Po Romeu Vargi je lani po zapletih glede imenovanja novega direktorja Zavoda za turizem in razvoj Lendava vršilec dolžnosti postal Rok Petje, kateremu pa se enoletni mandat izteka. Na razpis za direktorja sta se prijavila dva kandidata.

Na razpis, ki se je iztekel 29. januarja, sta prispeli dve popolni vlogi, in sicer se bosta za mesto direktorja potegovala Martina Bukovec in Matej Vučko, kar nam je potrdil predsednik sveta zavoda Igor Kolenko. Bukovčeva je zaposlena v zavodu in je za direktorsko mesto že kandidirala leta 2016, a takrat ni izpolnjevala kriterija glede delovnih izkušenj, zato je štiriletni mandat dobil Romeo Varga.

Slednji se je za nov mandat potegoval tudi lani, a je svet zavoda pozitivno mnenje podal Jožefu Horvathu, toda zataknilo se je v občinskem svetu, ki ga na tajnem glasovanju ni podprl. Ker je Zavod za turizem in razvoj Lendava bil takorekoč brez direktorja, je za eno leto vršilec dolžnosti postal Rok Petje. 

Novega direktorja bodo potrjevali prihodnji teden

Poleg Bukovčeve, ki trenutno v zavodu zaseda delovno mesto samostojne strokovne sodelavke, in ima bogate izkušnje s področja turizma, se bo za direktorsko funkcijo tokrat potegoval še Matej Vučko. Slednji je  trenutno zaposlen pri podjetju Ferdinand Posedi v Murski Soboti, več let pa je tudi vodil turistično agencijo Intelekta. 

Svet zavoda bo kandidata obravnaval prihodnji četrtek, ko bo tudi znano, ali izpolnjujeta razpisne pogoje. Za štiriletni mandat direktorja je potrebna visokošolska izobrazba 2. stopnje, pet let delovnih izkušenj, znanje madžarščine in angleščine ter računalniške veščine. Predviden začetek dela direktorja zavoda je najkasneje 12.5.2021, v primeru, da ne bi bilo prijavljenih kandidatov, pa bi lahko Rok Petje ostal vršilec dolžnosti, a le po predlogu lendavske občine in potrditvi sveta zavoda. 

Komentarji (2)

Brez kategorije (ni preverjeno)

Matej Vučko? Jezuš Kristuš.

. (ni preverjeno)

Ge san se tudi nej prijavo. Zaj nega turistof pa bi samo drek mejšau še pou leta.

Starejše novice