To so najnovejši podatki o stanju okužb v Domu starejših Rakičan.

Že v ponedeljek smo poročali, da se je stanje v enotah doma v Centru za starejše Murska Sobota in v enoti Elizabeta v Svetem Juriju povsem umirilo. Tudi po novih testiranjih ni več okužb pri stanovalcih in niti ne pri zaposlenih. Tako že izvajajo nove sprejeme in ter obiske svojcev. 

V roku dveh tednov bodo "čisti" okužbe

Dobre novice pa sedaj sporoča vodstvo doma tudi iz matične enote v Rakičanu. Stanje se namreč, kot so napovedali, umirja.

Tako se je število okuženih stanovalcev zmanjšalo od ponedeljka do danes iz 80 na 38, število okuženih zaposlenih pa je še 25, torej ena okužba manj kot v ponedeljek. 

"Na podlagi tega predvidevamo popolno umiritev in normalizacijo v tednu do dveh," ocenjuje direktor Zoran Hoblaj, ki bo o vseh novih informacijah sproti obveščal javnost.
 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PRCkriminaalci (nepreverjen)

Ges tude sakšno leto takšnoga časa man prehlad pa skous prebolin in ozdravim in zdaj sem heeeroooojjjj! Nateg stoletja zbujdite se!

Zanko (nepreverjen)

Koliko jih je pa umrlo zaradi okužbe oz. je okužba vplivala na hitrejšo smrt? Tega pa nihče ne pove... Pa se naši svojci niso okužili sami od sebe (pa tudi od sorodnikov ne, ker so bili obiski prepovedani). To boli, zelo boli. Da se ne moreš dostojno posloviti od svojih najdražjih. Kdor pa tega ni doživel, ne bo nikoli razumel.

Starejše novice