81 (ni preverjeno)

tvoja deca tudi ne razmijo poante ,odked njim iformacija da on to dela da bi bil smešen?!?! Človek uživa življenje, raziskuje in obenem služi od tik toka, mogoče celo več kot mi ki delamo.

In reply to by jughead (ni preverjeno)

ČNR (ni preverjeno)

V MS mamo že enga pajaca, sicer ne snema še tik tokov, je pa z objavami fejst blizi. Čevap to si ti! Tebi idejo zasluge.

Debeliii fuknjenec (ni preverjeno)

Na sobotainfo majo debeloga fuknjenca, on ne snema, ka ne vej, piše pa najbole glupe komentare, krega se san s sebof, odgovarja sebi, včasih je ženska ali pa oboje hkrati. Včasih je tu gor potekala dobra debata, zdaj ka on smeti je tužna žalost, kak v vrteči. Te se pa majo za dober portal, fuj

In reply to by ČNR (ni preverjeno)

Taraaa (ni preverjeno)

Budalo na kubik. Vse za 5 min.slave🤮🤮🤮🤮

Hmmm (ni preverjeno)

Pa ka te zaj, dela pač za sebe, vij pa samo preklinjajte😊 nej mi je jasno kak za boga pri 23 letih vojsko, kučo itd in to v aaameriki...

Klošarji (ni preverjeno)

Kama smo spadnili, vcase samo negativa vred z meno… verjetno ne vejte ka je med drugen sou s kitaro na ulico pa tudi zbero sredstva za pomoc ten ka so meli poplave… pac vsi sodimo cloveka neka na pamet samo zato ka se je znajso pa njeme nej trbej odite delat vsake den po 8 ali 10 vr

Starejše novice