Nenadne spremembe, ki so nastale po razglasitvi pandemije bolezni covid-19, so povzročile povečanje nekaterih duševnih obremenitev, stresa, tesnobnosti ter drugih duševnih stisk zaposlenih, ki se lahko odražajo pri delu.

Zaposleni so se med drugim soočali z zahtevnim usklajevanjem dela in družine, saj je bilo zaradi zlitja domače in delovne sfere težje vzpostaviti delovno rutino ter miselno odklopiti po končanem delovniku. Prav tako so se z dodatnimi obremenitvami srečevali zaposleni, ki so tudi starši, saj so morali prevzeti nove vloge pri šolanju mladoletnih članov družine

Zato je brezplačna psihološka podpora zaposlenim, ki jo v okviru projekta »Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (NAPREJ) – Zdravo in aktivno v prihodnost!« nudijo strokovnjaki na področju duševnega zdravja, sedaj še toliko bolj pomembna. Svetovanja potekajo telefonsko in elektronsko, prav tako pa so osebna svetovanja nadomestila svetovanje preko video klicev. 

Svetovanja v okviru projekta NAPREJ na voljo tudi vam

Duševne obremenitve se niso končale s postopnim rahljanjem ukrepov za zajezitev širjenja bolezni covid-19. Če čutite hudo duševno stisko, močno napetost, tesnobnost, potrtost ali imate samomorilne misli, poiščite strokovno pomoč!

24 ur dnevno lahko kontaktirate svetovalce na brezplačni telefonski številki 080 12 13 ali na [email protected].

Več informacij na spletni strani www.naprej.eu. 
 

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice