V soboškem BTC Cityu sta od danes naprej na ogled dve novi razstavi.

Ob 16. uri so danes odprli likovno razstavo z naslovom Moje mesto - lepo in zeleno, ki je plod sodelovanja trinajstih likovnih ustvarjalcev, ki so med seboj tudi veliki prijatelji. Razstava je nastala v sodelovanju Območne izpostave JSKD Murska Sobota, likovne sekcije Mozaik Društva upokojencev Murska Sobota in LS Mavrica KUD Štefan Kovač Murska Sobota.

"Današnja razstava je produkt medsebojnega sodelovanja pomurskih in drugih slovenskih likovnih ustvarjalcev. Slike so nastale v okviru likovne kolonije, razstavo pa smo poimenovali moje mesto, lepo in zeleno. Na slikah tako najdemo slike Murske Sobote," nam je povedal Aljoša Obal iz Območne izpostave JSKD Murska Sobota.

Na drugi razstavi, ki je na ogled v BTC-ju pa si lahko ogledate mandale. Že dvajset let jih skupaj ustvarjata Vanda Omejc in Gabrijela Železnik. Pri mandalah gre za poseben slog slikanja s čopičem na steklo v tehniki majhnih pik, kar vsaki umetnini da še dodatno unikatnost.

"Prave mandale so samo tiste mandale, ki so kot duhovne slike prenešene v naš vidni svet. Ko sprva mandalo pogledamo jo vidimo kot umetnostno sliko, ko pa se vanjo poglobimo, jo vidimo kot duhovno sliko," pravi Gabrijela Železnik.

Komentarji (1)

Katastrofa (ni preverjeno)

hehehe, BTC ne more napolniti prostorov z novimi ponudniki saj ima previsoke najemnine, pa še promet ljudi v prvem nadstropju je mizeren.. pol se pa grejo razstave..
saj je že vsaka druga luknja v prvem nadstropju neka razstava!

Starejše novice