Visok jubilej podjetja Goričanka Kalamar.

22. julija 1989 se je začela zgodba podjetja Goričanka Kalamar, z otvoritvijo prodajalne z mešanim blagom – Trgovine Kalamar na Trdkovi. Bili so med prvimi privatnimi trgovci v Pomurju. Ko je direktor Srečko Kalamar pred tridesetimi leti predstavil idejo, da bi se podal na samostojno pot, je naletel na začudenje med ljudmi, vendar kot pravi, se je odločitev že čez nekaj let pokazala za pravo. 

»Nismo le trgovsko podjetje, smo podjetje, ki ima pomembno vlogo na Goričkem, tako v družbenem, kulturnem in turističnem dogajanju, pa tudi na področju družbene odgovornosti.«

Zaposljujejo 50 ljudi

Na začetku poti sta bila z ženo sama, zdaj je v podjetju Goričanka zaposlenih 50 ljudi, njihovo zgodbo pa vsako leto soustvarja tudi več dijakov in študentov. 

Kalamar je v podjetju kot pravi opravljal vsa dela, od dela na maloprodaji, prevoza blaga do računovodstva, zato pozna, kako poteka delo na vseh področjih. Imajo uspešno in izkušeno ekipo, zaradi katere so na trgu že dolgih trideset let, širijo poslovanje in glas o njihovem delu se širi daleč naokrog.

Namenoma ostajajo goričko podjetje, kljub temu da so imeli v teh tridesetih letih številne ponudbe o širitvi tudi v drugih krajih po Sloveniji pa tudi v tujini.

»Želimo razvijati svoj koncept, ki je poseben in jih opredeljuje kot podeželsko trgovino z visokimi standardi.«

Dvanajst poslovnih enot v šestih občinah

Trenutno pokrivajo šest občin na Goričkem, v katerih imajo dvanajst poslovnih enot. 

Tako imajo štiri nadpovprečno urejene in velike markete, ki od leta 2017 delujejo pod okriljem Spar partner Slovenija, imajo manjšo živilsko prodajalno, s katero so začeli dejavnost, tri gradbenotehnične prodajalne, gostinski lokal in tri pogodbene poštne poslovalnice. 

Čez vsa ta leta so skrbeli za zmerno rast, saj so vsako novo širitev temeljito premislili. To je po besedah Kalamarja tudi eden glavnih razlogov, da so tako dolgo obstali na trgu. 

Leta 2011 so naredili pomemben korak naprej na področju trženja in izgradnje poslovnega sistema na podlagi razvoja lastnih blagovnih znamk. Njihov namen je namreč utrditev in povečanje prepoznavnosti, stalnost ponudbe, cenovna učinkovitost ter kompleksna ponudba.

Že tretje leto zapored si po oceni mednarodno priznane bonitetne hiše Bisonde prejeli oceno bonitetne odličnosti AAA.

Svojo uspešno poslovno zgodbo bodo obeležili v torek, ko v Športnem centru Martinje pripravljajo celodnevno slavje. 

Starejše novice