Fotografija je simbolična
Preverili smo, na katerih šolah v naših koncih pouk trenutno poteka na daljavo ali na spremenjen način.

V vzgoji in izobraževanju je trenutno aktivnih 341 okužb. Največ okuženih je v osnovnih šolah, tam je okuženih 217 učencev. V srednjih šolah je trenutno okuženih 100 dijakov.

Po poročanju Covid-19 Sledilnika je bilo največ okuženih v vzgoji in izobraževanju v četrtek, 16. septembra. Na ta dan je bilo največ aktivno okuženih v osnovnih šolah, in sicer 551 učencev. Na ta dan je bilo okužen tudi 201 dijak in 31 otrok v vrtcih. Po tem je število okuženih začelo padati.

Preverili smo, kakšno je trenutno stanje v pomurskih  šolah in vrtcih. Pri tem nas je zanimalo, kje so zaradi večjega števila okužb oddelki v karanteni. 

Kakšno je stanje v Pomurju?

  • Dva oddelka sta trenutno v karanteni v Osnovni šoli Beltinci. To pomeni, da za 46 učencev trenutno pouk poteka na daljavo.
  • Kar pet oddelkov je trenutno v karanteni na Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer. V treh pa pouk poteka na prilagojen način. To pomeni, da za 89 učencev pouk poteka na daljavo, za 23 pa na prilagojen način z manjšimi skupinami, zaščitnimi maskami, dodatnim razkuževanjem ...  
  • Na Osnovni šoli Cezanjevci je okužen en učenec, noben razred ni v karanteni.
  • Na Osnovni šoli Sveti Jurij pri enem učencu sumijo na okužbo, noben razred ni v karanteni.

V karanteni tudi več oddelkov v srednjih šolah

  • Na Gimnaziji Murska Sobota je trenutno en oddelek dijakov v karanteni, to pomeni, da za 30 dijakov pouk poteka na daljavo.
  • Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je pri enem dijaku potrjena okužba s koronavirusom.
  • Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota je prav tako v karanteni en oddelek, pouk na daljavo tako poteka za 26 dijakov.
  • Na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota je zaradi ene ali več okužb med dijaki en oddelek v karanteni, to pomeni, da se 26 dijakov šola na daljavo. Sicer pa naj bi po podatkih Covid-19 sledilnika bili na soboški zdravstveni šoli trenutno okuženi še trije dijaki, vendar ni zaradi njih noben oddelek v karanteni.

Okužbe so potrdili tudi v nekatereih pomurskih vrtcih.

Za 17 otrok kombinacije 1. in 2. starostnega obdobja Vrtca Lendava, Delovna enota Dolga vas vzgojno delo poteka po prilagojenem programu. Pri enem otroku naj bi bila potrjena okužba, pri drugem pa je sum na okužbo. Tudi v Delovni enoti I Vrtca Lendava pri dveh malčkih sumijo na okužbo s koronavirusom. V Delovni enoti II Vrtca Lendava pa na okužbo s koronavirusom sumijo pri štirih otrocih.

Na Hrvaškem v karanteno ne bo več šel cel razred

Hrvaški zavod za javno zdravstvo je objavil nova navodila za postopke v šolah v primeru okužbe učencev z novim koronavirusom.

V večini primerov ne bo več samoizolacije za celotne razrede, temveč zgolj za tiste, ki so bili od sošolca, pozitivnega na testiranju, oddaljeni manj kot dva metra.

Prav tako bodo v samoizolaciji pristali otroci, ki so se z okuženim sošolcem v zaprtem prostoru družili in pogovarjali v obdobju, daljšem od šolskega odmora, tisti, ki so imeli neposreden fizični stik z njim med telesno vzgojo, pa tudi tisti, ki so z njim delili kozarce in steklenice z vodo.

V primeru učencev višjih razredov osnovne šole in dijakov, ki v učilnicah niso imeli mask in niso sedeli na medsebojni razdalji najmanj 1,5 oz. dva metra, bodo v samoizolacijo poslali celoten razred. 

Komentarji (10)

Hdjdidx (ni preverjeno)

KORONA NATEG IN PREVARA!
https://youtu.be/eOmpCKCIags

Don Mentony (ni preverjeno)

Če je korona prevara, potem si ti en navaden NATEG 😁 Jebo vas facebook in youtube.

In reply to by Hdjdidx (ni preverjeno)

zgrejbaš (ni preverjeno)

no vsaj hrvati samo z pametjo malo pred nami... tak bi bilo tudi pri nas treba uvesti ker se dijaki itak testirajo in bi v primeru ka je eden pozitiven ostali lahko hodili v šolo...edino če se iz istega razreda okuži več oseb npr. 5 te bi naj šli karanteno.Plus tega nihše ne dela raziskave koliko teh ki so iz enega razreda v karanteni sploh dobi kovid ali so pa brez veze v karanteni in to se lahko ponovi večkrat v šolskem letu

Don Mentony (ni preverjeno)

Hahaha, a vse kar delajo Hrvati je za tebe zakon ? Sploh razmišljaš pri tem kar bereš ? Bedaki hrvatski, otroci se družijo na kupu med odmori, v karanteno bo pa mogel samo tisti ki je 2 metra vstran sedel v učilnici ? In tebi se to zdi pametno ? Tvoj IQ ?

In reply to by zgrejbaš (ni preverjeno)

smarter (ni preverjeno)

Verjetno vejči od tvojoga IQ-ja, glede na to ka sploh razmišljaš o nekših karantenaj in pošiljanji nekšoga razreda v karanteno. Domači od teh učencov pa brez problema hodijo okoli po službah. Moja hčerka je mogla v karantena, sin je pa lejko normalno dale v šolo hodo če glih sta doma v isti sobi.
Tudi ges pa žena sva normalno dale v službo odla. Tak ka ja, bole bi bilo smiselno spitavati o tvojon IQ-ji in IQ-ji tistih ka si takšne somarije zmišlavlejo.

In reply to by Don Mentony (ni preverjeno)

Don Mentony (ni preverjeno)

Pa saj glih to govorim, bizgec bebavi, jebote IQ slinavega puža . Torej zakaj bodo " pametni " Hrvati dali v karanteno nekoga ki je dve uri sedel ob obolelem, ostali s katerimi se pa druži ves dan, pa ne bodo rabili iti v karanteno ? Ti prevedem v butalščino magarec hrvatsko hlapčevski .

In reply to by smarter (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Pošiljanje otrok v karanteno je jajokretenizem. To testiranje je navadno prevarantstvo.

Don Mentony (ni preverjeno)

tvoje življenje je prevara, vesoljci so te ugrabili.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

g (ni preverjeno)

Pišite o tem zakaj Matej Zavec NI VEČ RAVNATELJ glasbene v Beltincaj

Prlekus (ni preverjeno)

Torej prednjači OŠ Ivan Cankar iz Ljutomera👎🏻
Kokoši, ki tam kao poučujejo, pa fanatične antivakserice.
Verjetno učijo tudi, da je zemlja ploščata.
Kaj dela šolska inšpekcija???

Starejše novice