Za občino Tišina je letošnje leto jubilejno, saj so obeležili kar dve okrogli obletnici. Franc Horvat je namreč županski stolček zasedel pred natanko 10 leti, občina pa je letos, sicer v zelo skrčenem obsegu, praznovala svoj 20. občinski praznik. V letošnjem letu so v občini izvedli kar nekaj investicij, za naprej pa že dobrih 5 let načrtujejo gradnjo športne dvorane v višini 6 milijonov evrov. 

Kljub nepredvidljivemu in težkemu leto 2020, ko je številne načrte preprečil virus covid 19, so v občini Tišina ponosni na vse, kar jim je v tem letu uspelo doseči in uresničiti. Zaključili so komunalno ureditev, položili vodovodno in kanalizacijsko omrežje, uredili ulično razsvetljavo ter položili asfalt, uredili 37 parkirnih mest pri pokopališču Gradišče ter ob sofinanciranju države poleg poslovno-stanovanjskega objekta uredili 21 dodatnih parkirnih mest. Izvedli so še projekt izgradnje kolesarske steze med Tišino in Vančo vasjo v dolžini slabih 1000 metrov ter tako omogočili varno povezavo kolesarjem iz vasi Rankovci, Vanča vas, Boreci in romskega naselja. Kot pravi župan občine Tišina Franc Horvat, je bilo kar nekaj črnila prelitega glede ureditve rondoja v samem centru Tišine. 

Tri velike investicije v prihodnjih letih

»Spomladi smo sprejeli sklep, da podpišemo sporazum o sofinanciranju rekonstrukcije državne ceste Murska Sobota - Gederovci, se pravi ureditev skozi vasi Vanča vas, Rankovci in Gederovci. Tukaj je občina Tišina sofinancirala 885 tisoč evrov, projekt pa je vreden nekje okrog 10 milijonov evrov.« Franc Horvat, župan občine Tišina. 

Drug večji projekt, ki ga želijo izvesti v letih 2021 in 2022 je projekt na področju komunalne infrastrukture. Gre namreč za nadgradnjo pomurskega sistema B, kjer gre za položitev oz. zamenjavo dotrajanih vodovodnih cevi v dolžini 34 kilometrov. Od 5 milijonov evrov vredne investicije bosta država in Evropska unija prispevali 4 milijone evrov sredstev. 

Največji projekt, ki ga imajo v občini zastavljenega že nekaj let, je izgradnja večnamenske športne dvorane pri OŠ Tišina. Projekt v višini 6 in pol milijonov evrov je sedaj tudi v predlogu večjih investicij vlade RS, je povedal župan občine Tišina. Kot dodaja, so se s strani posameznikov pojavljali pomisleki o tem, da je projekt prevelik, a župan pojasnjuje: 

»Ko sem pa pred 54 leti odpirali sedanjo telovadnico pri OŠ Tišina, je takrat bila to ena najbolj sodobnih telovadnic v bivši Jugoslaviji. Zdaj pa, če gledamo, da se ta projekt vzpostavi za naslednjih 40 ali 50 let, pa je tudi pomembno, da ta projekt zapeljemo s takimi standardi ureditve športnega objekta kot trenuto veljajo." 

Komentarji (1)

Dobel (ni preverjeno)

A to je pa oni tipček, ki ni hotel popraviti parketa v stari telovadnici?

Starejše novice