To rezultati 4. dobrodelne akcije zbiranja šolskih potrebščin.

Z namenom, da bi otrokom in staršem iz socialno šibkejših družin olajšali vstop v novo šolsko leto, je tudi letos potekala sedaj že tradicionalna dobrodelna akcija #podarizvezek

Letos akcijo podprli tudi pomurski študentski klubi

Skupaj z Dobrodelnim društvom Pomagajmo odprtih src je Lokalna razvojna fundacija za Pomurje v okviru Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja že četrto leto zapored prevzela koordinacijo in komunikacijo dobrodelne akcije zbiranja šolskih potrebščin #podarizvezek. Letos so se akciji pridružili tudi Klub prekmurskih študentov, Klub študentov Lendava, KLINKA – študentski klub iz Gornje Radgone in Prleški študentski klub, ki so pomagali pri zbiranju potrebščin, spodbujali mlade k dobrodelnosti in preko svojih družbenih strani promovirali akcijo, prav tako pa so akcijo podprli z donacijo šolskih potrebščin.

Pomagali 238 otrokom iz Pomurja

Na zbirnih točkah, ki so bile letos vzpostavljene na 18 mestih po Pomurju in v BTC Ljubljana, se je v letošnjem letu zbralo manj šolskih potrebščin kot v preteklih letih, k čemur je nedvomno prispevala epidemija in finančne stiske, v katerih se je znašlo veliko družin. Zato so organizatorji akcije še toliko bolj hvaležni vsem donatorjem, ki so akcijo podprli finančno ali z donacijo šolskih potrebščin. Brez njihove podpore bi številni otroci, ki so bili na seznamu, ostali brez zaprošene pomoči. Zahvala gre tudi številnim zaposlenim ali prostovoljcem iz različnih organizacij, ki so priskočili na pomoč z zbiranjem šolskih potrebščin.

Rezultati akcije so predstavljeni v pripravljenem poročilu, ki ga lahko najdete v priponki.

Starejše novice