Jutri boste lahko prisluhnili javni konferenci na temo Lokalno v gastronomiji, kjer bo govora o lokalnih sestavinah in njihovem vključevanju v gastronomijo.

Slovenija ima bogat izbor kakovostne regionalne ponudbe v najbolj značilnih gostinskih lokalih, torej v gostilnah. Kakšno vlogo pa imajo pri tem lokalno pridelane sestavine? Kako se prepletata kulinarika in turizem? Kako se kulinarična ponudba razlikuje glede na letni čas in okolje?

Odgovore na vsa ta vprašanja in še mnogo več boste dobili jutri ob 9.00, ko bo na vrsti Zoom konferenca Lokalno v gastronomijo. Pogovor, ki bo potekal v sklopu projekta Evropska gastronomska regija 2021, boste lahko v živo spremljali preko facebook strani spletnih medijev Sobotainfo.com, Mariborinfo.com in Ptujinfo.com, prav tako pa bo prenos na spletni strani ministrstva za kmetijstvo.

V pogovoru bodo sodelovali štirje sogovorniki, in sicer Jože Podgoršek, državni sekretar za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Gorazd Kocbek iz Oljarne Kocbek, Mojca Polak iz Višje strokovne šole gostinstvo in turizem Maribor, Panonsko vas pa bo predstavljala Sanja Zelko.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice