Slika je simbolična.
Od polnoči so dražji naftni derivati.

Regulirane cene naftnih derivatov so se ob nespremenjenih trošarinah opolnoči zvišale.

Na servisih zunaj avtocest se je neosvinčeni 95-oktanski bencin podražil za 3,7 centa na 1,588 evra za liter, dizel pa za 6,4 centa na 1,664 evra.Cena kurilnega olja se je zvišala za 6,8 centa na 1,249 evra za liter.

Te cene veljajo do vključno 9. oktobra.

Marže trgovcev so v skladu z vladno uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov izven območja avtocest in hitrih cest omejene in lahko znašajo največ 0,0983 evra za liter dizelskega goriva in 0,0994 evra za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina ter za kurilno olje največ 0,08 evra za liter.

Cene na servisih zunaj avtocest in hitrih cest se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov.

Cene pogonskih goriv na avtocestnem križu se oblikujejo prosto.

Komentarji (8)

zaplešimo (ni preverjeno)

-zakoj nihče ne poroča o potratnih vikend poletih premierja goloba... čakajo na dovoljenje ali je to pač tista famozna "selektivnost" pri poročanju? Či bi to delo Janša, bi bilo na prvih straneh vseh novin!
-niti ne poroča, da so Ukrajinci Rusom na Krimu razstrelili sedež Črnomorske flote, skupaj z vodilnim admiralom in več kot 100 visolimi oficirji.....ka skrivlejo in koga ščitijo novinari??

???? (ni preverjeno)

Tak kak se skrivle, ka Goricki zupnik iz Dolenec pri svojih 80+ hrani doma orozje in naboje in te njemi se to fkradnejo! Zakoj nuca cerkev orozje? Puno je selektivnoga porocanja

In reply to by zaplešimo (ni preverjeno)

Nepozabi (ni preverjeno)

+ elektrika de se drazja + placuvali mo “solidarnostni dodatek” + drazje do smeti + drazja de voda, hrana itd. Torej mo odili delat, samo ka zasluzimo za cisto osnovo za prezivetje? Lepo! Res lepo!

čarni vrag (ni preverjeno)

Živel Golob
Živela lepa Tinka
dol z Janšo

In reply to by Nepozabi (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

Slovenci se protestirati ne znamo, te pa bi radi vec blaginje doma:) PROTESTI BREZ NASILJA SO PREDSTAVE KATERE NIC NE PRINESEJO!

ZATAU PA OBCINE IN DRZAVA DELA S PEJNEZOM KAK Z DREKOM, MECE V KOS:)

NEKAJ DNI NAZAJ JE BILAU OBJAVLJENO, KA V CRENSOVCIH DELAJO POKRITO TRZNICO. NA TOJ TRZNICI JE MESECNO 50 ALI MENJE LIDI. VZDRZEVANJE PA TE PLACUVALI OBCANI:)
TOP INVESTICIJE SELJAKOV...

majmun (ni preverjeno)

mesecno je 0 ljudi,... mogoce par na leto

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

332EE2323E23E2 (ni preverjeno)

PIZDA VAM JE MATERNA PARAZITSKA VSE VAS RAZREŠETATI I PREPOLOVITI KER DELATE VSEM OKROG VELIKO ŠKODO!

. (ni preverjeno)

Hvala vam, vsaj vemo kdo financira menjavo tabel za mađarske z rusko nafto.

Starejše novice