Vlada na četrtkovi seji predlagala podaljšanje bonov.

Minister za finance Andrej Šircelj je na današnji tiskovni konferenci dejal, da so se na včerajšnji seji vlade odločili, da bodo podaljšali veljavnost bonov, in sicer do 30. junija prihodnje leto.

Podaljšala se bo veljavnost turističnih bonov in bona21.

Vlada predlaga podaljšanje turističnih bonov do 30. junija prihodnje leto. Letošnje bone, imenovane bon21, pa vlada lahko podaljša s sklepom.

Spomnimo, da je Turistično gostinska zbornica Slovenije vladi že pred tedni zaradi trenutno zaostrene epidemiološke slike in prestavitve številnih rezervacij predlagala podaljšanje možnosti unovčevanja lanskih turističnih bonov in letošnjih bonov 21. 

Unovčenih za več kot 220 milijonov evrov bonov

Prebivalci Slovenije so v času šolskih počitnic konec oktobra bone pospešeno unovčevali. Po podatkih finančne uprave je bilo od 19. junija lani do konca oktobra unovčenih 79 odstotkov turističnih bonov v vrednosti 228,44 milijona evrov, kar je 64 odstotkov od zneska potencialno vseh unovčenih bonov.

Bonov 21 pa je bilo od 16. julija do konca oktobra unovčenih 58 odstotkov v vrednosti 82,66 milijona evrov ali 44 odstotkov od zneska potencialno vseh unovčenih bonov.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pozorni (nepreverjen)

Ka pa naše bone, štere nemremo na nikše način ponücate, ka nikan z dauma za več časa nemremo. Zakoj je nemremo poücate v baute za živila, vej so pa baute tüj naše(Špar,Evrospin, Mercator, LIdl,...) tak kak Sava turizem, Terme Lendava, Hotele Bernardin,... Ka be pomagale Slovenskome gospodarstve.

Gost123 (nepreverjen)

Od vseh naštetih trgovin neje niti ena naša, tak ka...

In reply to by pozorni (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Turistične destinacije tüj nej. Dobro. Koga te pomagamo?

Pax (nepreverjen)

Razumem, da so penzije male, pa vendar mi naj nekdo razloži, na kakšen način so bili penzionisti oškodovani v koronakrizi, da se jim dajejo dodatki???

Nisem upokojenec (nepreverjen)

Na prvi pogled je res tako, ampak če malo bolje premisliš, pa si morejo tudi upokojenci kupovati razkužila, maske, se manj voziti z javnim transportom in več z lastnim, dražjim, ali pa še koga tretjega plačevati, da jih kam pelje. Zaradi Covida se tražijo izdelki, dražijo se storitve... in ravno upokojenci z najnižjimi pokojninami vse to najtežje plačajo.

In reply to by Pax (nepreverjen)

krapusar (nepreverjen)

Nejsan zasledil ka bi takše dodatke doubili delavci na minimalci, keri si glih tak morejo vse to kupovati. In dodatek k penziji so doubili vsi, nej samo tisti z minimalnimi penzijami. Tudi tisti ka majo penzije 1500€ in več. Verjetno so izdelki zaradi kovida ne držaji samo za upokojence, keri majo že itak vseposejdi nekše popuste in ugodnosti. Ali?

In reply to by Nisem upokojenec (nepreverjen)

Nisem upokojenec (nepreverjen)

Da ti malo pomagam... minimalna plača znaša 700 EUR neto (povračila niso všteta). Dodatek pa dobijo upokojenci z manj kot 510 EUR mesečne pokojnine.

In reply to by krapusar (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Pax, zato:
- ka jih ne bi virus "popapcal", so okoli po bautaj nej vupali laziti pa pokojnin zapravljati. Ker pa vrag rad sere na velki kup, njin Jajo še malo cuj vrže. Pa VOLITVE so aprila!!!!!!!

In reply to by Pax (nepreverjen)

kjuio (nepreverjen)

volitve se bližajo, bombončki za glasove penzionistov. Što je kaj napravo za penzijoniste? SDS itak!

debeli dec (nepreverjen)

Odličen komentar! Točno tako, nabirajo se politične točka, saj so volitve le nekaj mesecev stran ...

In reply to by kjuio (nepreverjen)

.joško. (nepreverjen)

Uradno prek tfitera?

Marko_10 (nepreverjen)

Če bi to naredili pred mesecem ali dvema...bi bilo manj okuženih. Tako pa so vsi drli v toplice in druge turistične namestitve.

Newer (nepreverjen)

Marko_10
Se absolutno strinjam!!!! Bravo, vse si povedal!

In reply to by Marko_10 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Jebeš takšne netočne informacije.

Brut (nepreverjen)

Nalov: Je podaljšala... Tekst: Je predlagala... kako naj to razumem?

Trepet (nepreverjen)

Ma jebem jim sunce dejte nam kes picke glupe zazgat je treba tole vlado in vae skup kurbe pokvarjene, sam filate si zepe, al en od vas ne ve ka je lopata, vse vas je treba zgonit nekam u bangladeš pa vladajte tam da vas vidmo, jebem vam sunce glupo in te vase vplitve, zapalit vas vse po vrsti noben ni nc vredm, jebala vas politika u pizdo smrdljivo mars!

necepec (nepreverjen)

- ka če bi od Hrvatov odkupili Goli otok?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice