Podjetja se bodo nevarnostim okužbe z virusom morala prilagajati na različne načine. V podjetjih sicer veljajo vsi splošni preventivni ukrepi.

Kot je poudaril vladni govorec Jelko Kacin, je primer občine Pivka zgledni primer, kako odločno ukrepati na lokalni ravni. V Pivka perutninarstvo je trenutno okuženih dvajset zaposlenih, dodatnih dvajset jih je v karanteni, v karanteni je tudi nekaj otrok iz osnovne šole. 

"Pivški župan Robert Smrdelj je skupaj s poveljnikom regijskega štaba civilne zaščite Sandijem Curkom takoj sprejel ukrepe za omejevanje širjenja virusa. Tako so za deset dni prepovedali uporabo vseh zaprtih športnih objektov ter izvedbo kulturnih in športnih prireditev v zaprtih prostorih. Občane so tudi pozvali, naj vsaj za 10 ali 14 dni prestavijo zasebne dogodke, zabave in kulturne prireditve. Urška Blaznik iz NIJZ je ob tem potrdila, da tudi zasebna druženja, tudi če so na odprtem prostoru, predstavljajo nevarnost za prenos okužb," so zapisali na vladni strani.

V ponedeljek je bilo ob 2247 testiranjih potrjenih 82 primerov okužbe z novim koronavirusom. V Sloveniji je trenutno 907 aktivnih primerov okuženih. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice