FOTO: Fotolens.si
Zveza slovenskih društev za boj proti raku vsako leto podeljuje priznanja za delo in prizadevanja na področju preprečevanja in zgodnjega odkrivanja raka.

Letošnja podelitev je potekala na slavnostni seji Zveze slovenskih društev za boj proti raku, in sicer nekoliko drugače – virtualno. Častni govorec je bil predsednik države Borut Pahor, ki je med drugim dejal tudi, da njihov trud neprecenljivega pomena. 

Dostopna in vedno pripravljena pomagati

Na predlog Pomurskega društva za boj proti raku je srebrno priznanje Zveze slovenskih društev za boj proti raku prejela Edith Žižek Sapač, specialistka družinske medicine, zdravnica z izrednim posluhom za varovanje in krepitve zdravja. Dostopna in vedno pripravljena pomagati, je prostovoljka v več nevladnih organizacijah in uspešna direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota. Že vrsto let nesebično skrbi za zdravje ljudi v pokrajini ob Muri.

"Prejeto priznanje mi nalaga posebno odgovornost, saj pomeni, da je bilo moje dosedanje delo opaženo in ni le odraz strokovnega dela, ampak tudi dobrega timskega dela, medsebojnega spoštovanja in zaupanja. Krepitev zdravja, preprečevanje in zgodnje odkrivanje rakavih bolezni so področja, ki se jih moramo lotevati požrtvovalno in predano, družbeno odgovorno in strokovno. Vedno nas morajo voditi vrednote, ki so prevečkrat samoumevne, a so ključnega pomena. To so solidarnost, zavzetost in občutek za sočloveka, spoštovanje, odgovornost – skratka, človečnost," je ob prejemu priznanja povedala Žižek Sapačeva.

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice