V Srbijo se je odpravila že 15. skupina slovenskih policistov, ki bo tam med 8. avgustom in 7. septembrom zaradi povečanega števila migrantov pomagala srbskim kolegom pri nadzoru meje.

Mesec dni bodo tam dejavni Robert Feher iz Postaje mejne policije Petišovci na Policijski upravi Murska Sobota, Boris Krajnc iz Policijske postaje Ljubljana Center na Policijski upravi Ljubljana, Andrej Petrovič iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor na Policijski upravi Maribor in Dražen Papec iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Kranj na Policijski upravi Kranj.

Naloge bodo v delovni policijski uniformi opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Gradina na tamkajšnji Policijski upravi Pirot, vendar pa ne bodo izvajali nalog s področja zagotavljanja javnega reda in miru.

Policiste je včeraj pred odhodom sprejela namestnica generalnega direktorja policije Tatjana Bobnar v družbi Romana Čoha iz Sektorja za mednarodne policijske operacije na Generalni policijski upravi, z izkušnjami z delom v Srbiji pa jih je seznanil vodja štirinajste skupine napotenih policistov, Mitja Vidmar iz Sektorja za operativno podporo na Policijski upravi Ljubljana.

FOTO: policija.si

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice